Nuri Şahin resmen Real Madrid'de

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nuri Şahin resmen Real Madrid'de
Borissia Dortmund ile şampiyonluk sevinci yaşayan A Milli Futbol Takımı'nın yıldız isimlerinden Nuri Şahin, İspanyol devi Real Madrid'e transfer oldu.



La Liga ekiplerinden Real Madrid, yeni sezonda daha kuyvvetli bir kadroyla mücadele edebilmek için transferlere başladı.



Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun takıma kazandırmak istediği Türklerden Nuri Şahin'in az önce düzenlediği basın toplantısında, yeni sezonda Real Madrid forması giyeceğini resmen duyurdu.

Nuri'nin kısa süre ardından Real Madrid de resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda "Nuri Şahin Real Madrid'de" dedi.

Real Madrid, Nuri Şahin'i 6 yıllık bir kontratla renklerine bağladı ve 10 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Yıldız futbolcu yıllık 2.5 milyon euro ücret alacak.

Nuri açıklamasında, "Borussia Dortmund ile çocukluk hayallerim gerçek oldu. Burada şampiyonluk yaşadığım için çok mutluyum. Ancak Real Madrid fırsatı geri çevirilemezdi" dedi.

İspanyol basınına göre, Real Madrid'in transfer atağı Nuri Şahin ile sınırlı kalmayacak.

Nuri'nin yanı sıra Bayern Münih ile sözleşmesi bu sezon tamamlanan Hamit Altıntop da eflatun beyazlıların kadrosunda yer alacak. Hamit'in transferi de Bundesliga'da sezon tamamlanınca açıklanacak.

REAL MADRİD RESMEN AÇIKLADI






1988 doğumlu olan Nuri Şahin, Almanya'da yetişti. 22 yaşındaki genç yıldız, RSV Meinerzhagen'de futbola başladıktan sonra 2000-2005 yılları arasında Dortmund'un alt yapısında oynadı. 2005'ten beri Borussia Dortmund'un A Takımı'nda forma giyen Nuri, 2007-2008'de kiralık olarak Feyenoord'da top koşturdu.

A MİLLİ TAKIM-DORTMUND VE FEYENOORD'DA DİKKAT ÇEKTİ
2005'ten beri A Milli Takım'da forma giyen Nuri Şahin'in Ay-Yıldızlı forma ile 26 maçta 1 golü bulunuyor. Orta sahada görev yapan Nuri, Dortmund'da 135 maçta 13 gole imza attı. Nuri'nin Feyenoord'da ise 259 maçta 6 golü bulunuyor.

BUNDESLIGA'NIN EN GENÇ FUTBOLCUSU VE SKORERİ OLDU
Nuri, 6 Ağustos 2005'te 16 yaş 334 günlükken Borussia Dortmund forması giyerek, Bundesliga'da oynamış olan en genç futbolcu oldu. Nuri, aynı sene 25 Kasım'da kaydettiği golle de Bundesliga tarihinde gol atan en genç isim oldu.

ALMANYA'YA ATTIĞI GOLLE A MİLLİ TAKIM'IN EN GENÇ GOLCÜSÜ OLDU
2005'te Peru'daki U17 Dünya Kupası'nda sergilediği performansla "bronz top" ödülü kazanan Nuri Şahin, Türkiye'nin 4'üncülüğünde önemli bir rol oynadı. A Milli Takım forması giyen ve gol atan en genç isim olan Nuri, A Milli Takım ile ilk ve tek golünü doğduğu ülke olan Almanya'ya karşı forma giyerken kaydetti.

ALMANYA'DA ŞAMPİYON OLDU, HOLLANDA'DA KUPA KAZANDI
Bundesliga'da bu sezon Borussia Dortmund ile şampiyonluk sevinci yaşayan Nuri Şahin, 2007-08'de de Feyenoord ile Hollanda Kupası'nı kazandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt