ÖSYM'ye bir fırça da sen at

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
ÖSYM'ye bir fırça da sen at


AYDIN’da YGS’de şifre kullanılması değişik bir eylemle kınandı.

Aydın ve Çine İlçesi ile Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden çok sayıda kişi, sembolik olarak getirilen Ö, S, Y ve M harflerini önce siyaha boyadı. Ardından da temizlemek için fırçaladı. Eyleme öğrencilerin yanı sıra halkın da ilgisi büyük oldu.

Aydın, Çine ve Bodrum Yurttaş İnisiyatifi grupları Adnan Menderes Bulvarı Belediye Meydanı’nda toplanarak, YGS’de şifre kullanılmasını protesto etti. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ile Çine Sözcüsü Cemal Beldek, Ö,S,Y ve M harflerini tek tek taşıyarak Sulupark’ın önüne getirdi. Ardından beyaz ÖSYM harfleri siyaha boyandı. Boyanan harflerin temizlenmesi de eyleme katılanlara düştü. 'ÖSYM’ye bir fırça da sen at' anonslarıyla eyleme katılan 7’den 70’e herkes harfleri fırçalamak için birbiriyle yarıştı.

Belediye meydanındaki dükkanından çıkarak eyleme katılan 30 yaşındaki Duygu Yılmaz, üç yaşındaki oğlu Özgür Çınar Yılmaz ile harfleri fırçaladı. Minik Yılmaz'ın attığı fırçalar dakikalarca alkışlandı. Vatandaşlar harfleri temizlemeye çalışırken grup sık sık, 'Ali Demir istifa', 'Tayyip Amerika’ya imamın yanına', 'Şifreye karşı omuz omuza' ve 'Biz tatmin olmadık' sloganları attı, 'İmamın şifresi' ve 'ÖSYM hayatımızı kararttın' pankartları taşıdı, üzerinde 'ÖSYM rezalet' yazılı balonlar patlatıldı. Bu sırada yoldan geçen araçlara 'Şifreni al başına çal' bildirileri dağıtıldı.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, yaptığı konuşmada, her yıl 1 milyon 700 bin kişinin sınava girdiğini hatırlattı. Öğrencilerin aylar öncesinden strese sokulduğunu kaydeden Karahan, şifre iddiaları gibi kirli oyunlarla geleceklerinin karartıldığını söyledi. Karahan, “ÖSYM sayesinde bu topluma her yıl kanserden beter hasta olan 1 milyon 700 bin yeni hasta katılıyor. ÖSYM bu kez ameliyatta bir hata yaptı ve şifreyi içeride unuttu. Bu nedenle bütün rezalet ve foyaları ortaya çıktı. Şimdi bizler Ali Demir'den var olduğu artık şüphe edilmeyen, itiraf edilen şifrelerin kimlere hangi kanallardan dağıtıldığı bilgisini de itiraf etmesini ve arkasına bile bakmadan ÖSYM'nin başından çekip gitmesini bekliyoruz. Çocuklarımızın geleceğini karartan bu hak hırsızları ortaya çıkarılıp cezalandırılıncaya kadar peşlerinde olacağız ve tepeden tırnağa kire ve şaibeye bulaşmış ÖSYM'de kirin ve şaibenin son zerresini sökünceye kadar bir elimizde temizlik kovaları diğer elimizde fırçalar ÖSYM'yi fırçalamaya devam edeceğiz. Fırçalama eylemi çığ gibi Türkiye'nin diğer illerine yayılacak” dedi.

Grup, gösterinin ardından olaysız dağıldı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt