"Ögrenci Evi" Kavrami Nedir...bakınız Burda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DeLmIrA

Üye
    Konu Sahibi
"Ögrenci Evi" Kavrami Nedir...bakınız Burda
· Her öğrenci evinde muhakkak 'nöbetçi sistemi' uygulanır ve günün nöbetçisi, resmi köle statüsünde kullanılır. Yemek sırasında en az elli kere mutfağa gönderilir.

· Evdekilerin temel gıda maddeleri yumurta ve patatestir. Bu ikisinin birleşiminden 12 çeşit yemek yapılabilir. Çay yemekten sonra değil, yemekle birlikte içilir.

· Her gece kesinlikle saçma sapan bir tartışma konusu açılır. (Düşünmüyorum o halde yok muyum yani? Dünya döndüğü için mi güzel? Attan inip eşşeğe binilir mi?)

· Her evin muhakkak suyu, çayı deviren bir sakarı vardır. Ha bi de işlerden kaytaran tembeli bulunmaktadır.

· Yemek yapmaya karar verilir ve yemek yapmaya başlandığında eksikler ortaya çıkar, zamanla yarışarak yemek tamamlanır.

· Kesinlikle ama kesinlikle temiz çatal, kaşık, tava kalmayıncaya kadar bulaşıklar yıkanmaz.

· Her sabah derse geç kalınır ve öğle kalkıp okula yemek yemeğe gidilir. (Okulun yemeği ucuz olduğu için...)

· Sınav dönemlerinin favori cümlesi "bu gece yatmıycam ders çalışcam"dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.

· Evin duvarları vize-final tarihleri, ilginç sözler, nöbetçi listesi, harcama listesi gibi yazılı belgelerle süslüdür.

· Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce "bi kola al da içelim"diye başlanılan ısmarlatma olayına, iyice sövüşleninceye kadar devam edilir.

· Ev genelde bodrum ve giriş katta olduğundan, pencereden girilebilir özelliktedir. (Her ihtimale karşı bi pencere muhakkak içeriden kilitlenmeyerek açık bırakılır.) Dış kapı ise zaten kilitlenmez.

· Ev fertlerinin aşağı yukarı tamamı leyla gibidir, yani aşk trafiği yoğundur. Kimininki platoniktir, kafayı yer ve yedirtir, kimi romantik takılır, şiirler ezberlenir, kimi ise akşam ansızın nişanlı olarak eve dönebilir.

alıntıdır
 
· Sınav dönemlerinin favori cümlesi "bu gece yatmıycam ders çalışcam"dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.
 

DeLmIrA

Üye
    Konu Sahibi
altı çizili olanlar "tecrübeyle sabit"tir
 

cllgr

Üye
eline sağlık öğrenci evlerinin gerçek yüzü tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış.
 

DeLmIrA

Üye
    Konu Sahibi
muhahahaha haklısın
 

Sonerx

Üye
abi cok ii yaa nerden buluyorsun bole şeyleri
 

DeLmIrA

Üye
    Konu Sahibi
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.
 

Caine

Üye
· Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce "bi kola al da içelim"diye başlanılan ısmarlatma olayına, iyice sövüşleninceye kadar devam edilir.


ya cidden yazan çok doğru tesbit yapmışşş. bu hep olurrrrr
 

DeLmIrA

Üye
    Konu Sahibi
bu akşam 8.madde geçerli mesela ben şu anda temel fransizca çalışıyorum....hesapta....
 

tofy

Üye

ayy çok güzel delmiraaaa koptumm
teşekkürlerr çok iyi geldii
 

darkred

Üye
DeLmIrA kardeşimin evinde aynen bu yazanlar geçerlidir.bizzat gitmiş birisi olarak bu yorumu yapabilirim.hatta adam gittiğimde bana 1 haftalık pilav ve üstü yeşil yeşil olmuş yoğurt yemeyi teklif etti.hala nası yaşıyor anlayabilmiş değilim
 

jöly

Üye
çok güzel delmira
 

DeLmIrA

Üye
    Konu Sahibi
hadi leynnn pilava kaç gun bakmamıstım sana yermisin diip göstermek ıcın acınca gordum bende yogurda gelince o yeşillik yogurtta diildi pilawdaydi kardeşim sen geldiginde ben gelelide 1 hafta olmuştu piştim walla piştiiim
 

msw

Üye
Ben de ewde kalıyorum ..ama bizimki öğrenciden ziyade aile ewi gibi..öyle katı kurallar yok..ama okula geç gitmeler mewcut.... Bir yandan zewkli bir yandan sorunlar....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...