Öğrenciler Günde Ortalama 2.5 - 3 Saat Bilgisayar Başında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Öğrenciler Günde Ortalama 2.5 - 3 Saat Bilgisayar Başında
Öğrenciler ortalama 2.5-3 saat bilgisayar başında

MasterCard tarafından Eylül ayında Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde gerçekleştirilen "MasterIndex Okul Dönemi Araştırması", okula hazırlık dönemi harcama eğilimleri ile öğrenci ve velilerin davranışları konusunda bilgi verdi.
Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 51'inin evinde bilgisayar var. Üst gelir grubunun yüzde 87'sinin evinde bilgisayar bulunurken, bu oran düşük ekonomik seviyede yüzde 26'ya düşüyor. Araştırmaya göre evinde bilgisayar bulundurma oranı en yüksek bölge yüzde 64 ile Ege Bölgesi, en azı ise yüzde 27 ile Karadeniz.

Araştırma, ilköğretim çağındaki çocukların yaklaşık günde 2,5 saatini, lise çapındaki çocukların ise ortalama 3 saatini bilgisayar başında geçirdiğini gösteriyor. İlköğretim öğrencilerinin yüzde 14'ü bilgisayar başında hiç zaman geçirmezken bu oran lisede yüzde 1,7'ye düşüyor.

Araştırmada dikkat çeken bir diğer unsur da üst ve orta gelir grubuna mensup, Marmara ve Ege Bölgesi'nde yaşayan ilköğretim ve lise öğrencilerinin çoğunun, diğer öğrencilere kıyasla "5 saatten fazla" zamanını bilgisayar başında geçirmesi.

Araştırmaya katılan ailelerin yüzde 50'si çocukların bilgisayar başında tam olması gerektiği kadar, yüzde 6'sı gerektiğinden az, yüzde 44'ü ise gereğinden fazla vakit geçirdiklerini söylüyor.



İnterpromedya Haber Merkezi
 

Mehmet

Emekli Yönetici
Bizim yiğen günlük 5 saat hafta sonları hiç kalkmaz
 

Nadir

Emekli Yönetici
yazık yaa kitap okumaktan çok netin başında duruyorlar ne olacak halimiz..
 
Bunun yarısı kadar kitap okusalar ülke olarak daha başka yerlerde olurduk.
 

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Alperen abi dönmüş :
 
Rütbenin altında hala kendi isteğiyle ban yazıyor alperen kardeş
 

Catty

Emekli Yönetici
Vahim bir durum ama , bu verilen saat aralığından fazla
 

turkordu

Üye
Bilgisyarın başında zaman geçiren insanlar hayatta istedikleri başarıyı yakalıyormuş.Bir yerde okumuştum.
 

qirL1903

Üye
Bence daha fazladır oturan daha kalkmıyo
 

zibidi39

Üye
yasasın yıne ortalamanın ustundeyım gururduydum bı an kendımle

su kıtap olayınada gelınce eskıden 3 gunde 1 kıtap bıtırıken sımdı pc yuzunden haftada 1 kıtap bıtırebılıyorum kıtap okunmuyo elestırılerınızde haklısnız ama e-book denen bısey var artık yahu :d
 

Catty

Emekli Yönetici

Bu bir savunma mesajı olamaz
 

zibidi39

Üye
catty benım gıbı bı forum uyesınden nasıl bı sawunma beklıodun ki
 
bende bi öğrenciyim ama eğlence geçirmek amaçlıysa kötü ben mesela hep bişeyler öğrenmek için giriyorum kştaplardan bişey öğreneceğim yok zaten onlarla iç içeyim ama internet çok başka benim için
 
Ah ah bizim zamanımızda böyle miydi?
 
katılıyorum oturunca kalkamıyoruz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...