NVidia Geforce 6100 nforce 405 ekran kartı

Sponsorlu Bağlantılar

Flo Rida

Flo Rida

Üye
    Konu Sahibi
NVidia Geforce 6100 nforce 405 ekran kartı
Geforce 6100 n force 405 ekran kartım var. Yak top bellek kısmında(dxdiagda) 256mb yazıyor. Ramim ise 1984 mb olarak görünüyor. Size sorum bu kart onboard mı acaba nasıl anlarız. Birde öyleyse ben buna ramdan takviye yapmak istiyorum 512 ye çıkarmak istiyorum.
Link vermek yasakmı bilmediğim için kusura bakmayın eğer yasaksa silebilirsiniz:

burda takviye yapımını anlatmış arkadaş. Aynen adımları uygularsam yani ramden takviye yaparsam oyunlarda performans artışı yaşayabilirmiyim. Kastettiğim oyun COD mW2 tarzı şuan sorunsuz oynuyorum. Textureler Hıgh de diğerleri off da olacak şekilde Pcm de rahatca oynuyorum. Birde Ben PCye WİN 7 kurmuştum. Ozaman baktığımda ekran kartıma yak. top. bellek kısmında 745 mb gibi bi rakam yazıyordu. ne is anlayamamıstım. Ekran kartım onboard mı değilmi bunuda açıklarsanız sevinirim.

Sistemim:
Win XP Pro SP3
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
1.81 GHz, 1.93 GB Ram
Nvidia Geforce 6100 Nforce 405 ekran kartı
250GB HDD

Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için arkadaşlar.(h):evet::evet::evet:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Dxdiag'da yazan 256MB Ekran kartınızın belleğidir. Ekran kartınıza bakacak olursak eski ve Onboard bir Ekran kartıdır. Nvidia GeForce 5,6 ve 7 serilerinin hepsi Onboard tümleşik Anakart kullanırlar. Buna bağlı olarak Ethernet ve Ses kartınız da tümleşikdir. Ayrıca Ekran kartınız paylaşımlıdır ve yük altında kaldığı zaman Ram, otomatik olarak takviye yapar. Sizin buna takviye yapmanız gibi bir durum söz konusu olamaz. İşlemci baskıyı algılayıp bilgileri alıp, gerekli yerlere gönderdikten sonra Ram otomatik olarak Ekran kartınıza takviye yapar.

Ayrıca Windows 7, oyunlar da daha yüksek sistem gereksinimi ister. Buna bağlı olarak da sisteminize göre Windows XP SP2 veya SP3 kullanmak daha mantıklıdır. Ekran kartınız paylaşımlıdır ve yaklaşık belleğine göre 745MB olarak değerlendirilir.

Flo Rida

Flo Rida

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim onboard olduğunu öğrenmem iyi oldu. peki vermiş olduğum linkteki olaya ne diceksiniz. Öyle bişey yapılabilirmi? Yani ekran kartımı 512 mb felan yapabilirmiyim. Buda oyunlarda performans artışını sağlarmı?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ram'iniz 1GB'ın üstünde olduğu için 256MB'lık Onboard Ekran kartı, otomatik olarak Ram tarafından 512MB'a geçirilir zaten. Onun için kendiniz Ram takviyesi yapamazsınız. Ayrıca linkteki arkadaşta saçmalamış biraz :)

Eğer yüksek sistemli Overclock bir bilgisayara sahipseniz ancak bu şekilde değerleri kendiniz oynayıp, aktarabilirsiniz. Diğer türlü Onboard sistemler de herşey Anakart ve İşlemci tarafından otomatik olarak yürütülür. Ayrıca Ekran kartının 256MB'dan 512MB'a geçmesi önemli değildir. Önemli olan Ekran kartınızın işlemci hızı, saat hızı ve veriyolu değeridir. 512MB demek oyunların biraz daha hızlı açılması demektir. Fakat Antialiasing, Anisotropic, Shadow Quality ve Texture Detail gibi değerleri artırmak için bellek, tek başına birşey yapamaz. Bunun için yüksek değerde veriyoluna sahip bir Ekran kartına sahip olmalısınız. Örneğin 256 Bit, GDDR5 belleğe sahip bir Ekran kartı gibi...

Flo Rida

Flo Rida

Üye
    Konu Sahibi
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Şu sıralar yeni bir notebook almayı planlıyordum. O zaman seçim yaparken öncelikle işlemci model ve hızı ardındanda ekran kartı 256bit DDR3 olmasını tercih ederim. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim tekrardan. Bir soru daha. Eğer notebook dan vaz geçip PC mi yükseltmeyi seçsem Battlefield 3, COD Mw3, Crysis 2, Gta IV, VB yüksen gereksinim isteyen oyunlarda son detaylarda herşey HıGH da oynayabilmek için ne tür bir işlemci, ekran kartı, anakart vs önerebilirsiniz?

----------Eklendi @ 14:29:03 ---------- Yazıldı @ 13:35:27 ----------

Bunları buldum nasıl bi değerlendirseniz.

PC Donanım:

Ekran Kartı:

İşlemci:

Anakart:

Ram:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Battfield 3, Crysis 2 ve GTA IV gibi oyunları Notebook'ta oynamanız, onun için işkence demektir. Bu gibi son sistem gerektirecek oyunları yüksek detaylar da oynamak demek, daha fazla sistem gereksinimi ve daha fazla güç demektir. Oyunları maksimum detaylar da oynayacaksanız, Notebook'un gücü ve kullandığı donanımlar buna yetmez. Olası bir durumda Notebook, sürekli reset atacaktır. Hatta donanımlarınız zarar görebilir. Notebook'lar oyun Laptop'u olmadığından dolayı yüksek performans vermez ki, birde yüksek ayarlar da oynayacağım diyorsunuz :) Onun için masaüstü bilgisayarlar, Laptoplara göre daha yüksek performans verir.

Intel Core i3 İşlemcilere bakacak olursak çift çekirdek, Lga1156 soket ve 4MB önbellek kullanıyor. Aynı fiyata ise 4 çekirdekli, 8MB önbellekli AMD Phenom II X4 925 2.8GHz 8MB Quad Core AM3 Cpu'yu alabilirsiniz. Yükte iken AMD 925'in maksimum sıcaklığı 71 dereceye kadar çıkıyor. i3 540 ise 73 dereceyi buluyor. Güç bakımından bakacak olursak AMD 925 yükte iken 95 Watt, i3 540 ise yükte iken 73 Watt güç ister. Fakat 4 çekirdekli bir İşlemcinin FSB hızı, 2 çekirdekli İşlemciye göre daha hızlıdır ve veriler en kısa sürede yerlerine iletilir "game"over"... Crysis 2 ve GTA IV gibi oyunlar, maksimum detaylar da 4 çekirdekli İşlemci gereksinimi duyar. Anakart olarak GIGABYTE iyi seçim. Fakat AMD İşlemci alacaksanız, yonga seti de buna uyumlu olmalıdır. Fakat İşlemci konusun da karar sizindir.

Ekran kartına bakacak olursak saat hızı 800MHz. Ayrıca hız aşırtma ile Ekran kartınızın İşlemci, saat ve shader hızını da artırmak mümkündür. Fakat makul seviyede... Belleği 1GB ve bellek tipi de GDDR5 dört kanallıdır. 256 Bit veriyolu olması da oyunlar da daha yüksek performans vaat eder. Ayrıca HDMI ve DVI Dual-Link ile 2560 x 1600 çözünürlüğe kadar artırmanız mümkündür. Son sistem gerektirecek oyunların çoğu da Shader 4.0 istediği için Pixel ve Vertex Shader rahatlıkla işlev görecektir. Kartın kendine özel soğutucusu da bulunuyor. Ayrıca CrossfireX, çoklu Ekran kartı desteği ve çoklu Monitor desteği bu Ekran kartı ile aşılıyor.

Ram bakımından bakacak olursak artık Kingston, fazla kullanılmıyor. Günümüzde genellikle CORSAIR, HI-LEVEL, MUSHKIN veya TEAMXTREEM Low Voltage kullanılır. En çok kullanılan Ram markası tartışmasız TeamXtreem'dir.

Donanımlar güzel... Fakat bütçenizi tam olarak belirtirseniz daha iyi donanım tavsiyesinde bulunabilirim.

Flo Rida

Flo Rida

Üye
    Konu Sahibi
Yani diyorsunuzki laptopta o oyunlar oynanmaz. Diyelimki elimde 1000 Tl var. ne çeşit donanımlar önerebilirsiniz?

----------Eklendi @ 17:01:58 ---------- Yazıldı @ 16:40:02 ----------

Birde bunları buldum acaba bunlar nasıl?

Anakart bu olabilirmi yoksa kötü mü?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Eğer sadece yükseltme yapacaksanız şu donanımları tavsiye ederim. Burada Anakart ve Ram'i düşük seviye de tutup Ekran kartı ve İşlemciye ağırlık vermelisiniz. Fakat Anakart ve Ram'in dedüşük seviyede olduğu söylenemez :)

AMD Phenom II X4 Black 955 3.2GHz 8MB Quad Core AM3 Cpu İşlemci 140$ Dolar

ASUS M4A77TD PRO/U3S6 Amd 770 DDR3 1800MHz Sata3 Usb3.0 16x AM3 Anakart 114$ Dolar

ZEPPELIN 6GB ( 3x2 GB ) DDR3 1600MHz Soğutuculu Triple Kit Ram 68$ Dolar

XFX HD6870 Black Edition ( Overclock, hız aşırtmalı ) Çift Fanlı 1GB GDDR5 940MHz ( İşlemci hızı ) 16x Ekran kartı 246$ Dolar Bu Ekran kartı, HD5830 Xtreme göre %20 daha fazla performans vaat ediyor. Birçok oyunlar da yapılan testlere ve 3D Mark Vantage testlerinde de birçok Ekran kartını FPS, hız, ısınma durumu bakımından gerilerde bırakmıştır. HD5830'ın İşlemci hızı 800MHz'dır. HD5830 ile karşılaştırırsak XFX HD6870'de 2 tane mini display port ve 2 DVI girişi bulunuyor. Ayrıca HD6870'in HDCP desteğinin de olması, PS3 ile Monitor de 1080p oyun oynamanız anlamına gelir.

XFX Ekran kartı da AMD Radeon'un ürünüdür.

Flo Rida

Flo Rida

Üye
    Konu Sahibi
Bunları nereden buldunuz acaba? Link yollasanız

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bunları ben tavsiye ediyorum ve tüm bilgisayar parçaları satan yerlerde, stokları bulunur. Vatan bilgisayar ve Mormani.com'dan güvenilir bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Fakat Mormani.com'da fiyatlar ucuz ve makul değerdedir.

Flo Rida

Flo Rida

Üye
    Konu Sahibi
Benimile bu kadar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Sizede zahmet verdim, kusura bakmayın. Tekrardan sağolun tavsiye, öneri ve bilgilendirmeleriniz için. Sağlıcakla kalın...

Üst Alt