Hikaye çok güzel hiç sıkıcı değil hoşuma gitti okudum. Ama herşey bu hikaye kadar basit olsa keşke. Hikayeden şöyle bir anlam çıkardım; para, hediyeler alma vs önemli değildir ona ilgi gösterin sevdiğinizi söyleyin şımartın o kadın mutlu olacaktır dolayısı ile sizi de mutlu edecektir.
Gelelim şimdi gerçeklere... Ya para önemli olmaz olurmu hiç. İki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş diyenlere Arkadaşım aç ayı oynamaz ozaman diyorum sadece. Seni evini geçindirmek için bütün gün işte yorulacaksın eve geleceksin aklında elektirik su faturası var, taksitler var kredi kartının son ödemesi gelmiş, evde hergün aynı yemek pişiyor, kadın evlendi diye kendine özen göstermiyor( bu alakasız oldu kabul

), istediği bişeyi almak için paran yok, sıkışmışın kadının altınlarını bozdurmuşun vs vs.. ve eve gelcen canım seni çok özledim, çok güzelsin bugun, pehhh mutluluk buysa ben mutsuz olayım arkadaşlar.
Paradan kastım çok zengin olmak değil tabiki evini geçindirecek kadar paran yoksa zate kısa sürede o evinde kalmaz bence elinde. Hikayedeki fakirin karısı öyle doğmuş öyle büyümüştür, asilik yapsa diklense ben illa şunu istiyom desede çıkıp gitse nereye gidecek. Buna sevgi değil mecburiyet diyorum ben.