Okumayan kalmasın!_TSK'nın F-16'lı hava operasyonu:35 kaçakçı öldürüldü.<Uludere-Şırnak_Ana Konu>

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Okumayan kalmasın!_TSK'nın F-16'lı hava operasyonu:35 kaçakçı öldürüldü.<Uludere-Şırnak_Ana Konu>
Şırnak Uludere'de köylülerin bombalandığı iddia edildi.



PKK'ya yakın haber kaynakları Şırnak Uludere'de 35'e yakın sivilin bombalanarak öldürüldüğünü iddia etti. Şırnak'ın İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde Türk savaş uçaklarının kaçakçılık yapan köylüleri vurduğu iddia edildi. PKK'ya yakınlığıyla bilinen ajanslarının gündeme getirdiği konuyla alakalı TSKve devletin üst kademesinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Anadolu Haber Ajansı da konuyla alakalı olarak herhangi bir haber geçmedi.

EMRE USLU DOĞRULADI

Konuyla ilgili olaraj resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadı. "Resmi kaynaklara en yakın" bilgi ise Taraf yazarı Emre Uslu'dan geldi. Uslu, Twitter'da saldırıda 40'a yakın kişinin öldüğü ve 25-30 da yaralı olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını açıkladı. Emre Uslu, ölenlerin kaçakçı olduğunu belirtirken, "Ölenlerin bir kısmi basınc nedeniyle iç kanamadan olmus. En azindan hastanedeki cesetlerde bunlar görülüyor." bilgisini de paylaştı.

19 KİŞİNİN KİMLİĞİ PKK

yanlılığıyla tanınan Fırat Haber Ajansı'na dayandırılan bilgilere göre ise Uludere'de 35 sivil öldü ve bunlardan 19'unun kimlikleri belirlendi: "Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü"

KAYNAK:


Uludere'de ölen köylülerin ilk görüntüleri







Şırnak Uludere'de sınır köyünde jetlerin operasyonu sonucunda öldürülen sivillere ilişkin ilk görüntüler yayınlandı. Dün gece saatlerinde heronlar 50 kişilik bir PKK'lı grubun Irak sınırından Türkiye'ye geçiş yaptığı bilgisini verdi. Bu bilgi doğrultusunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar bölgeye operasyon düzenledi. Bölgeyi yoğun bir bombardıman altına alan savaş uçaklarının kaçakçılık yapan 35 sivil vatandaşı vurduğu iddia ediliyor. Twitter'da paylaşılan görüntülerde çok sayıda insanın cesedi battaniyelere sarılarak, traktörün römorkunda taşınıyor. PKK'ya yakın ajansları da bölgeden canlı yaparak ailelerin dramını canlı yayında veriyor. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan olayda 20'den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

KAYNAK:


Uludere'de ölenlerin kimlikleri belli oldu.




Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda ölenlerin kimlikleri belli oldu. Şırnak&#8217;ın İlçesi&#8217;nin sınır kesiminde yoğunlaşan bombardımanda 20&#8217;den fazla kişi öldü. Konuyla ilgili ilk resmi açıklama Valisi Vahdettin Özkan'dan geldi. Özkan, olayda 20&#8217;den fazla kişinin öldüğünü söyledi. Sınırdaki köylüler, ölenlerin PKK&#8217;lı değil, Irak&#8217;tan katırlarla mazot getiren kaçakçılar olduğunu söyledi. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat ajansı ise ölü sayısını 35 olarak açıkladı.

18 - 20 YAŞINDA GENÇLER

Bombardımanın ardından, ölenlerin PKK&#8217;lı değil Ortasu ve Gülyazı köylerinden Irak&#8217;a kaçak mazot getiren 18- 20 yaşlarındaki kişiler olduğu ileri sürüldü. Bombardıman bölgesinden 4 ceset Devlet Hastanesi&#8217;ne getirilirken, bir çok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü&#8217;ne getirildi.

CESETLER YANDI

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.

19 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olayda yaşamını yitirenleren 19 kişinin kimliği belli oldu.. Yaşamını yitiren köylülerin isimleri şöyle: Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, , Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü

KAYNAK:

Şırnak Valiliği'nden saldırı açıklamas
ı



Saldırı ile ilgili ilk resmi açıklamayı yapan Şırnak Valisi, saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı. BDP'liler askeri jetlerin Şırnak'ın ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığını iddia ederken PKK'ya yakın kaynakları olayla ilgili görüntüleri yayınladı.

ŞIRNAK VALİSİ: 20'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

Askeri jetlerin Şırnak'ın ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığı ve 40 sivilin öldüğü iddia edilirken, BDP'li Hasip Kaplan ile yazar Emre Uslu da bilgileri doğruladı. Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.Şırnak Valisi Vahdettin Özkan olayda 20'den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

Fotoğraflar için tıklayınız:

KAYNAK:


Saldırıda ölenlerden 29 kişi aynı aileden




Şırnak'ın Uludere ilçesine kaçakçılık yapan şahıslara F-16 savaş uçaklarından ateş açıldı.
Şırnak'ın ilçesi kırsalında Irak sınırına yakın bir yerde dün gece düzenlenen hava operasyonunda öldüğü ileri sürülen 36 kişinin isimleri belirlendi.

29 KİŞİ AYNI AİLEDEN

Uludere ilçesi kırsalında dün gece düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 36 kişinin isimleri şöyle: Seyit Enç, Özcan Uysal (15), Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal Encü (15), Osman Encü, Şivan Encü, Bilal Encü, Mehmet Ali Tosun, Nadir Alma, Mahsun Encü, Salih Encü, Hakiki Encü, Yüksel Ürek, Salik Ürek, Serhat Encü, Adem And, Savaş Encü, Selahattin Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Aslan Encü, Cevat Encü, Erkan Encü, Selman Encü, Orhan Encü, Fadıl Encü, Vedat Encü, Cihan Encü, Fikret Encü, Hüseyin Encü, Erkan Encü, Zeydin Encü, Çetin Encü. Adli Tıp Kurumu'na götürülmek istenen cenazelerin aileler izin vermediği için bekletildiği öğrenildi.

3 CENAZE MALATYA ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ

Operasyonda ölenlerden üçünün cenazesi, Şırnak Devlet Hastanesi'nden Malatya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ölen şahısların yakınlarının verdiği bilgiye göre, geçimlerini Irak'tan Türkiye'ye kaçak getirdikleri akaryakıttan sağlayan köylüler, dün gece saatlerinde Irak sınırındaki operasyonlarda vuruldu. Ölenlerden 3'ü, Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada savcının incelemesinin ardından Malatya'ya sevk edildi.

KAYNAK:


Uludere'de cesetler ailelerin feryatlarıyla karşılandı.




F-16 savaş uçaklarının, terörist sanarak vurduğu iddia edilen köylülerin cesetleri ailelerine teslim edildi.
İddialara göre, Kuzey Irak sınırında terörist oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye'ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri taciz ateşi açtı. Ardından da F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Jetlerin operasyonu sonucunda öldürülen sivillere ilişkin ilk görüntüler yayınlanırken, cesetler köye feryatlar eşliğinde getirildi. Katırların sırtında ve römorklarla köye getirilen cesetler, battaniyelere sarılarak köy meydanında toplandı.

Fotoğraflar için tıklayınız:


İzlemek için tıklayınız:

KAYNAK:


Demirtaş:"3 gün boyunca yas ilan ediyoruz."



Selahattin Demirtaş: Gün evde oturma günü değildir.
Dün gece Şırnak Uludere'de Türk jetlerinin PKK'lı diye köylüleri vurduğu iddiaları ile ilgili bir açıklama yapan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 gün boyunca yas ilan ettiklerini söyledi. Kürt halkını duyarlı olmaya davet eden Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Çok açık bir katliam olduğu ortadadır. Bunu örtmeye çalışacaklardır. Eminin şu ana kadar bunu nasıl örteceklerini planlıyorlar. Biz bunun örtülmesine izin vermeyeceğiz. Daha önceki katliamlar gibi olmayacak. Örtemeyecekler. BDP olarak 3 gün boyunca yas ilan ettik. Herhangi bir resmi temasımız olmadı. Kimse bizi aramadı. Savcılara dahi ulaşamıyoruz. Halkımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Gün evde oturma günü değildir. Herkes en güçlü şekilde tepkisini ortaya koysun ."

İzlemek için tıklayınız:

KAYNAK:


F-16'ların PKK'lı diye sivilleri bombalaması dış basında








Türkiye'den ilk açıklama Reuters'e:"Sınırı ihlal eden bu kişilerin kaçakçılar mı PKK&#8217;lılar mı olduğunu bilemezdik."
Türkiye-Irak sınırındaki PKK'lılara yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrası ilk resmi açıklamaya göre 20&#8217;yi aşkın kaçakçı hayatını kaybetti. Olayla ilgili Türkiye&#8217;den dış basına açıklama Reuters üzerinden yapıldı. İsmini vermeyen bir güvenlik yetkilisi ajansı Reuters&#8217;e &#8216;Sınırı ihlal eden bu kişilerin kaçakçılar mı PKK&#8217;lılar mı olduğunu bilemezdik&#8217; değerlendirmesinde bulundu. Türk savaş uçaklarının sınırında PKK'lılara yönelik düzenlenlediği saldırıda, kaçakçıların hayatını kaybettiği haberi diğer dış basında da son dakika olarak yer aldı.

BBC
İngiliz haberi &#8216;Türk hava saldırısı: sınırında 23 Kürdü öldürdü&#8217; diye geçti. Haberde yetkililerin açıklamalarına yer veren BBC, &#8216;Türk savaş uçakları sınırına yakın bir Kürt köyü yakınlarına bir hava saldırısı düzenlendi. Yetkililerin beyanatlarına göre 23 kişi öldü&#8217; spotuyla haberi verdi.

CNN
ABD&#8217;nin dünyaca ünlü haber televizyonu ise haberi &#8216;Türkiye&#8217;nin güneydoğusuna düzenlenen hava saldırısında 31 Kürt köylü öldürüldü&#8217; başlığıyla okuyucularına duyurdu.

KAYNAK:


Genelkurmay'dan bombalama açıklaması




TSK: Ateş altına alınan yer sivil yerleşim yeri olmayan Sinat-Haftanin bölgesi..
Türkiye-Irak sınırındaki PKK'lılara yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrası ilk resmi açıklamaya göre 20'yi aşkın kaçakçı hayatını kaybetti. Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı 8 maddelik bir açıklama yaptı;

TERÖRİST GÖNDERİLDİ BİLGİSİ ALDIK


1. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekatı, TBMM tarafından 17 Ekim 2007 tarihinde kendisine verilen ve birer yıllık sürelerle yenilenen yetki gereği sürdürülmektedir.

2. Terör örgütü elebaşılarının son dönemde verdikleri kayıplar için gruplara misilleme talimatı verdikleri ve bu doğrultuda özellikle sınır ötesinde Sinat-Haftanin'e takviye maksadıyla çok sayıda terörist gönderildiği bilgisi alınmıştır.


SALDIRI HAZIRLIĞI VAR, BİRLİKLER İKAZ EDİLDİ


3. Çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat ve yapılan teknik analizler sonucunda, içlerinde örgüt elebaşılarının da bulunduğu terörist grupların bölgede bir araya geldikleri ve sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerimize yönelik saldırı hazırlığı içinde oldukları anlaşılmış ve ilgili birlikler ikaz edilmiştir.

PKK YÜK HAYVANLARIYLA CEPHANE TAŞIMIŞTI

4. Geçmişte bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, teröristlerin, kullandığı ağır silah, cephane ve patlayıcıları yük hayvanları ile Irak'tan getirerek sınırdan içeri soktukları, teslim olan terörist ifadelerinden bilinmektedir.

5. Bölücü terör örgütü mensuplarının, Irak Kuzeyinden gelerek hududumuza yakın karakol ve üs bölgelerimize eylem yapacağına dair istihbaratın artması üzerine, keşif ve gözetleme gayretleri sınır boylarında artırılmıştır. Bu kapsamda, 28 Aralık 2011 günü saat 18.39'da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir.

HAFTANİN BÖLGESİ PKK KAMPIDIR

6. Grubun tespit edildiği bölgenin teröristler tarafından sıkça kullanılan bir yer olması ve geceleyin hududumuza doğru bir hareketin tespit edilmesi üzerine hava kuvvetleri uçakları ile ateş altına alınması gerektiği değerlendirilmiş ve saat 21.37-22.24 arasında hedef ateş altına alınmıştır.

7. Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün ana kamplarının konuşlu olduğu, sivil yerleşim bulunmayan, Irak kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesidir.

8. Olay hakkında idari ve adli inceleme ve işlemler devam etmektedir.

KAYNAK:


Köylüler vuruldu haberini haber kanalları görmedi.




TÜRKİYE'NİN HABER KANALLARI TÜRKİYE'DEN HABER VERMİYOR NTV 4 saat sonra haberi geçti, Habertürk'te ise tık yok.

Irak sınırında 30&#8217;u aşkın köylünün Türk savaş uçaklarının bombalı saldırısı sonrası öldüğü iddiası gece geç saatlerden itibaren çeşitli kaynaklarda dile getiriliyordu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Sosyal paylaşım siteleri ve kimi haber sitelerinde haber verilirken yaşananlarla ilgili ilk resmi açıklama sabah saatlerinde Şırnak Valisi Vahdettin Özkan&#8217;dan geldi. Özkan ilk belirlemelere göre 20&#8217;yi aşkın kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bazı haber kanalları 12 saat boyunca suskunluklarını Valiliğin açıklamasının ardından bozdu ve yaşananları &#8216;iddia&#8217; olarak izleyicilerine duyurdu.

BU DEFA SON DAKİKALARINI CÖMERTÇE KULLANMADILAR


Ancak Türkiye&#8217;nin en iyi haber kanalı olduğunu iddia eden NTV, Valiliğin olayla ilgili açıklamasını vermekle olayı geçiştirdi. Her fırsatta Türkiye&#8217;nin haber kanalı olduklarını öne süren kanallar bir anda tüm habercilik refleksini yitirdi. Türkiye&#8217;ye haber vermeyen kanallar, Türkiye-Irak sınırında hayatını kaybeden 30&#8217;u aşkın kişiyi yok saydı.
Birçok normal gelişme karşısında &#8216;son dakika&#8217; bantlarını cömertçe kullanan üç büyük haber kanalı bir anda cimrileşmiş ve ağız birliği etmişçesine susarak, saat 11.50&#8217;de TSK&#8217;nın açıklamasını &#8216;son dakika&#8217; gelişmesi olarak verdi.

NTV-CNNTÜRK-HABERTÜRK


Yaklaşık 12 saat önce meydana gelen bombalama olayı sonrası NTV öğlen bülteninde Şırnak Valiliği&#8217;nin açıklamasından tam 4 saat sonrasında haberi geçti.
CNN Türk televizyonu da olayla ilgili herhangi bir geçmezken yayın akışındaki programlarda üstü kapalı olarak yaşananlara değindi. Habertürk televizyonu ise tüm yaşanan gelişmelere kayıtsız kalıp sadece Genelkurmay Başkanlığı&#8217;nın yaptığı 8 maddelik açıklamayı son dakika olarak verdi.

KAYNAK:


Bombardımandan sağ kurtulan tanık olayı anlattı.



Uludere'ye bağlı Gülyazı Köyü'nde oturan ve bombardımandan kaçmayı başaran Servet Encü dehşet anlarını anlattı.

Şırnak'ın İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, F-16 savaş uçakları köylüleri vurdu. Bölgede kaçakçılık yapan ve çoğunluğu 15-20 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan 50 köylü gece saatlerine doğru köye geri dönüşü sırasında F-16 tipi savaş uçaklarının bombardımanına tutuldu.

"İMKANLAR OLMADIĞI İÇİN YAPIYORUZ"

Dün akşam Diyarbakır'daki askeri havaalanından kalkan savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtilen köylüler, bombardımanda 4 savaş uçağının yer aldığını söyledi. Gülyazı Köyü'nde oturan ve bombardımandan kaçmayı başaran Servet Encü, sınır ötesinden sadece mazot ve gıda maddeleri aldıktan sonra dönüş yolunda saldırıya uğradıklarını kaydetti. Sınırda önlerinin Gülyazı Karakolu'na bağlı askerler tarafından kesildiğini belirten Encü, "İmkanlar olmadığı için bu işi yapıyoruz. Devlet bize imkan sağlasaydı yapmazdık" dedi.


'ASKERLER YOLUMUZU KESTİ, UÇAKLAR BOMBALADI'


Encü, "Biz dönerken askerler önümüzde gelerek yolumuzu kesti. Yeniden biz sınır ötesine kaçarken, F-16 uçakları üzerimizden geçerek bomba yağdırdı. Patlamanın etkisiyle ben de yere düşmüşüm ve karın içinde gömüldüğüm için beni fark etmemişler. Çok sayıda arkadaşımız ve akrabamız orada yaşamını yitirdi. Kaç kişi olduğunu bilmiyorum. 33 kişi yaşamını yitirmiş ve birçok kişiden ise alınamıyor" dedi.


'VAHŞETİ GÖRDÜK'


Yaşanan olayı "Bugün burası Halepçe, bugün burası Newala Qesaba" sözleriyle açıklayan Yekmale Köyü'nden Erdal Sağ ise, dün saat 16.00 ile 17.00 saatleri arasında 40'a yakın köylünün sınır ötesine gittiğini ancak akşam saatlerinde duydukları bombalama sesi sonrası karşılaştıkları vahşeti anlattı. Sağ, "Ortasu, Gülyazı ve Şantiye köylerinden çoğunluğu çocuk olmak üzere 40'a yakın kişi gitti. Akşam bomba sesleri ile herkes evinden çıktı. Karanlık olduğu için gidemedik sabah gittiğimizde bu vahşeti gördük. Bu yapılan tam bir vahşettir, katliamdır. Halkımız ekmeği için gitti. Bugün burası Halepçe olmuş, Newala Qesaba olmuş. Bu vahşetin karşısında söyleyecek söz bulamıyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK:


35 köylünün bombalanmasına CHP'den ilk tepki




Dün gece Türkiye-Irak sınırında savaş uçakları PKK'lı diye kaçakçıları bombalamıştı. İşte CHP'den ilk tepki.. Türk savaş uçaklarının Irak sınırında yaptığı bombardıman sonrası 35 köylü yaşamını yitirdi. TSK yaptığı açıklamada bombalanan alanın PKK kamplarına çok yakın olduğu belirtilmiş ve operasyonun dün akşam saatlerinde başladığını açıklamıştı. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu aynı aileden ve kaçakçılık yapıyordu.

BU OLAY AK PARTİ'NİN 33 KURŞUNUDUR


CHP&#8217;den Şırnak&#8217;ta yaşanan olaylara saatler sonra sert tepki geldi. Gelen tepkiler de Genel Merkez yerine milletvekillerinin bireysel çıkışlarıydı. Tunceli Milletvekili &#8216;Bu olay Ak Parti&#8217;nin 33 kurşunudur &#8217; sözleriyle yaşananlara sert tepki gösterirken Adıyaman milletvekili Salih Fırat ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin&#8217;i suçladı. Fırat, &#8216;Teknolojinin bu kadar geliştiği bu ortamda Cumhuriyeti kaçakçı ile teröristi birbirinden ayırabilmeli&#8217; değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK:


Can Dündar'dan haber kanallarına eleştiri




Can Dündar, konuk olduğu Medya Mahallesi'nde haber kanallarını eleştiri bombardımanına tuttu.
Şırnak Uludere'de Türk uçaklarının dün gece saatlerinde kaçakçıları bombaladığı haberi gündeme bomba gibi düşerken, Türk basının bu konudaki tutumu eleştiri oklarınnı hedefi oldu.

HABER KANALLARI SINIFTA KALDI

3 büyük kanalının valilik tarafından resmi açıklama yapılıncaya kadar 30'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı görmezden gelmesi, medya camiasından isimlerinde tepkisini çekti. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Medya Mahallesi programına konuk olan Can Dündar, basının bu konudaki tavrını eleştirerek, basın olarak çuvaldızı birazda kendilerine batırmaları gerektiğini söyledi.

CAN DÜNDAR'DAN HABER KANALLARINA ELEŞTİRİ


İçişleri Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştiren Dündar: "Bütün yaşananlar bilindiği halde, bunun hala resmi bakanlık açıklaması olmaması tuhaf. Bakanın şiirle, şairle uğraşacağına kendi görev alanına giren bu konuyla ilgili açıklama yapması gerekirdi. Bu konuda çuvaldızı birazda kendimize batırmamız gerekiyor. Bu olayın 12 saattir televizyonlarda haber olmaması da beni korkutuyor. Resmi açıklama beklenebilir ama; internette bu kadar şey varken, valinin resmi açıklaması varken, internette ölenlerin görüntüleri varken olayın olduğu nereye kadar gizlenebilir" dedi.

AYŞENUR ARSLAN ELEŞTİRİLERE KAHKAHAYLA YANIT VERDİ


Resmi açıklamaya göre 30'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası, olayla ilgili gelişmeleri ekran başındaki izleyicilere aktarmaya çalışan Ayşenur Arslan'ın, Can Dündar'ın eleştirilerine kahkahalarla yanıt vermesi de dikkat çekti. Bu kahkahaların yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Arslan, bir süre sonra ekran başındaki izleyicilerden özür diledi.

İzlemek için tıklayınız:

KAYNAK:


Yiğit Bulut:"Yanlış istihbarat verilmiş olabilir."




12 saat boyunca haberi görmeyen kanalin yöneticisi İSTİHBARAT YANILGISI VAR ASIL AMAC İSE..

Türkiye Irak sınırında mazot kaçakçılığı yapan köylülerin Türk savaş uçakları tarafından bombalanması ve 35 kişinin hayatını kaybetmesi Türkiye gündemine bomba gibi düştü.
Olayı görmezden gelen kanalları yaşananları sadece TSK'nın yaptığı açıklamayı vermekle yetindi.

İKİNCİ AÇILIM SİNYALİ VERİLMİŞKEN BU OLAY OLDU

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni canlı yayında yaşanan olayı değerlendirdi. Operasyonla ilgili çok şeffaf davranılması gerektiğini savunan Yiğit Bulut, istihbarat yanıltmasıyla olayın gerçekleşmiş olabileceğine işaret etti. Bulut, 'Hükümet yeni bir demokratikleşme paketi açıklayacakken, ikinci açılımın ipuçlarını verirken bu olayın yaşanması dikkat çekici' dedi.

İzlemek için tıklayınız:


KAYNAK:


Uludere'de cesetleri dozerler çıkaracak.




"Olay yerindeki cesetler insan gücüyle çıkartılamıyor. Şu an dozerler, kepçeler getiriliyor."

Savaş uçaklarının sivilleri vurduğu bölgede bulunan Belediye Başkanı Fehmi Yaman, "Patlama sırasında kaya altında kalan cesetler var. Olay yerindeki cesetler insan gücüyle çıkartılamıyor. Şu an dozerler, kepçeler getiriliyor" dedi.

"MEVCUT CENAZE 36-37"

Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman dün geceden beri olay yerinde olduğunu söyleyerek, "Olay Türkiye sınırlarında köye yakın bir yerde gerçekleşiyor. Buradaki köylüler Irak'tan malzeme alıp geri geliyorlarmış. Köye dönerlerken önleri tutulmuş, köye gitmelerine izin vermemişler. Onlar geri dönüş yolundayken uçak bombalamış. Kurtulan bir kişi var. Şu an köyde mevcut cenaze sayısı 36-37 civarında. Ama parçalanmış cesetler var. Bulunmayan parçalar var, cesetlerin çoğu yanmış. Patlama sırasında kaya altında kalan cesetler var. Olay yerindeki cesetler insan gücüyle çıkartılamıyor. Şu an dozerler, kepçeler getiriliyor, kayaları kaldıracaklar" diye konuştu. Ortasu Köyü muhtarı da şu an itibariyla 36 ölü olduğunu belirterek, "Bombalamadan kurtulan tek kişi şimdi hastanede. Ölenlerin yaşları çok genç. Mazot almaya gitmişlerdi" dedi.

KAYNAK:


Demirtaş ölenlerin yakınlarıyla görüştü.




Olayda ölen 32 kişinin Gülyazı köyündeki cesedi, otopsi için Uludere'ye götürüldü. Irak'ın sınırına yakın kesiminde meydana gelen olayda ölenlerin cesetleri, otopsi için Uludere'ye götürülüyor. Irak'ın sınırına yakın kesiminde dün gece meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişiden 32 kişinin Gülyazı köyündeki cesedi, otopsi için ambulanslara ilçesine götürüldü. Şırnak Devlet Hastanesindeki 3 kişinin cesedinin de otopsi için Uludere'ye götürüleceği bildirildi. Ölenlerin otopsi işleminin Devlet Hastanesinde yapılması için Malatya ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumlarından uzmanların, helikopterle ilçeye getirileceği öğrenildi. Bu arada, Şırnak'a gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olayda ölen 3 kişinin Şırnak Devlet Hastanesi önünde bekleyen yakınlarıyla görüştü.

KAYNAK:


Yüksekova'da olaylar çıktı.




Şırnak Uludere'de 35 köylünün bombalanarak öldürülmesi sonrası Hakkari Yüksekova karıştı.
Şırnak&#8217;ın Uludere İlçesi&#8217;nde 35 kişinin öldüğü hava operasyonunu protesto etmek amacıyla kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova&#8217;da BDP Milletvekili Esat Canan, BDP İlçe Başkanı Rustem Demir&#8217;in de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, Yüksekova-Şemdinli yol ayrımında toplandı. Grup adına basın açıklaması, Milletvekili Canan tarafından okundu. Canan, bunun bir katliam, sorumlusunun Ak Parti hükümeti olduğunu öne süren, hesabının sorulacağını belirten Canan, İçişleri Bakanının da derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ GÖSTERİCİLER TAŞ ATTI

Yapılan basın açıklamasını ardından kalabalık slogan atmaya başlayınca çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, müdahalede bulundu. Polis göstericileri gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericileri ise taş atarak karşılık verdi. Olaylar cadde ve sokaklarda devam ediyor.

KAYNAK:


Uludere saldırısı ile ilgili cevap bekleyen sorular




Türk savaş uçaklarının Şırnak'ın Irak sınırında düzenlediği hava operasyonu beraberinde birçok soruyu gündeme getirdi. Akşam saatlerinde alınan görüntüler sonrası havalanan savaş uçakları saat 21.37-22.24 arasında konvoyu ateş altına aldı. Olayda 35 kişini hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin ilk yansıyanlar vurulan konvoyun mazot kaçakçılığı yapan köylüler olduğu yönündeydi. TSK saat 11.39'da yaptığı açıklama ise kafaları karıştırdı. Açıklamada köylülerin vurulduğu iddialarına yalanlama getirilmemesi dikkat çekti.

İSTİHBARAT ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİ?

Madalyonun öte yüzünde ise TSK'nın en üst düzeyde sağladığı güvenlik önlemleri var. Saldırı aynı zamanda PKK'nın artık bölgede eskisi cirit atamayacağını gösteriyor. Sınırdan toplu halde sızan teröristlerin karakol basma vakalarının minimuma ineceğini de işaret ediyor. İstihbaratta gelinen noktayı görünce geriye tek bir soru kalıyor. Böylesi istihbarat mümkünse Dağlıca, Küpeli, Aktütün, Gediktepe ve Çukurca'da niye bu kadar şehit verdik?

29 KİŞİNİN SOYADI AYNI

Reuters'e konuşan bir güvenlik yetkilisinin "Bu kişilerin örgüt üyesi mi kaçakçı mı olduklarını bilemezdik çünkü sınırdan geçiş yapıyorlardı" ifadesi üzerinde durulması gereken bir başka husus. Vurulanların terörist olabileceği ihtimali İHA'nın görüntülerine dayandırılıyor. Bunun dışında şu ana kadar net bir delil yok. Dün akşam vurulan 35 kişiden 29'unun aynı aileden olması kaçaklılık yapan köylüler olma ihtimalini güçlendiriyor. Yine ölenler arasında korucu çocuklarının da olduğu gelen bilgiler arasında. TSK'nın açıklaması dikkatlice okunduğunda aydınlatılması gereken noktalar olduğu görülüyor.

GRUP TESPİT EDİLDİ AMA

Açıklamada en somut ifade "28 Aralık 2011 günü saat 18.39'da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir" oldu. Ancak açıklamada bu grubun terörist mi yoksa köylü mü olduğuna dair bir bilgi yer almadı.

SAKINCALI BÖLGEDE BULUNMAK

Örgütün intikam amaçlı saldırı çin Sinat-Haftanin'e terörist gönderdiği bilgisinin ulaştığı belirtildi. Olayın bu bölgede meydana gelmiş olmasıyla ölenlerin terörist olabileceği ima edilmesi bir başka tartışma konusu.

GÜZERGAHI BAŞKALARI KULLANAMAZ MI?

Metinde "Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün ana kamplarının konuşlu olduğu, sivil yerleşim bulunmayan, Irak kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesidir" ifadelerine yer verildi. Yine açıklamada "Grubun tespit edildiği bölgenin teröristler tarafından sıkça kullanılan bir yer olması" ifadesi saldırıya gerekçe gösterildi.

KAÇAKÇILIK BÖLGENİN EKMEK KAPISI

Güneydoğu Anadolu'nun büyük kesiminde özellikle de sınır kesiminde kaçakçılık geçim kapısı. Başta mazot ve sigara olmak üzere İran ve Irak'tan çok sayıda kaçak malzeme sokuluyor. Bu durumu askerin de bilmediği bir şey değil. Hatta karakol komutanlarına bazı "ödünler" karşılığında bu geçişlere göz yumulduğu yıllardır biliniyor.

BDP NEDEN AYAĞA KALKTI?

BDP çevreleri ilk andan itibaren kamuoyunu ayağa kaldırmak için harekete geçti. Olay "katliam" olarak duyuruldu. Selahattin Demirtaş "Gün evde oturma günü değildir" derken, Hasip Kaplan Twitter'da ulusal medya sınıfta çaktı, insanlıktan çaktı" diyerek basına yüklendi. "Ölenler terörist olsaydı BDP'liler bu denli seslerini yükseltirler miydi?" sorusu akla gelmiyor değil. BDP'liler her şartta bu olayı kullanmak isteyecektir. Nitekim yarın BDP Hakkari İl örgütü, protesto için yürüyüş yapacağını açıkladı. Bu olay BDP'ye mesafeli duran yöre halkını partiye çekmek ve kendi tabanını yenide "diri tutma" adına kullanılması muhtemeldir.

KAYNAK:


Altan Tan:"Bırakın vatandaş biraz molotof atsın."




Şırnak'ın Uludere ilçesi'nin sınır kesiminde hava operasyonunda 35 kişinin ölmesinin ardından Diyarbakır ve Yüksekova olaylar çıktı. Göstericilerle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale etmemesini isteyen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 'Bırak vatandaş biraz yürüsün. Molotof atıyor, bırak atsın. Attığı dükkan kimin benim dükkanım. Emniyet bu kadar yakına girmesin, uzaktan kontrol etsin, vatandaş biraz deşarj olsun' dedi.

DİYARBAKIR'DA PROTESTO GÖSTERİSİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava operasyonunda 35 kişinin ölmesi, Diyarbakır'da protesto edildi. Diyarbakır BDP il binası önünde öğlen saatlerinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, 'Katil hükümet', 'Katil devlet', 'İntikam' sloganları atarak Koşuyolu Parkı'na kadar yürüyüşe geçti. Yüzleri maskeli olan ve ellerinde molotof kokteylleri bulunan gençlerin öncülük ettiği yürüyüşe, polis izin vermeyince gerginlik çıktı.

YÜRÜYÜŞ İÇİN NİYE İZİN VERMİYORSUNUZ

Göstericilerin arasında bulunan yüzü maskeli gençlerin havai fişekler ve molotof kokteyleri atması üzerine, çevik kuvvet ekipleri panzerler eşliğinde göstericilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. BDP il binasının önü ve Bayındırlık Caddesi bir anda savaş alanına dönerken, olay yerine gelen BDP Diyarbakır Milletvekili polislerle görüşerek yürüyüşe izin verilmemesine tepki gösterdi. Milletvekili Tan, "Yürüyüşe niçin izin vermiyorsunuz? Katliam olmuş 36 kişi ölmüş, insanlar demokratik hakkını kullanarak yürümek istiyor. Kim buna izin vermiyor?" dedi. Polis müdürleri ise uyarıda bulunmalarına rağmen grubun içinde örgütü simgeleyen bez parçaları bulunduğunu, yürüyüşün illegal olması nedeniyle izin vermediklerini, grubun kendilerine saldırması nedeniyle müdahale etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Polis Müdürleri, "Biz uzaktan grubun dağılması için uyarı yaparken bize iki ses bombası atıldı" dedi.

MİLLETVEKİLİ, "BIRAKIN MOLOTOF ATIP DEŞARJ OLSUNLAR"


Polis müdürlerinin bu açıklamaları üzerine Milletvekili Tan, şunları söyledi: "Vatandaş bir tepki ortaya koyuyor, vatandaş yürüse ne olacak. Şimdi bunların taş attığı kim? Attığı sokak dükkana biz zarar verilmesini istemiyoruz, ama o dükkan sahipleri de amcalarının oğlu, teyzesinin oğludur. Tabii ki biz olay çıkmasını istemiyoruz, taş atılmasını istemiyoruz. Ama farzet ki attı, kendine zarar veriyor. Bırakın kendine zarar veriyor. Niye müdahale ediyorsunuz. Ilımlı olmak lazım, biraz mesafeli kalmak lazım. Sel kalktığı zaman o suyu temizlemek lazım. Karşı çıkıldığı zaman daha fazla olay çıkar. Bırak vatandaş biraz yürüsün. Molotof atıyor, bırak atsın. Attığı dükkan kimin benim dükkanım. Emniyet bu kadar yakına girmesin, uzaktan kontrol etsin, vatandaş biraz deşarj olsun. Dünyanın her yerinde oluyor bunlar. Biz Efkan Ala, Hüseyin Avni Mutlu dönemini de gördük. Diyarbakır Valisi Efkan Ala, emniyet görevlilerini 3 gün çekti. Cana gelmesin mala gelsin dedi. Ve bence büyük olayları önledi ve başarılı oldu. Yarın 100 bin kişi burada organize edilse nasıl engelleyeceksiniz. Savaş mı çıkacak doğru değil bunlar. Ben seçilmiş bir adam olarak diyorum ki 5 kilometre yürüyeceğim burada. Buna karar veren kim. Ben vatandaşla yürüyeceğim. Bu yasağa karar veren kim? Bizi üzseniz siz de üzüleceksiniz, korkmayın." Polis yürüyüşe izin vermezken, BDP il binası önündeki olayları görüntülemek isteyen gazetecilere yüzleri maskeli gençler "faşist medyayı istemiyoruz" diyerek saldırdı. Gazeteciler, olay yerinden uzaklaşmak zorunda kaldı. Bayındırlık Caddesi üzerinde olaylar devam ederken, bir polis helikopteri ise kenti üstten sürekli gözetim altında tuttu. Olayların yatışmasından sonra BDP otobüsünden yapılan anonsta, yarın saat 12.00'da yürüyüş yapılacağı ve herkesin bu yürüyüşe katılması istenirken, il binası önünde göstericilere tazyikli su sıkarken bir tekerleği çukura giren bir TOMA panzeri ise çekiciyle kurtarıldı.

YÜKSEKOVA KARIŞTI


Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 35 kişinin öldüğü hava operasyonunu protesto etmek amacıyla kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP İlçe Başkanı Rustem Demir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, Yüksekova-Şemdinli yol ayrımında toplandı. Yüksekova karıştı. Grup adına basın açıklaması, Milletvekili Canan tarafından okundu. Canan, bunun bir katliam, sorumlusunun Ak Parti hükümeti olduğunu öne süren, hesabının sorulacağını belirten Canan, İçişleri Bakanının da derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Yapılan basın açıklamasını ardından kalabalık slogan atmaya başlayınca çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, müdahalede bulundu. Polis göstericileri gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericileri ise taş atarak karşılık verdi. Olaylar cadde ve sokaklarda devam ediyor.

KAYNAK:


Taksim karıştı.



Uludere&#8217;de 35 sivilin hayatını kaybettiği bombardımanı protesto etmek için Taksim&#8217;de gösteri yapılıyor.
Ortam gergin olmasına karşın henüz polis kalabalığa müdahale etmedi.Halkevleri üyesi 2 kişi ise alana yaklaşırken gözaltına alındı.

BDP'Lİ VEKİLLER DE ORADA


Uludere'de 35'ten fazla köylünün TSK uçaklarınca bombalanarak öldürülmesini protesto etmek üzere İstanbul'da Meydanı'nda eylem yapılıyor. Eylem alanında BDP'liler ve BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü var. Kalabalık, "Katil Erdoğan" sloganları atıyor. Kitlenin öfkesi açıkça hissediliyor. Meydana yığınak yapmış olan polis ise henüz müdahale etmiş değil. Ancak eylem yerine doğru yürümekte olan Halkevleri üyesi 2 kişi, henüz alana varamadan polis tarafından yolda yürüdükleri sırada gözaltına alındı.

KAYNAK:


Ahmet Davutoğlu'ndan Uludere açıklaması




Uludere'de 35 kişinin ölümüyle ilgili hükemetten ilk açıklama Davutoğlu'ndan geldi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "Tahkikat devam ediyor, yakında gerekli açıklama yapacak" dedi.

KAYNAK:


35 köylünün ölümüyle ilgili Ak Parti'den ilk açıklama




Ak Partili Hüseyin Çelik: Sabah güne üzücü bir olayla uyandık..

Sabah saatlerinde Türkiye, Şırnak Uludere'de 35 köylünün savaş uçaklarının bombardımanı sonrası hayatını kaybetmesi haberiyle güne uyandı. Olaylarla ilgili Ak Parti'den ilk açıklama parti sözcüsü Çelik'ten geldi. Bugünkü MYK toplantısına üzücü bir olay damgasını vurdu. Şırnak'da gerçekleşen olay son derece üzücüdür. Sinat Haftanin bölgesinde hava kuvvetleri tarafından bir saldırı düzenlenmiştir. Sonuçta 35 vatandaş hayatını kaybetmiştir. Ben hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum ailelerine baş sağlığı diliyorum. İlk etapta terörist oldukları zannı ile saldırı yapılmıştır. Ancak mahalli idarelerden ve ilk giden devlet görevlilerinden bu şahısların büyük çapta sigara kaçakçıları oldukları kimlikleri açıklanmadan tespit edilmiştir. Haklarındaki bilgilere araştırmalar sonucu ulaşılacaktır. Hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yapılan bir hata varsa bu tespit edilecektir. İlk bilgilere göre terörist değil kaçakçı oldukları yönünde.. Yüzde yüz kaçakçı olduklarına ilişkin bir durum olsa dahi bu insanlar böyle bir sonu hak etmiyor. Burada bir kasıt sözkonusu değildir. 33 Kurşun benzetmesini yapanlar büyük bir yanlış içerisindedir. İlk bilgiler doğruysa bu bir operasyon kazasıdır. Bir hata varsa asla örtbas edilmeyecektir. Genelkurmay'ın 8 maddelik açıklamasını çok dikkatlice okudum. Hatırlayın Hantepe saldırısında mühimmatlar katırlarla taşındı. O zaman da niçin tedbir alınmadı diye eleştiriler olmuştu. Benim sözlerim ve TSK'nın açıklaması arasında bir tezatlık yok.. Hava harekatı terörist zannıyla yapıldı. Türkiye'de bir terör olayı olmasaydı bugün bu acı olay yaşanmayacaktı. Terörist unsurkara karşı şahin vatandaşa karşı da güvercin olacağız demiştik. Kaçakçılık yapanlara karşı böyle bir faliyet olmaz. Temenni ederiz ki böyle talihsiz bir olayla bir daha karşı karşıya kalmayız.. Burada asla bilerek bir durum yaşanamaz; olsa olsa bu bir istihbarat eksikliğinden kaynaklanan operasyon kazasıdır. 35 vatandaşımızın akrabalarının canı yanmıştır. Özellikle tahrike gerek yok. Bu kimseye bir kar sağlamaz. Birilerinin sokak eylemleri olabilir ama BDP'nin yas ilan etmesi normal bir şey ama eğer insanları sokaklara dökmeye teşvik ederseniz daha fazla canın yanmasını teşvik etmemelisiniz. Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan kepenk kapatmalar esnafımıza illallah dedirtmiştir. İnsanlar zor durumda zaten.

İzlemek için tıklayınız:


KAYNAK:

Öldürülen Uludereli çocukların acı öyküsü



F16 savaş uçaklarının hedefi olan köylülerden önemli bir bölümünün korucu olduklarına işaret ediliyor. Şırnak Valiliği'nin de teyid ettiği bilgilere göre olayda 35 kişi yaşamını yitirdi; 1 kişi ise yaralı. Büyük bir bölümü aynı aileden olan kişilerin korucu oldukları ifade ediliyor. Engebeli arazide saatler sonra cesetlerine ulaşılan gençlerin öyküsü ise yürek yakıcı.

"50-60 MİLYON KAZANMAK İÇİN"

Radyo Kuzey'den Atilla Güner'e konuşan köylülerden biri şu ifadeleri kullandı: "Bunların cebinde 5 kuruş para yoktu. 2 kilo mazot almak için gidiyorlardı. Ceplerinde telefon açacak kontör de yoktu. O soğukta o karanlıkta... Hepsi öğrenciydi. 50- 60 milyon kazanmak için... Hepsi okuyordu. Hepsi lise öğrencisi ortaokul öğrencisiydi bunlar.."

"OLAYI AYDINLATIN, İÇİM ACIYOR"


Radikal'e konuşan Ortasu köyü muhtarı Haşim Encu ise '' Olayı aydınlatın lütfen, içim yanıyor. Diyecek bir şey bulamıyorum'' şeklinde konuştu. Bir diğer köylü Sabri Encu ise "Dedelerimizden beri kaçakçılık yapıyoruz Devlet göz yumuyordu ta ki dün geceye kadar. Bir anda asker yolu kapattı, uçaklar bombaladı" dedi.

KAYNAK:


Şırnak'ta olay yerinden kan donduran görüntüler




Türkiye Irak sınırında bombalanan alanın görüntüleri yayınlandı..
İşte 35 köylünün öldürüldüğü o alan ve bölgedeki son görüntüler..

İzlemek için tıklayınız:


KAYNAK:


Sırrı Süreyya Önder'den Şırnak tepkisi




BDP milletvekili Önder: Utanmazca, 'Orası Kuzey Irak gerilla bölgesi' diye açıklamalar yapılıyor.
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Uludere&#8217;de yaşanan olayı "İkinci 33 kurşun vakası" olarak nitelendirirken, "Meclis&#8217;teki temsilcilerimizin açılım-saçılım demelerine bakmayın. Bizim size vereceğimiz yegane şey halkın kursağından kesip aldığımız, size attığımız bombalardır. Size düşen tek şey isyandır. İsyan edin demektir bu" diye konuştu.

'KUZEY IRAK'A KARAYOLLARI BÖLGESİ AÇTINIZ DA BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?!'

Önder, Meclis&#8217;te Kafkas Dernekleri Federasyonu yöneticilerini kabul etti. Kabul sonrası Uludere&#8217;de yaşanan olayla ilgili değerlendirmede bulunan Önder, "Şırnak olayı 68 yıl sonra bu devletin ikinci 33 kurşun vakası, ikinci Muğlalı vakasıdır" diyerek şunları söyledi: "Karayolları tabelası "Suriye&#8217;de polisin kötü muamelesini bir başka ülkeye müdahale gerekçesi sayan zihniyet burada savaş uçakları ile kendi evlatlarını öldürmekte, katliama uğratmakta, imha etmektedir. Utanmazca, &#8216;Orası Kuzey Irak gerilla bölgesi&#8217; diye açıklamalar yapılıyor. Televizyondaki yayınlara bakın. Cenazelerin olduğu yerde &#8216;Karayolları bilmem kaçıncı bölge&#8217; tabelası var. Kuzey Irak&#8217;a karayolları bölgesi açtınız da bizim mi haberimiz olmadı."

KAYNAK:


Kılıçdaroğlu'ndan 35 köylünün ölümüyle ilgili açıklama




Hayatını kaybeden 35 köylüyle ilgili Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Son derece üzgünüm..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) gerçekleştirilen bir toplantı öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

'ŞIRNAK'TAKİ OLAY İÇİN SON DERECE ÜZGÜNÜM'

Sınırda terörist zannedilerek öldürüldüğü iddia edilen kaçakçıların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Son derece üzgünüm. Böyle bir olayın meydana gelmesi hepimizi üzdü. Bugünkü koşullarda kaçakçıların teröristlerden ayırt edilememesi ve onlara karşı böyle bir operasyonun yapılması doğru değil. Hükümetin hala bir görüş bildirmemesi de ilginç bir olay. Gerçi AKP sözcüsü Hüseyin Çelik bir açıklama yaptı ama hükümetin açıklama yapması gerekir. Bu olayın sorumluları kimlerdir bulunması gerekiyor. Olayın soruşturulması ve aydınlığa kavuşturulması gerekir." dedi.

KAYNAK:


BDP'liler Taksim'i savaş alanına çevirdi.










Uludere'deki olayla ilgili açıklama yapmak üzere toplanan grup, dağılım sırasında olaylar çıkardı.

35 kişinin yaşamını yitirdiği Şırnak Uludere'deki olayla ilgili Tarlabaşı Bulvarı'nda toplanan grup dağıldıkları sırada çevredeki işyeri ve otobüsleri taşladı. Polis gruba, tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti.

YAKLAŞIK BİN KİŞİ TAKSİMDE TOPLANDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe merkezleri üyeleri ile bazı sol grup üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi, Uludere'de 35 kişinin öldürülmesi üzerine bugün saat 16.00 sıralarında Meydanı'nda toplandı.
Topluluktakiler "Yaşasın hakların kardeşliği" diye slogan attı. Polis İstiklal Caddesi ve Sular İdaresi'nin önünde toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ve çevik kuvvet ile barikat kurdu. Aralarında milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel'in de bulunduğu topluluk, İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak'ı beklemeye başladı.

GÖSTERİCİ GRUPLA POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Bu sırada büyük gruba katılmak isteyen 4-5 kişilik bir grup ile sivil polisler arasında gerginlik yaşandı. Büyük gruptakiler, kendilerine yaklaşan kişilerin bazılarının gözaltına alınması üzerine, polisi yuhaladı sonra da polise taş attı. Sebahat Tuncel grubu sakinleştirdi. Göstericiler zaman zaman Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Önce İl Eş Başkanı Asiye Kolçak daha sonra sırasıyla Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ve Sebahat Tuncel konuştu. Sebahat Tuncel topluluktakilerden dağılmasını istedi.

OTOBÜS DURAKLARININ CAMLARINI TAŞLADILAR

Tarlabaşı yönüne yürümeye başlayan yaklaşık 500 kişinin arasından, toplu ulaşım araçları ve otobüs duraklarına ile yönünde bekleyen TOMA aracına taş atıldı. Toplu ulaşım araçları ile otobüs duraklarının camları kırıldı. Polis TOMA'dan göstericilerin üzerine su sıktı. Çevik kuvvet polislerinin göz yaşartıcı bomba atması üzerine topluluk Tarlabaşı yönünde taş atarak kaçtı.

ESNAF İŞYERLERİNİ KAPATTI

Çevre esnafı hasar görmesinden korkarak işlerini kapattı. Tarlabaşı Bulvarı üzerinde barikat kurmaya çalışan göstericiler ara sokaklara dağıldı. Polis olaylara karışan 20 kişiyi gözaltına alındı. Gerginlik ara sokaklara kaydı.

Fotoğraflar için tıklayınız:

İzlemek için tıklayınız:

KAYNAK:

Nihat Doğan Uludere için yılbaşı programını iptal etti.



Sanatçı Nihat Doğan, Uludere'de ölen 35 sivil için duyarlılığını göstererek yılbaşı programını iptal etti.

Uludere'de 35 sivilin PKK'lı zannedilerek öldürülmesinin ardından ünlü türkücü yılbaşında sahne almayacağını duyurdu.

BİLET ALANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Nihat Doğan Uludere'de 35 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından yılbaşında ki sahne programını iptal ettiğini sosyal paylaşım sitesi twitter'dan duyurdu.

Bileti alanlardan özür dileyen Nihat Doğan, bilet paralarının geri ödeneceğini de dile getirdi.

KAYNAK:

[h=1]BDP'li Akad:"Katliamın hesabını soracağız."[/h]



[h=2]BDP'li Ayla Akad, Uludere için "Burada hukuksuzluk var, bunun hesabını versinler. Biz hesap soracağız" dedi.
[/h]Şırnak'ın ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri arasında kalan kırsal alanda terörist sanılarak vurulan kaçakçılardan 35'inin ölmesi ve 1 kişinin de yaralanması üzerine bölgeye gelen Milletvekili Ayla Akad, yapılan askeri operasyonu katliam olarak nitelendirdi.


[h=4]HESABINI SORACAĞIZ[/h]Cenazelerin bulunduğu hastaneye gelerek incelemelerde bulunan Akad, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada; "Burada hukuksuzluk var, bunun hesabını versinler. Biz hesap soracağız. Sonuna kadar, halkımız bulunduğu her yerde ayağa kalksın, hakkını sorsun. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, hesap soracağız." dedi.


Köyde toplanan halka yönelik de bir konuşma yapan Ayla Akad; "Koordinasyonla yapıyoruz diyenler, aldıkları istihbaratla, 35 tane gencimizin katili olmuşlardır. Uluslararası bir koordinasyonla gençlerimizi katletmişlerdir. Ortadaki açık gerçek budur. Biz de bu katliamlardan sorumlu olanları, sözümüz olsun, ahdımız olsun ki analarımızın dökülen her damla gözyaşının hesabını soracağız bu katliamcılardan. Bu ülkenin başbakanı, bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı, bu ülkenin İçişleri Bakanı, terörle koordinasyon başkanı o koltukta oturmasınlar."

KAYNAK:



[h=1]Baydemir:"Devlet terörü"[/h]



[h=2]Osman Baydemir'den Uludere açıklaması...
[/h]

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şırnak Uludere'de terörist sanılarak vurulan 35 kişi için Uludere'ye gitti ve twitter'dan bir açıklama yaptı.


[h=4]DEVLET TERÖRÜ[/h]Ölen 35 vatandaş için Şırnak Uludere'ye giden gördüklerini Twitter hesabından şöyle aktardı...


- Saat:18:00 da Uludere'ye vardık. Coğu çocuk, hepsi yoksul ve tamami faşizmin, kirli savaşın kurbanı. Buna hukuken devlet terörü denir.

KAYNAK:
 


bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Video ve fotoğraflar eklendi,konu sürekli güncel :megafon:
 
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Haber güncellendi;lütfen,okumayan,bakmayan,izlemeyen kalmasın :megafon:
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Diyecek söz bulamıyorum. Nasıl jetler sivilleri yanlışlıkla bombalar aklım almıyor. Var bu işte büyük bir oyun ama :hmmm
 
HaqperesT

HaqperesT

Üye
bu kadar maharetli ordu şimdiye dek neredeydi yoksa anayasa arefesinde mi işgüzarlığı tuttu.
 
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
bu kadar maharetli ordu şimdiye dek neredeydi yoksa anayasa arefesinde mi işgüzarlığı tuttu.

Bu soru akla gelmiyor değil :good: ama ben haberleri yine de olabildiğince objektif yayınlamaya çalışıyorum efenim,çünkü sonuçta bir tarafta ordumuz,diğer taraftaysa tamamına dil uzatamayacağımız dost halkımız var :bilmm
 
Mert

Mert

Üye
Eğer bu olmasaydı ertesi gün haberlerde 1 dakikalık 18 şehit haberlerini görürdük.
 
greenmile

greenmile

Üye
kaçakcılık dediğin 1-2 kişiyle yapılır bunlarda sülalecek yapmışlar bu işi

katırlarla bu ülkeye silah sokulduğunu da gördük biz
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet ve Silinen Üye 94869
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
bu olaydan sonra ağzından salyalar akıtarak devlete orduya hakaretler savurup katil diye itham eden malum parti vekilleri pkk nin yillarca hakkını savunduğun iddia ettiği halktan binlerce kişinin canına malolan katliamlarda neden tek kelime etmez acaba millet olarak başımız sağolsun
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
barisclermont

barisclermont

Üye
Greenmile katilmamak elde degil. Gecenin bir yarisi dagin basinda, üstelik de teroristlerin geçis yollunda, katirlarla ne isiniz var? Hangi ülke olursa olsun yasa disi olarak hududu geçmeye çalisirsiniz vurulursunuz. Simdi gidin Yunanistana, Rusyaya, Bulgaristana... izinsiz tel örgülerden atlayarak karsiya geçin bakin ne oluyor... Yani "hirsizin hiç mi suçu yok" be kardesim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
bu olaydan sonra ağzından salyalar akıtarak devlete orduya hakaretler savurup katil diye itham eden malum parti vekilleri pkk nin yillarca hakkını savunduğun iddia ettiği halktan binlerce kişinin canına malolan katliamlarda neden tek kelime etmez acaba millet olarak başımız sağolsun

Sağolun efenim,milletçe,vatanca başımız sağolsun.

Greenmile katilmamak elde degil. Gecenin bir yarisi dagin basinda, üstelik de teroristlerin geçis yollunda, katirlarla ne isiniz var? Hangi ülke olursa olsun yasa disi olarak hududu geçmeye çalisirsiniz vurulursunuz. Simdi gidin Yunanistana, Rusyaya, Bulgaristana... izinsiz tel örgülerden atlayarak karsiya geçin bakin ne oluyor... Yani "hirsizin hiç mi suçu yok" be kardesim.

Kocaman bir +1 :good:
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
BPD'liler milleti kışkırtıyor ve hatta "bırakın kışkırsınlar" diyor. Ayıp yaw :S
 
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bu olaydan halkı öfkelendirmek yerine sakinleştirmeli ve sağ duyulu olmalıyız. Eğri oturup doğru konuşmalıyız. Kimse olaya hak vermedi. Zaten ortada çok büyük oyunlar dönüyor ve çok büyük çelişkiler var. Gündemi iyi takip etmeli, kendimizi siyaset profesörü ilan etmemeliyiz. Siyaset siyasetçilerin işidir. Bize sükunet ile adaletin yerini bulmasını beklemek kalıyor. Ağlayıp sızlayıp oraya buraya saldırmak değil. Bende kürdüm ve ölenler adına çok büyük üzüntü duyuyorum. Ama yanı başımdaki veya hemen karşımdaki polise-askere saldırmıyorum. Ben öğrenciyim, okuyorum işimi kazanmaya çalışıyorum. Benim ne işim olur bunlarla?
 
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
1-yani iyi oldu diyosun öyle mi? asker öleceğine halk ölsün helal valla



2-senin devletinde çay şeker ekmek tüp mazot benzin ne kadar haberin var mı?millet hep kaçak sigara içiyor neden türkiyede ateş pahası millette para yok para sınır ticareti olmasa bu insanlar açlıktan ölürler :megafon:



3-merak etme partimiz milletvekilleri gece gündüz oradalar ama sizin yanlı medyanız bunları göstermez gösteremez senin ordun ve devletin katil değilse ...



4-napıyormuş BDP? halkının hakkını savunduğu için mi provokatör oluyor?

----------Eklendi @ 19:14:56 ---------- Yazıldı @ 19:12:51 ----------

5-hiçbiriniz sanki bu ülkede yaşamıyor gibisiniz hergün insanlar meydanlara protesto için doluyor polisin şiddetini görüyorsunuz bu insanlar sizin hakkınızı savunuyor ama sizzzzz

----------Eklendi @ 19:16:28 ---------- Yazıldı @ 19:14:56 ----------

6-neden bu ülkede bir Kürt öldüğünde türkler millyetçiliğe başlar ne mutlu türküm diyene imazaları atatürk imzaları

1-Bu konuda kendinizi savunma hakkınız olduğunu sanmıyorum ki zira bahsi geçen rahmetli 35 vatandaşımızın PKK kampı bölgesi olan Haftanin'de ne işi var?Aşağıda verdiğim fotoğrafın altındaki haberi yukarıda incelemeniz iyi olucak diye düşünüyorum :good:



2-
Kaçakçılık yapıcaklarına,BDP'den devletin bölünmesini istiyceklerine devletlerinden istihdam sahası istesinler,yardım istesinler,bu kadar da düşmeyin gözünüzü seviim :kotu:

3-Partinizin milletvekillerinin de ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz efenim,merak etmeyin siz,alın size bir örnek

4-"Senin partin" bunu yapıyormuş,biz de yeni öğrendik :off:



5-Bu insanların kimin hakkını savunduğu belli efenim :kotu:

6-Sadece Kürt'ler değil,orda ölen 35 vatandaş Türk'ler olsaydı da emin olun bundan bile çok daha fazla tepki alırlardı.


----------Eklendi @ 19:36:58 ---------- Yazıldı @ 19:33:56 ----------

Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bu olaydan halkı öfkelendirmek yerine sakinleştirmeli ve sağ duyulu olmalıyız. Eğri oturup doğru konuşmalıyız. Kimse olaya hak vermedi. Zaten ortada çok büyük oyunlar dönüyor ve çok büyük çelişkiler var. Gündemi iyi takip etmeli, kendimizi siyaset profesörü ilan etmemeliyiz. Siyaset siyasetçilerin işidir. Bize sükunet ile adaletin yerini bulmasını beklemek kalıyor. Ağlayıp sızlayıp oraya buraya saldırmak değil. Bende kürdüm ve ölenler adına çok büyük üzüntü duyuyorum. Ama yanı başımdaki veya hemen karşımdaki polise-askere saldırmıyorum. Ben öğrenciyim, okuyorum işimi kazanmaya çalışıyorum. Benim ne işim olur bunlarla?

Kocaman bir +1,ekleyecek söz bulamıyorum efenim,anlayışınız için :tşk: sağolun,böyle zamanlarda böyle tepkileri özellikle de Kürt vatandaşlarımızdan almak içimize bi nebze de olsa su serpiyor :good: en içten ve samimi saygılarımla,esen kalın efenim,yorum için tekrar tekrar :tşk:
 
yakup_281

yakup_281

Üye
helal olsun bişey demiyorum artık
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
konu tartışma ortamına gayet müsait olduğu için kapatılmıştır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt