van_hoijdonk
Emekli Yönetici
Anl_tr kardeşim herzamanki gibi çok güzel özetlemiş.(özellikle 1.madde çok önemli, sırf mesaj sayısını artırmak için, 3.5 yıllık bir konunun hortlatılmasına bugün yine şahit oldum)Teşekkür ederim Anl_tr kardeş.Altına imzamı atarım.1-İlk işim durmadan herşeye teşekkür diyen üyeleri tespit etmek olurdu.
2-Siteye eklenen fotolara otomatikman resim eklemek gibi bir sistem üzerinde çalışırdım.Yani imzamdaki gibi maxicep resmi otomatikman ekledigmiz resmin üstünde olmasını saglardım.Çünkü başka sitelerde hep konularımı görmeye başladım.Hemde alıntı denmeden.
3-Pc yazılım bölümü acilen F ull sürümlere kavuştururdum(Zaten bunu konu olarak açıcaktım).Çünkü irregal cep telefonu program vs paylaşılıyor ama pc yazılımları paylaşmak yasak bence çok saçma bir kural.Tamam mp3lere lafım yok ama paylaşım yapıyoruz sonuçta, bence yazılımların paylaşılmasının serbest bırakılması lazım.
4-Adminlerin bence üyelere takmaması lazım.(Şükür bana takan yok ama bazı arkadaşlarımın bu konuda çok sıkıntıları var.Buraya yaz demeyin yazmam)
5-Uyarıları daha dikkatli vermek için adminler arasında toplantı düzenlerdim.
6-Tema paylaşımlarına konunun başında tema resmi gösterilcek gibi bir sistem yapmak için adminler arasında ve ozanla kafa patlatırdım.
7-Ekran görüntüsü olmayan temaların konularını açmazdım öle bir düzenleme getirirdim.
8-İmza boyutu degiştirirdim.
Şimdilik bu kadar tabiki daha aklıma gelir.Admin olsam yapardım..
1-İlk işim durmadan herşeye teşekkür diyen üyeleri tespit etmek olurdu.
2-Siteye eklenen fotolara otomatikman resim eklemek gibi bir sistem üzerinde çalışırdım.Yani imzamdaki gibi maxicep resmi otomatikman ekledigmiz resmin üstünde olmasını saglardım.Çünkü başka sitelerde hep konularımı görmeye başladım.Hemde alıntı denmeden.
3-Pc yazılım bölümü acilen F ull sürümlere kavuştururdum(Zaten bunu konu olarak açıcaktım).Çünkü irregal cep telefonu program vs paylaşılıyor ama pc yazılımları paylaşmak yasak bence çok saçma bir kural.Tamam mp3lere lafım yok ama paylaşım yapıyoruz sonuçta, bence yazılımların paylaşılmasının serbest bırakılması lazım.
4-Adminlerin bence üyelere takmaması lazım.(Şükür bana takan yok ama bazı arkadaşlarımın bu konuda çok sıkıntıları var.Buraya yaz demeyin yazmam)
5-Uyarıları daha dikkatli vermek için adminler arasında toplantı düzenlerdim.
6-Tema paylaşımlarına konunun başında tema resmi gösterilcek gibi bir sistem yapmak için adminler arasında ve ozanla kafa patlatırdım.
7-Ekran görüntüsü olmayan temaların konularını açmazdım öle bir düzenleme getirirdim.
8-İmza boyutu degiştirirdim.
Şimdilik bu kadar tabiki daha aklıma gelir.Admin olsam yapardım..

Benim demek istedigim ön izlemesi olan bir temanın resmini konup isminin yanına eklemek gibi.6- Böyle bir sistem mümkün değil otomatik olarak, çünkü temalar s60 platformuna göre. Bunu bilgisayar üzerinde açamazsınız, açamayacağınız içinde görüntüyü otomatik alamazsınız. Ancak symbian işletim sisteminin pc üzerinde veya nette kullanılabiliyor olması gerekiyor.
Ben sitedeki konuları okurken tüm sayfaları okurum 10sa 10 20se 20i sayfa ama okurum ve o sayfalardan bissürü küfürlü konuşmlar, saygısız hareketler tespit edip şikayet ettim.
Elimden geldigi kadarıyla bildigim konulara sonuna kadar yardım ettim daha geçen gün bir üyeye sertfikalama ile ilgli 2 saat anlatım yaptım.Üye beni admin sandı ama deildim.Admin olmam gerekmiyorduda paylaşmayı seviyorum, araştırmayı, öğrenmeyi seviyorum işte bunları hepsi maxicepte var.Bu yuzden burdayım.İşte En son yazdıgın metinde de bu söylmeye çalıştım ben sitede sanki bir üye bir admin bir moderatör gibi titizlikle davranıyorum.Benim gibi davranan arkadaşlar var.İyi kide var.
Böle bir konu için teşekkürler

" türünden yorumları alıntılayıp sanki konuda bir yankılanma varmışçasına bu ifadelere -smiley- benzer ifadelerle cevap veriyor, vs. 2 sayfalık konu bir anda 10 sayfaya fırlıyor. Evet, forum kurallarına aykırı bir durum yok belki ama bu benim gözünde büyük boyutlu imzalar yada gereksiz teşekkür mesajları kadar "görüntü kirliliği" oluşturuyor.
De...
Böyle herkesi özele çekeceksen bu konunun anlamı ne?
Sen özele bir gel!
Görüşelim seninle!...
![]()

Yazılı kurallar hakkında birşey diyemem, hepsi yerli yerinde. Ancak aynı "teşekkür mesajları" gibi yazılı olmayan kurallar hakkında iki maruzatım olabilir.
Ilki şu: X üye herhangi bir konu açıyor. Sonra bu konuya gelen her yorum hakkında bir yorumda bulunuyor. Eğer gelen bir yorum beklediği yönde değilse yorumu yapana kimi zaman aşağılayıcı tepkiler veriyor, tartışmalar çıkıyor. Eğer konu mizahi ise bu kez konuya gönderilmiş "![]()
" türünden yorumları alıntılayıp sanki konuda bir yankılanma varmışçasına bu ifadelere -smiley- benzer ifadelerle cevap veriyor, vs. 2 sayfalık konu bir anda 10 sayfaya fırlıyor. Evet, forum kurallarına aykırı bir durum yok belki ama bu benim gözünde büyük boyutlu imzalar yada gereksiz teşekkür mesajları kadar "görüntü kirliliği" oluşturuyor.
Ikincisi de spor bölümünün "tarafsızlığı" hakkında. X takımının taraftarı herhangi bir yönetici Y takımının forumunda her türlü iğneleyici, tahrik edici yorumda bulunabiliyor. Hatta X takımının taraftarı olan diğer üyelerin de aynı şekil hareketlerine göz yumuyor. Ama Y takımının taraftarı X takımın forumunda benzer hareketlerde bulunduğunda birden yöneticinin kurallar aklına geliyor olacak ki direk uyarıda bulunma gereği duyuyor. Uyarılar genel olarak yöneticinin taraftarı olduğu kulübe bir sataşma olduğunda ortaya çıkıyor ama diğer takıma yapılan sataşmalarda aynı hassasiyet olduğunu söyleyemem.
Durum budur...

valla benim kimseden cekindigim yok salih kardeş bi aralar bana baya bir takmıştı her konumun yakın takıpcisiydi ve konularıma ineliyici sozleri vardı tabi bu olay 5,6 ay önceydi sorun cözuldu ama olmaması gerken olaylardı inşallah hiç bir uyenın başına gelmezBurada x admin bana böyle yapmıştı demek, sonradan üyenin başına iş açacağını düşündükleri için belirtmezler diye özelden konuşalım diyorum. Yoksa herkes dilediğini yazabilir, biliyorsun. Ama bazı şeyler söylenip de saklanıyorsa bunu öğrenelim gizli de olsa.
Biz konuya çok amiyane tabirle salça olmayalım istersen, insanların kırmızıya alerjisi var gibi.![]()
valla benim kimseden cekindigim yok salih kardeş bi aralar bana baya bir takmıştı her konumun yakın takıpcisiydi ve konularıma ineliyici sozleri vardı tabi bu olay 5,6 ay önceydi sorun cözuldu ama olmaması gerken olaylardı inşallah hiç bir uyenın başına gelmez

tek yapacagım şey ne biliyomusunuz teşekkür etmeden içerik indirilmesini engellemek. eğer paylaşım dandikse teşekkürü geri alsınlar, siteye eklediğim melodiyi 150 kişi indirip 10 tanesi teşekkür edince yüzüme tebessüm geliyo gerçekten.
Bide imza boyutunu enine genişletirdim boydan kısardım mesela 800 x 120