16 yaş için çok iddialı olan sözleri ayırtedebilecek kadar yaşlandık yahu
Lise 1'de 1 almıştım matematikten. Lise 2'de matematik sınavında yanılmıyorsam konu karmaşık sayılardı, 2 almıştım. 100 üzerinden "2"
Anadolu Lisesi mezunuyum ve benim dönemimde Boğaziçi'ne girenlerin, Dereceyle ÖSS'yi kazananların hesabı yoktu. Çapa olsun Cerrahpaşa olsun Tıp'a girenlerin sayılarını bile bilmiyorum. Bense mezun olurken okul ortalamasının altında not almıştım okulda bu kadar iyi adam olunca ve tembelliğim sayesinde
Ve okuldan gelen notum berbattı! Ama lise sonda bir matematik ve bir geometri hocam vardı ki beni matematiğe ve geometriye aşık etmişlerdi. Çok başarılı hocalardı. Sonuç olarak yüzdelik dilimde yanılmıyorsan %2deydim ve ilk tercihime girdim
Üniversitede ilk matematik vizeme yaparız ya nolacak altı üstü logaritma falan demiştim, özelde burslu okuyoruz ya, yaparız.
Taksim'de sabahladık, okula bi gittim buram buram rakı kokuyo, millet ders çalışıyo ben hala yaparız modundayım, zaten okula uğradığım da yok. Girdik sınava tüm soruları yaptım ve hepsinden de eminim. Çıktıktan sonra millet karşılaştırıyo tüm sonuçlarım doğru ama 16 aldım! 100 üzerinden 16!
Adam psikopatmış, Prof. olunca öyle oluyor, kendi kitabını okutuyordu, kitapta yanlış çözdüyse cevabı yanlış istiyormuş, kitapta nasıl çözdüyse öyle çözülecekmiş, ben bildiğim klasik yollarla 20-25 dk'da çözmüştüm hepsini.
Sonra çözdük hocayı, 2. vizeden 100, finalden de 90 tarzı bi not almışım. Hoca yanlış çözmüşse yanlış çözüyordum sınavda.