O-NAY-LI-YO-RUM.! (Tüm Üyeler Buraya)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
O-NAY-LI-YO-RUM.! (Tüm Üyeler Buraya)
Bir günlüğüne tüm üyeler yönetici yapılmıştır, yapacağınız ilk icraatlar ne olurdu?

Şuandan itibaren herkes burada mesajını atana kadar yöneticidir, mesajını attığı anda yönetim görevi biter. İcraatları da belki bize ışık olur. :oke:

• Beğen
Tepkiler: PCKopaT™, Praetor ve Pure Life

Candy

Candy

Üye
Bir ayını dolduran tüm üyeleri ömür boyu yönetici yapardım, böylece yönetim hakkının bitmesi gibi bir durum sözkonusu olamazdı... :ehe :ehe

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Yorumsuz...

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
1-İlk işim durmadan herşeye teşekkür diyen üyeleri tespit etmek olurdu.
2-Siteye eklenen fotolara otomatikman resim eklemek gibi bir sistem üzerinde çalışırdım.Yani imzamdaki gibi maxicep resmi otomatikman ekledigmiz resmin üstünde olmasını saglardım.Çünkü başka sitelerde hep konularımı görmeye başladım.Hemde alıntı denmeden.
3-Pc yazılım bölümü acilen F ull sürümlere kavuştururdum(Zaten bunu konu olarak açıcaktım).Çünkü irregal cep telefonu program vs paylaşılıyor ama pc yazılımları paylaşmak yasak bence çok saçma bir kural.Tamam mp3lere lafım yok ama paylaşım yapıyoruz sonuçta, bence yazılımların paylaşılmasının serbest bırakılması lazım.
4-Adminlerin bence üyelere takmaması lazım.(Şükür bana takan yok ama bazı arkadaşlarımın bu konuda çok sıkıntıları var.Buraya yaz demeyin yazmam)
5-Uyarıları daha dikkatli vermek için adminler arasında toplantı düzenlerdim.
6-Tema paylaşımlarına konunun başında tema resmi gösterilcek gibi bir sistem yapmak için adminler arasında ve ozanla kafa patlatırdım.
7-Ekran görüntüsü olmayan temaların konularını açmazdım öle bir düzenleme getirirdim.
8-İmza boyutu degiştirirdim.
Şimdilik bu kadar tabiki daha aklıma gelir.Admin olsam yapardım..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Hainleri banlardim ...

Esendağlı

Esendağlı

Üye
2-Siteye eklenen fotolara otomatikman resim eklemek gibi bir sistem üzerinde çalışırdım.Yani imzamdaki gibi maxicep resmi otomatikman ekledigmiz resmin üstünde olmasını saglardım.Çünkü başka sitelerde hep konularımı görmeye başladım.Hemde alıntı denmeden.
3-Pc yazılım bölümü acilen F ull sürümlere kavuştururdum(Zaten bunu konu olarak açıcaktım).Çünkü irregal cep telefonu program vs paylaşılıyor ama pc yazılımları paylaşmak yasak bence çok saçma bir kural.Tamam mp3lere lafım yok ama paylaşım yapıyoruz sonuçta, bence yazılımların paylaşılmasının serbest bırakılması lazım.
4-Adminlerin bence üyelere takmaması lazım.(Şükür bana takan yok ama bazı arkadaşlarımın bu konuda çok sıkıntıları var.Buraya yaz demeyin yazmam)
6-Tema paylaşımlarına konunun başında tema resmi gösterilcek gibi bir sistem yapmak için adminler arasında ve ozanla kafa patlatırdım.
7-Ekran görüntüsü olmayan temaların konularını açmazdım öle bir düzenleme getirirdim.
Anl_tr kardeşim herzamanki gibi çok güzel özetlemiş.(özellikle 1.madde çok önemli, sırf mesaj sayısını artırmak için, 3.5 yıllık bir konunun hortlatılmasına bugün yine şahit oldum)Teşekkür ederim Anl_tr kardeş.Altına imzamı atarım.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Arkadaşlar işte bu şekilde şeyler bekliyordum, ve beklediğim ilk mesaj geldi. Sırayla cevaplayalım. :)

1- Teşekkür edenden kasıt konulara girip, bilgi için teşekkürler yazmaksa eğer onlara şahsi olarak bende uyuz oluyorum. Bunu yazan adam konuya yorum yapamayacak birisidir benim düşünceme göre. Çünkü forum teşekkür değil, yorum yeridir. Örneğin ben bir haber açıyorum, şu oldu diye, gelip teşekkür yazılacağına hiç yazılmasa daha hayırlı, ben o haberi tartışalım, yorumlayalım, yeri geliyor gülelim eğlenelim diye açıyorum. Seninle aynı dertten muzdaribim ve admin olsan da bu değişmiyor, Türk halkının genel yapısı diyelim. :oke:

2- Dediğin şekli haberlerde uyguluyoruz, bunu üyelere açmamız için dosya eklemeyi üyelere vermemiz gerekir bu da aşırı şişmeye, bir nevi sitede yavaşlığa neden olur, çünkü sen belki gerekli resim eklersin ama x üyesi çok gereksiz resimlerle şişirebilir sistemi.

3- Bunu tartışmaya bile gerek yok, eğer tazminatları karşılayabilirim diyorsan, şuanda açayım. Tazminattan da öte, 2 gün sonra maxicepi açabilirsen konuşuruz, eğer dediğini yaparsak. Müyap'ı araştırmanı tavsiye ederim. Çok detaylı yazmayalım bunu. :)

4- Burada yaz demiyorum ama böyle bir ithamda bulunuyorsan admin kadrosunda kimseyi zan altında bırakmaman adına pm bekliyorum. Bu durumu kendi aramızda konuşuruz göndereceğin pm doğrultusunda. Lütfen bu lafı atıp ortada bırakma...

5- Toplantı vs her zaman oluyor ama bunu üyeler bilmiyor, görmüyor. Sanal olarak değil, yeri geldiğinde telefonla, yeri geldiğinde yüzyüze bu dediklerin gerçekleşiyor.

6- Böyle bir sistem mümkün değil otomatik olarak, çünkü temalar s60 platformuna göre. Bunu bilgisayar üzerinde açamazsınız, açamayacağınız içinde görüntüyü otomatik alamazsınız. Ancak symbian işletim sisteminin pc üzerinde veya nette kullanılabiliyor olması gerekiyor.

7- Önerine katılıyorum, önizlemesiz tema olmamalı. Bunu da dosya ekleyen arkadaşlara belirtiriz.

8- Eğer boyutu büyütmekse katılmıyorum. Bu kadar büyük imzalar, büyük forumlarda yok. Üye olduğum Türkiyenin en büyük forumlarında imza boyutları 64*64 pixel ve tek resim ekleniyor. Bunu kabul etmen mümkün mü? Biz sınırları sonuna kadar üyelere verdik imza konusunda. Daha fazlası olunca, ilerisi istenecek, onu da yapınca daha fazlası istenecek. Ama imzalar küçültülmeli diyorsan, şahsi düşüncem evet. Rengarenk imzalar güzelliğin aksine kötü gözüküyor sayfada.

Bizim üyelerimiz, biraz da hazırı seviyor forumdaki konuların açılması konusunda vs. Her şeyi yönetimin yapmasını bekliyorlar.Tam aksine aktif her üye yöneticidir ilgili olduğu forumda ve oradaki kuralları yeni gelene anlatabilir, bilgilendirici içerikler paylaşabilir. En önemli husus ise bunu yaparken yöneticilik amacı taşımamasıdır...

Varsa sorular, istekler alalım. :)

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
6- Böyle bir sistem mümkün değil otomatik olarak, çünkü temalar s60 platformuna göre. Bunu bilgisayar üzerinde açamazsınız, açamayacağınız içinde görüntüyü otomatik alamazsınız. Ancak symbian işletim sisteminin pc üzerinde veya nette kullanılabiliyor olması gerekiyor.
Benim demek istedigim ön izlemesi olan bir temanın resmini konup isminin yanına eklemek gibi.
Örnegini bir an sana pm atarak gösteririm.
F ull paylaşıma bişey diyemiyorum çünkü bizim sitemiz kurallara uyuyor ama uymayan sitelere bişey olmuyor onu anlayamıyorum.Bu yuzden paylaşalım dedim.
Admin-moderatör olayını bir zaman senle özel olarak siter pm ister msn istersende cepte konuşabiliriz.
Resim eklemede de resmin üstüne yazısı gelsin dedim, herkeze dosya ekleme yetkisi verilsin demedim yanlış anlaşıldı galiba.
İmza ise 7 satırı bence düz 10 yapılmalı dye düşünüyorum.Bende senle aynı fikirdeyim.Kötü imzalar siteyi bulandırıyor ama 7de az bence..
Ben açık konuşmayı seven bir insanım Ahmet,
Ben sitedeki konuları okurken tüm sayfaları okurum 10sa 10 20se 20i sayfa ama okurum ve o sayfalardan bissürü küfürlü konuşmlar, saygısız hareketler tespit edip şikayet ettim.
Elimden geldigi kadarıyla bildigim konulara sonuna kadar yardım ettim daha geçen gün bir üyeye sertfikalama ile ilgli 2 saat anlatım yaptım.Üye beni admin sandı ama deildim.Admin olmam gerekmiyorduda paylaşmayı seviyorum, araştırmayı, öğrenmeyi seviyorum işte bunları hepsi maxicepte var.Bu yuzden burdayım.İşte En son yazdıgın metinde de bu söylmeye çalıştım ben sitede sanki bir üye bir admin bir moderatör gibi titizlikle davranıyorum.Benim gibi davranan arkadaşlar var.İyi kide var.
Böle bir konu için teşekkürler

zibidi39

zibidi39

Üye
siteyi satardım paralarıda ısvıcredekı hesabıma yatırırıdm ordan maldıvlere kacardım

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben sitedeki konuları okurken tüm sayfaları okurum 10sa 10 20se 20i sayfa ama okurum ve o sayfalardan bissürü küfürlü konuşmlar, saygısız hareketler tespit edip şikayet ettim.
Elimden geldigi kadarıyla bildigim konulara sonuna kadar yardım ettim daha geçen gün bir üyeye sertfikalama ile ilgli 2 saat anlatım yaptım.Üye beni admin sandı ama deildim.Admin olmam gerekmiyorduda paylaşmayı seviyorum, araştırmayı, öğrenmeyi seviyorum işte bunları hepsi maxicepte var.Bu yuzden burdayım.İşte En son yazdıgın metinde de bu söylmeye çalıştım ben sitede sanki bir üye bir admin bir moderatör gibi titizlikle davranıyorum.Benim gibi davranan arkadaşlar var.İyi kide var.
Böle bir konu için teşekkürler

İşte olması gereken de tamamen budur. :oke:

Her yardım eden üye, yönetici olacağını, sanki bir zırha bürüneceğini sanıyor. Aksine benim şahsi fikrim forumda çok mesajlı üyelerin çoğalmasıdır. 3000 mesajı var diye yönetici olmamalı, 3000 mesajlı çatır çatır tartışan, yorumlayan üyeler olmalı forumda. Bu da zamanla olacaktır, oluyor da yeri geldiğinde...

Mesela konu dışında tartışılacak, üyelerin birbirleriyle dolu dolu tartışacağı konular açmaya özen gösteriyorum. Çünkü tartışmalar oldukca yeni fikirler ortaya çıkar ve bunları da yeri gelir sitede uygularız, ya da üye olarak yeni bilgiler öğreniriz vs vs.

Ama bazı şeyler forumda abartılıyor. Şahsi fikrim olarak, haber bölümünün sitede olması gereksizdi ama üyelerin yaptıkları bizi bunu açmaya zorladı. Çünkü o kadar gerekli gereksiz haber eklendi ki konu dışı zıvanadan çıkmıştı. Keza aynı durum şuanda anketler için var. Üst üste anketler geliyor. Tamam anketler güzeldir ama 50 tane konu olur aktif işleyen (gün içinde mesaj atılmış) o arada 3 anket sırıtmaz, ya da 3 haber sırıtmaz bunu oluşturabilsek öyle zırt pırt şeyler için bölüme gerek yok...

Özelden anlatırım dediklerini pm ile yollarsan daha iyi olur, msn falan işlerim oluyor. Öyle daha iyi olur...

Böyle yönetimle, üyeler buluşuyor tarzı bir konuşma oldu. Hoşuma gitti. :)

Cynical

Cynical

Üye
Yazılı kurallar hakkında birşey diyemem, hepsi yerli yerinde. Ancak aynı "teşekkür mesajları" gibi yazılı olmayan kurallar hakkında iki maruzatım olabilir.
Ilki şu: X üye herhangi bir konu açıyor. Sonra bu konuya gelen her yorum hakkında bir yorumda bulunuyor. Eğer gelen bir yorum beklediği yönde değilse yorumu yapana kimi zaman aşağılayıcı tepkiler veriyor, tartışmalar çıkıyor. Eğer konu mizahi ise bu kez konuya gönderilmiş " :ehe :kop: " türünden yorumları alıntılayıp sanki konuda bir yankılanma varmışçasına bu ifadelere -smiley- benzer ifadelerle cevap veriyor, vs. 2 sayfalık konu bir anda 10 sayfaya fırlıyor. Evet, forum kurallarına aykırı bir durum yok belki ama bu benim gözünde büyük boyutlu imzalar yada gereksiz teşekkür mesajları kadar "görüntü kirliliği" oluşturuyor.
Ikincisi de spor bölümünün "tarafsızlığı" hakkında. X takımının taraftarı herhangi bir yönetici Y takımının forumunda her türlü iğneleyici, tahrik edici yorumda bulunabiliyor. Hatta X takımının taraftarı olan diğer üyelerin de aynı şekil hareketlerine göz yumuyor. Ama Y takımının taraftarı X takımın forumunda benzer hareketlerde bulunduğunda birden yöneticinin kurallar aklına geliyor olacak ki direk uyarıda bulunma gereği duyuyor. Uyarılar genel olarak yöneticinin taraftarı olduğu kulübe bir sataşma olduğunda ortaya çıkıyor ama diğer takıma yapılan sataşmalarda aynı hassasiyet olduğunu söyleyemem.
Durum budur...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cynical* Şikayetinizle ilgili özel görüşelim. Pm aracılığıyla. :oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:ehe

De...
Böyle herkesi özele çekeceksen bu konunun anlamı ne?
Sen özele bir gel!
Görüşelim seninle!...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

De...
Böyle herkesi özele çekeceksen bu konunun anlamı ne?
Sen özele bir gel!
Görüşelim seninle!...

Burada x admin bana böyle yapmıştı demek, sonradan üyenin başına iş açacağını düşündükleri için belirtmezler diye özelden konuşalım diyorum. Yoksa herkes dilediğini yazabilir, biliyorsun. Ama bazı şeyler söylenip de saklanıyorsa bunu öğrenelim gizli de olsa. :)

Biz konuya çok amiyane tabirle salça olmayalım istersen, insanların kırmızıya alerjisi var gibi. :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Yok canım nedenini biliyorum. Konular hassas konular. Her şey de öyle ulu orta konuşulmaz.
Ama hani diyorum belki Cynical'ın söyledikleri hakkındaki genel yorumunu merak ediyordur diğer üyeler :)

sublieutenant

sublieutenant

Üye
ilk işim Ahmet'i banlamak olurdu :ehe ama msj yazdım hakkım doldu sanırsam:( eyvaah şimdi yandık:ehe

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yazılı kurallar hakkında birşey diyemem, hepsi yerli yerinde. Ancak aynı "teşekkür mesajları" gibi yazılı olmayan kurallar hakkında iki maruzatım olabilir.
Ilki şu: X üye herhangi bir konu açıyor. Sonra bu konuya gelen her yorum hakkında bir yorumda bulunuyor. Eğer gelen bir yorum beklediği yönde değilse yorumu yapana kimi zaman aşağılayıcı tepkiler veriyor, tartışmalar çıkıyor. Eğer konu mizahi ise bu kez konuya gönderilmiş " :ehe :kop: " türünden yorumları alıntılayıp sanki konuda bir yankılanma varmışçasına bu ifadelere -smiley- benzer ifadelerle cevap veriyor, vs. 2 sayfalık konu bir anda 10 sayfaya fırlıyor. Evet, forum kurallarına aykırı bir durum yok belki ama bu benim gözünde büyük boyutlu imzalar yada gereksiz teşekkür mesajları kadar "görüntü kirliliği" oluşturuyor.
Ikincisi de spor bölümünün "tarafsızlığı" hakkında. X takımının taraftarı herhangi bir yönetici Y takımının forumunda her türlü iğneleyici, tahrik edici yorumda bulunabiliyor. Hatta X takımının taraftarı olan diğer üyelerin de aynı şekil hareketlerine göz yumuyor. Ama Y takımının taraftarı X takımın forumunda benzer hareketlerde bulunduğunda birden yöneticinin kurallar aklına geliyor olacak ki direk uyarıda bulunma gereği duyuyor. Uyarılar genel olarak yöneticinin taraftarı olduğu kulübe bir sataşma olduğunda ortaya çıkıyor ama diğer takıma yapılan sataşmalarda aynı hassasiyet olduğunu söyleyemem.
Durum budur...

1.si o tarz durumlarda şikayet butonunu kullanınız. Kimsenin burada kimseyle dalga geçmeye hakkı yoktur. Buna üyeler, adminler vs aklınıza kim geliyorsa dahil edebilirsiniz. Benim sizinle samimiyetim vardır ama bunun da bir sınırı olur, siz de ben de sınırı biliriz o çerçeve de esprilerimiz olur ama iş dalga boyutuna geçerse durum değişir. Bunu 2 üye açısından bakarsak da hemen şikayette bulunun, ilgilenilecektir.

2.si imza olayı zaten daha önceki mesajımda da açıkladım, bende çok büyük imzaları tasvip etmiyorum, imza sade, kısa cümlelerle ve gökkuşağı gibi rengarenk olmazsa daha güzel gözüküyor. Tabi güzellik görecelidir, bana göre ve anladığım kadarıyla size göre de böyle. İmza boyutunda şuan için bir artırım planlamıyoruz bunu da ekleyeyim. :oke:

Spor bölümü için konuşursak, bahsettiğiniz yönetici hakkında bize maruzatınızı bildirdiniz, bende size ilgileneceğimi belirttim. Emin olun ilgilendiğimizi göreceksiniz bundan şüpheniz olmasın. Spor'dan genel olarak bahsedersek oradaki kuralları kendim yazdım ve bunu takım ayırt etmeden uygulamaya çalışıyoruz. Ben doğuştan fanatik Fenerbahçeliyim, ama şuanda yönetimde olan Salih'e zamanında spor bölümünden ceza verdiğimi hatırlıyorum. Salih de Fenerbahçeli, böyle örnekleri çoğaltabiliriz. Sizin bana anlattığınız durum ise biraz farklı ekstrem bir olay, onunda çözümünü yapacağız.

Spor bölümünde hiç bir takımın farkı yoktur, gördüğünüz yanlışı, kışkırtmayı direk şikayette bulunun, buna en ufak bir kışkırtıcı mesajı (alttan alta verilen mesaj diyelim) hemen gönderin, ilgilenelim. O andaki yöneticinin tarafsızlığına inanmıyor musunuz? Bunun da çözümü var, inandığınız bir yöneticiye durumu pm ile ifade edin. Mutlaka geri dönüş yapılacaktır, hiç bir pm cevapsız kalmaz. Yanlız buradaki en önemli husus, üyenin şikayeti genel veya özel bildirdikten sonra sakin olması. Mesela x üyesi geliyor kışkırtıyor, y üyesi şikayeti yolluyor ama şikayeti yollar yollamaz kendisi de cevap veriyor. Cevap vermemeye çalışın, gerekirse bölüme uğramayın bir süre ulaştığınız yöneticiden cevabı bekleyin.

Biz de olan durum ise, y üyesi x üyesini şikayet ediyor arkasından da girip kendisi kışkırtıyor, ya da hakarete varan mesaj yazıyor. Sonra da ama önce o yaptı, o başlattı diyor. Kimin başlattığı önemli olsa da, sonuç olarak baktığımızda 2 kişi de yapmış oluyor ve 2'sine de aynı uyarıyı, cezayı uygulamak durumunda kalıyoruz.

:oke:

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
5-Uyarıları daha dikkatli vermek için adminler arasında toplantı düzenlerdim

anıl sana katılıyorum

--------------- Ekleme ---------------

Burada x admin bana böyle yapmıştı demek, sonradan üyenin başına iş açacağını düşündükleri için belirtmezler diye özelden konuşalım diyorum. Yoksa herkes dilediğini yazabilir, biliyorsun. Ama bazı şeyler söylenip de saklanıyorsa bunu öğrenelim gizli de olsa. :)

Biz konuya çok amiyane tabirle salça olmayalım istersen, insanların kırmızıya alerjisi var gibi. :)
valla benim kimseden cekindigim yok salih kardeş bi aralar bana baya bir takmıştı her konumun yakın takıpcisiydi ve konularıma ineliyici sozleri vardı tabi bu olay 5,6 ay önceydi sorun cözuldu ama olmaması gerken olaylardı inşallah hiç bir uyenın başına gelmez

EroL

EroL

Emekli Yönetici
tek yapacagım şey ne biliyomusunuz teşekkür etmeden içerik indirilmesini engellemek. eğer paylaşım dandikse teşekkürü geri alsınlar, siteye eklediğim melodiyi 150 kişi indirip 10 tanesi teşekkür edince yüzüme tebessüm geliyo gerçekten.
Bide imza boyutunu enine genişletirdim boydan kısardım mesela 800 x 120

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
valla benim kimseden cekindigim yok salih kardeş bi aralar bana baya bir takmıştı her konumun yakın takıpcisiydi ve konularıma ineliyici sozleri vardı tabi bu olay 5,6 ay önceydi sorun cözuldu ama olmaması gerken olaylardı inşallah hiç bir uyenın başına gelmez

Sizin böyle bir çekinceniz yok ama genelin olabilir, o yüzden yazdım zaten. İsim vermek istemeyenler olur diye. :)

tek yapacagım şey ne biliyomusunuz teşekkür etmeden içerik indirilmesini engellemek. eğer paylaşım dandikse teşekkürü geri alsınlar, siteye eklediğim melodiyi 150 kişi indirip 10 tanesi teşekkür edince yüzüme tebessüm geliyo gerçekten.
Bide imza boyutunu enine genişletirdim boydan kısardım mesela 800 x 120

İmza için konuşayım, 800 yaparsanız genişliği mesajlar kayar, daha doğrusu safya enine genişler, dolayısıyla çok kötü bir görüntü oluşur. Verilebilecek max genişlik 750 pixeldir. :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt