Okul birincisine diploma parası şoku

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

Konu Sahibi
Okul birincisine diploma parası şoku

Antalya’daki Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden birincilikle mezun olan 18 yaşındaki İlker Yusuf Alkız, diploma almak için gittiği okulunda kendisinden ’diploma parası’ olarak 100 lira istenmesine tepki gösterdi.

Antalya’da 390 binin üzerinde öğrenci karne alırken, mezunları diploma heyecanı sardı. Bazı okullarda diploma karşılığı bağış istenmesi ise hem öğrencileri hem de velileri isyan ettirdi. Okul yönetiminin diploma karşılığı 100 lira talep ettiğini iddia eden Antalya Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ’okul birincisi’ olarak bitiren bilgisayar bölümü mezunu İlker Yusuf Alkız, bunun haksızlık olduğunu, ödül beklerken borçlu çıkartıldığını söyledi.

BAŞBAKAN ’VERMEYİN’ DİYOR
Okul yönetiminin diploma karşılığı istediği 100 liralık bağışın, oğlunun okul birincisi olması nedeniyle 50 liraya indirildiğini söyleyen 48 yaşındaki Mustafa Alkız, "Ben bu parayı vermek istemiyorum. Başbakan Erdoğan ’Okula para vermeyin’ diyor. Okulu birincilikle bitirmiş bir çocuğu ödüllendirecekleri yerde para istiyorlar. Mesele para vermek değil. Bu parayı veremeyecek durumda olan çok veli var. Okulun yardıma ihtiyacı varsa Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yardım istesin" diyerek tepki gösterdi.

Okul Müdürü Metin Kınacı’dan plaket alan, Kepez Belediyesi’nce de bisikletle ödüllendirilen oğlunun diploması için okula 50 lira bağış yaptığını dile getiren Mustafa Alkız, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.

DİPLOMA PARASI DİYE BİRŞEY YOK
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise diploma karşılığı bağış istendiği yönündeki iddiayla ilgili şunları söyledi:

"Öyle bir ihbar duymadım. Okullarımızda diploma parası diye bir para alınması söz konusu değil. Sadece okul aile birliklerine veliler her türlü bağışta bulunabilirler. Diploma parası diye bir para yok. Hiçbir okulumuzdan da böyle bir para istendiğine şahit olmadım. Bana da böyle bir ihbar gelmedi. Veliler bize yazılı müracaatta bulunurlarsa bir müfettiş görevlendirip inceletiriz. Bize gelen herhangi bir müracaat yok. Bize yazılı başvuruda bulunsun veliler. Bize rahatlıkla gelebilirler. Kapılarımızın sonuna kadar açıktır."

KralBaykus

KralBaykus

Üye
Bence Biraz Abartılmış Olabilr... :D

pelın_

Konu Sahibi
benım calıstıgım lısedede oldu bu olay

cehili

cehili

Üye
Hangi lisede olmuyor ki ? Ben daha almaya gitmedim ama gittiğimde en az 75 TL istiyecekler adım gibi eminim.

• Beğen
Tepkiler: pelın_

pelın_

Konu Sahibi
50 ısterler:D

cehili

cehili

Üye
75 En az diyorum :D Gerçi ben ödemem :cool

Masha

Masha

Üye
bızım okuldada olmustu bu olay

mangdaşire

mangdaşire

Üye
her okulda var ki.ben liseye yazılırken 300 tl bagış istemişlerdi,biz 50 tl ile yırttık.

pelın_

Konu Sahibi
bızım okuldada olmustu bu olay

malesef butun okullarda oluyo ben bıle unv bıtrınce dıploma parası ıstedı koca okul :) bıde bankaya yatırıyosun eldende almıyolar yaa

By_AkA

By_AkA

Üye
ya çok saçma ama döner sermayenin ihtiyacı var böyle şeylere :d::d::d:

hasbaly

hasbaly

Üye
Bizden de istemişlerdi. Allah'tan okul aylığını ödemiştik de kurtulmuştuk o dertten.

ALPARS™

ALPARS™

Üye
Yıllardan beri isteniyor ve hiçbir şekilde de kimse şikayete etmiyor.:hmmm
Yok kayıt yok diploma.:off:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt