Battfield 3, Crysis 2 ve GTA IV gibi oyunları Notebook'ta oynamanız, onun için işkence demektir. Bu gibi son sistem gerektirecek oyunları yüksek detaylar da oynamak demek, daha fazla sistem gereksinimi ve daha fazla güç demektir. Oyunları maksimum detaylar da oynayacaksanız, Notebook'un gücü ve kullandığı donanımlar buna yetmez. Olası bir durumda Notebook, sürekli reset atacaktır. Hatta donanımlarınız zarar görebilir. Notebook'lar oyun Laptop'u olmadığından dolayı yüksek performans vermez ki, birde yüksek ayarlar da oynayacağım diyorsunuz
Onun için masaüstü bilgisayarlar, Laptoplara göre daha yüksek performans verir.
Intel Core i3 İşlemcilere bakacak olursak çift çekirdek, Lga1156 soket ve 4MB önbellek kullanıyor. Aynı fiyata ise 4 çekirdekli, 8MB önbellekli AMD Phenom II X4 925 2.8GHz 8MB Quad Core AM3 Cpu'yu alabilirsiniz. Yükte iken AMD 925'in maksimum sıcaklığı 71 dereceye kadar çıkıyor. i3 540 ise 73 dereceyi buluyor. Güç bakımından bakacak olursak AMD 925 yükte iken 95 Watt, i3 540 ise yükte iken 73 Watt güç ister. Fakat 4 çekirdekli bir İşlemcinin FSB hızı, 2 çekirdekli İşlemciye göre daha hızlıdır ve veriler en kısa sürede yerlerine iletilir "game"over"... Crysis 2 ve GTA IV gibi oyunlar, maksimum detaylar da 4 çekirdekli İşlemci gereksinimi duyar. Anakart olarak GIGABYTE iyi seçim. Fakat AMD İşlemci alacaksanız, yonga seti de buna uyumlu olmalıdır. Fakat İşlemci konusun da karar sizindir.
Ekran kartına bakacak olursak saat hızı 800MHz. Ayrıca hız aşırtma ile Ekran kartınızın İşlemci, saat ve shader hızını da artırmak mümkündür. Fakat makul seviyede... Belleği 1GB ve bellek tipi de GDDR5 dört kanallıdır. 256 Bit veriyolu olması da oyunlar da daha yüksek performans vaat eder. Ayrıca HDMI ve DVI Dual-Link ile 2560 x 1600 çözünürlüğe kadar artırmanız mümkündür. Son sistem gerektirecek oyunların çoğu da Shader 4.0 istediği için Pixel ve Vertex Shader rahatlıkla işlev görecektir. Kartın kendine özel soğutucusu da bulunuyor. Ayrıca CrossfireX, çoklu Ekran kartı desteği ve çoklu Monitor desteği bu Ekran kartı ile aşılıyor.
Ram bakımından bakacak olursak artık Kingston, fazla kullanılmıyor. Günümüzde genellikle CORSAIR, HI-LEVEL, MUSHKIN veya TEAMXTREEM Low Voltage kullanılır. En çok kullanılan Ram markası tartışmasız TeamXtreem'dir.
Donanımlar güzel... Fakat bütçenizi tam olarak belirtirseniz daha iyi donanım tavsiyesinde bulunabilirim.