O dünyanın en güçlü böceği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
O dünyanın en güçlü böceği
Onthophagus taurus', Dünyanın en güçlü böceği olarak belirlendi.

Dünyanın en güçlü böceğinin, dışkıyla beslenmesi nedeniyle halk arasında "b..böceği" ya da "gübre böceği" olarak adlandırılan "Onthophagus taurus"un erkek cinsi olduğu bildirildi.

İngiliz ve Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, bu böceğin ağırlığının 1141 katını çekebildiğini gösterdi. Bu rakam, 70 kilo gelen bir kişinin örneğin 6 adet çift katlı otobüsün toplam ağırlığı olan 80 ton çekmesi anlamına geliyor.

Bilim adamları, söz konusu böceklerin dişilerle çiftleşebilmek ve rakip erkeklerle mücadele etmek için "farklı yöntemler izlediğine" de tanık oldu. Dişilerin çiftleşmek için gübrenin altında tüneller kazdığını belirleyen bilim adamları, uzun antenli erkek böceklerin testislerinin küçük, kısa antenlilerinkinin ise büyük olduğunu ortaya çıkardı.
Araştırmacılar, uzun antenli erkeklerin tünele giren diğer erkek böceği buradan çıkarmak için antenlerini kullandığını, kısa antenlilerin ise "kavga etmek" yerine daha fazla sperm üreterek yumurtaların döllenme şansını artırdığını gözlemledi.

Söz konusu böcek türüyle ilgili araştırmanın sonuçları "Proceedings of the Royal Society B" dergisinde yayımlandı.

• Beğen
Tepkiler: mazlum1790, ebuş..., M3L!H ve 1 kişi daha

haltie

haltie

Üye
:oha: ben gördüm bu böcekten daha doğrusu bizim bildiğimiz böceği ile aynı dimi bu

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
evet Halit bu o

bir kaç defa karşılaştım :)

hacı yanlız kafama bir şey takıldı biz insanlar en fazla kendi kilomuzun iki katını kaldırabilirken bu böcek nasıl olurda kendi kilosunun 1141 katını kaldırabiliyor

haltie

haltie

Üye
b.k taşıyor levent sonuçta istediği kadar güçlü olsun:kop:

haltie

haltie

Üye
başına b.k ekle cümlenin levent :ehe

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
yok abi eklemem böyle iyi:)

haltie

haltie

Üye
neden küfür depğil ki ne dicez ona kaka böceğimi:D

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ingilizce ismi var onu söyleyelim daha karizmatik duruyor...

haltie

haltie

Üye
:ehe ne o

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ismi bu Onthophagus taurus dünyanın en güçlü böceği ol herkez seni b.k böceği diye çağırsın nasıl bir kaderdir bu arkadaş :)

haltie

haltie

Üye
:ehe böceğin işi hayatı b.k yapacak birşey yok:kop:

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Piknige Gittigimizde Genelde Görürdüm Cokta Pis Kokutuyorlar :) b.k yiyesiceler :D

haltie

haltie

Üye
pokhh yiyenin böceği:ehe

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Bu Böcege Denilcek Cok Şey var :ehe Pok Herif :D

Uzmandede

Uzmandede

Üye
Değişikmiş daha ilk defa duyuyorum :ehe

Aziz™

Aziz™

Üye
kendine göre güçlü olduğunu biliyordum.dışındaki sert kitin tabakası bunu dahada güçlendiriyor ama sayısal rakamlarını bilmiyorudm teşekkürler:)

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim aziz

Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
Onur hayret ezmedin mi hiç, üzerine basmadın mı bu b*k kafalının :kop:

Aziz™

Aziz™

Üye
oda bir canlı sonuçta:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt