Öğretmenleri Şoke Edecek Haber

Sponsorlu Bağlantılar

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Öğretmenleri Şoke Edecek Haber
İşte getirilmek istenen yeni yapı...

Atılması planlanan adımların hedefi, “öğretmenlik mesleğini daha cazip hale getirmek” olarak belirtiliyor. Kişisel ve mesleki gelişimi sürekli teşvik eden, performansa dayanan bir yapı oluşturulacağı vurgulanıyor.

Akşam Gazetesi’nin haberine göre, deneyimli ve nitelikli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde ve okullarda uzun süreli çalışması sağlanacak. Bunun için farklılaştırılmış ücret modeli uygulanacak.

Bu adımla, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen “kalifiye memur” talebine de yanıt verilmesi öngörülüyor. Özellikle güvenlik görevlileri için uygulanan farklılaştırılmış ücret modelinin 2014’te uygulamaya konulması planlanıyor.

ATAMA SIKINTISI


Okullarda 800 bin civarında öğretmen görev yapıyor. Eğitim fakültelerinden mezun olarak atama bekleyen öğretmen adayı sayısı ise 250 bine yakın.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu sıkıntıya işaret ederek, “Bütün dersliklerin tamamlandığı ve her derslikte en fazla 30 öğrencinin eğitim gördüğü, bütün okullarda tekli eğitime geçildiği durumda bile, bakanlığın istihdam edebileceği öğretmen sayısı 125 bin. Ancak bu okullardan mezun olan gençlerimizin sayısı 250 bin civarında” demişti.
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
524
Nextman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
354
Haydar
spy ghost
Cevap
9
Görüntüleme
517
bydexer
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
742
Doğuş Pertez


Üst Alt