Okullar Tatil.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:oku

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Hayatı çok güzel anlıyorum ama matematik ile alakam yok :)

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Çarpanlara ayırma mı? Muhaa komedi. :ehe

Lise 1'de okulda gördük, lise 3'te dersanede gördük yok arkadaş ayıramıyorum bir türlü. Neyse üniversiteye geldik öyle böyle öss'de tek tek ayırdım, kural falan tanımadan.

1. Sınıf matematik dersi, türev integral. Türev falan biliyorum ama çarpanlara ayıramıyorum, bir şekilde onu da geçtik. Bu sene maliyet muhasebesi dersi, hoca türev dedi türev biliyoruz ama çarpanlara ayırma yok dedim, hadi ya dedi bi koptu.

Hala bilmem çarpanlara ayırma, gerekirse şıklardan deneyerek yaparım ama öyle kuralla falan ayıramam. :ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sınavda çıktı ayıramadim :ehe 0.5 bekliyorum :(

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Hayatın daha başında bile değilsin Enes, dur bakalım :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Abi sen de 80 yasindaki dedeler gibi konuştun sen de gençsin daha :ehe

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Sınavda çıktı ayıramadim :ehe 0.5 bekliyorum :(

Bak sana lise matematik notlarımı söyliyeyim. Anadolu lisesi mezunuyum, İstanbul'daki sayılı liselerden biridir. 9. sınıf matematik ilk dönem 1, ikinci dönem 0. Karnede bildiğin 0 (sıfır) geldi.

Ben ilköğretimdenden 4.97 ortalama ile mezun olmuşum, Lgs'de derece yapmışım ve aradan sadece 1 sene hazırlık geçmiş, ilk matematik notlarım bu şekilde. Ortaokulda matematikten 99 almadım, 3 sene boyunca her sınavım 100'dü.

Ama noldu? Öss'de 30'da 30 mat1, 30'da 20 mat2 yaptım. Önemli olan test sistemini bilmek, millet formülü ezberlerdi 3 dk da çözerdi, ben çok hızlı çözerdim şıklardan giderdim. 180 soru öss denemeleri vs ortalama 2 saat 2 saat 15 dk falan sürerdi benim için. Hoca çözdüğüme inanmazdı ama sonuçlar gelince şaşırırdı, dersanede ilk 5'in dışına hiç çıkmadım. :)

passiv€ aggressiv€

Üye
neymişsin abi sen ya :) benimde orta okulda çok iyidi ama şimdi lise 3 olduk karmaşık sayılar falan kutupsal gösterim aslında basit ve elenceli ama bi itiraf bende bi türlü çarpanlara ayıramıyorum ve nefret ediyorum :ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Testte bir nebze de olsa başarılı olabiliyorum ... Deneye deneye de olsa doğru sonuca ulaşabiliyorum

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
5 yani :(

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Abi sen de 80 yasindaki dedeler gibi konuştun sen de gençsin daha :ehe
16 yaş için çok iddialı olan sözleri ayırtedebilecek kadar yaşlandık yahu :ehe

Lise 1'de 1 almıştım matematikten. Lise 2'de matematik sınavında yanılmıyorsam konu karmaşık sayılar, 2 almıştım. 100 üzerinden "2" :ehe Anadolu Lisesi mezunuyum ve benim dönemimde Boğaziçi'ne girenlerin, Dereceyle ÖSS'yi kazananların hesabı yoktu. Çapa olsun Cerrahpaşa olsun Tıp'a girenlerin sayılarını bile bilmiyorum. Bense mezun olurken okul ortalamasının altında not almıştım okulda bu kadar iyi adam olunca ve tembelliğim sayesinde :ehe Ve okuldan gelen notum berbattı! Ama lise sonda bir matematik ve bir geometri hocam vardı ki beni matematiğe ve geometriye aşık etmişlerdi. Çok başarılı hocalardı. Sonuç olarak yüzdelik dilimde yanılmıyorsan %2deydim ve ilk tercihime girdim :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Benim isim zor vallahi :(

Candy

Candy

Üye
Ben lisede 100 üzerinden 80 den aşağı aldığımı hatırlamıyorum hiç :) O zamandan belliymiş ne olacağım :ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Olsun ... Ben böyleyim :)Sınıfta Dalga geçenlere de "okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır "diyorum :ehe

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
16 yaş için çok iddialı olan sözleri ayırtedebilecek kadar yaşlandık yahu :ehe

Lise 1'de 1 almıştım matematikten. Lise 2'de matematik sınavında yanılmıyorsam konu karmaşık sayılar, 2 almıştım. 100 üzerinden "2" :ehe Anadolu Lisesi mezunuyum ve benim dönemimde Boğaziçi'ne girenlerin, Dereceyle ÖSS'yi kazananların hesabı yoktu. Çapa olsun Cerrahpaşa olsun Tıp'a girenlerin sayılarını bile bilmiyorum. Bense mezun olurken okul ortalamasının altında not almıştım okulda bu kadar iyi adam olunca ve tembelliğim sayesinde :ehe Ve okuldan gelen notum berbattı! Ama lise sonda bir matematik ve bir geometri hocam vardı ki beni matematiğe ve geometriye aşık etmişlerdi. Çok başarılı hocalardı. Sonuç olarak yüzdelik dilimde yanılmıyorsan %2deydim ve ilk tercihime girdim :)

Üniversitede ilk matematik vizeme yaparız ya nolacak altı üstü logaritma falan demiştim, özelde burslu okuyoruz ya, yaparız. :ehe

Taksim'de sabahladık, okula bi gittim buram buram rakı kokuyo, millet ders çalışıyo ben hala yaparız modundayım, zaten okula uğradığım da yok. Girdik sınava tüm soruları yaptım ve hepsinden de eminim. Çıktıktan sonra millet karşılaştırıyo tüm sonuçlarım doğru ama 16 aldım! 100 üzerinden 16!

Adam psikopatmış, Prof. olunca öyle oluyor, kendi kitabını okutuyordu, kitapta yanlış çözdüyse cevabı yanlış istiyormuş, kitapta nasıl çözdüyse öyle çözülecekmiş, ben bildiğim klasik yollarla 20-25 dk'da çözmüştüm hepsini.

Sonra çözdük hocayı, 2. vizeden 100, finalden de 90 tarzı bi not almışım. Hoca yanlış çözmüşse yanlış çözüyordum sınavda. :ehe

Candy

Candy

Üye
Ne saçma... Takıntılı hocalara gıcık olurum ...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:ehe Bu arada ben o 100 üzerinden 2 aldığım sınavda tüm soruları yapmıştım :ehe

4 senelik üniversite eğitimimde "sayısal" anlamda çözdüğüm en karmaşık soru 100 ile 40'ı toplayıp 2'ye bölmekti.
Geriye dönüp bakıyorum da biyoloji-kimya-fizik, matematik-geometri vs... Bana neden gösterildi diye düşünüyorum.
Edebiyat öğretmenliğinden bile daha sözel, söpsözel bir bölümde okudum. Hayatım boyunca da endoplazmik retikulm ile ya da kaldıraçlarla işim olmayacak. Çemberler, analitik geometri vs...

Şu anda ileri düzey fizik problemlerinden ya da biyolojinin alt dallarından birinden veya bir kimya paradoksundan bir matematik teoreminden konuşabiliyorsam ya da elime aldığımda geometriyi rahat rahat çözebilliyorsam tamamen kişisel merakımdan, genel kültür anlamında yaptığım araştırmalardan dolayıdır.

Eğitim sistemimiz o kadar kötü ki.
Benim gibi hayatı boyunca sözel bir dalda çalışacak kişi için sayısal dallar seçmeli olmalı ve gelen hocalar da abuk subuk formüllerle değil olayın mantığıyla doldurmalı kafaları.

Candy

Candy

Üye
Çok haklısın Ata...
Üniversitede bizim bir hoca da kitabın aynısını tahtaya yazar geçerdi ve sınavda da kağıda noktası virgülüne kadar aynısını yazmamızı isterdi..
Hatta tahtaya şu cümleyi bile yazmıştı kitaptaki gibi sorunun a şıkkının çözümünü yazdı sonra ;"b şıkkı da benzer yolla çözüleceğinden , çözümü öğrenciye bırakılmıştır." kitapta yazıyor diye bunu da tahtaya yazdı. :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bu dediğin aklıma Pink Floyd'un o ünlü parçasının klibindeki bir anı getirdi.

Hoca şiir yazan çocuğu sınıfta rencide eder, ona vurur ve sınıfa seslenir:
Repeat after me:
America is the area...

Çok çarpıcı bir sahnedir :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt