Nuhun Gemisi maketi çöplüğe döndü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Nuhun Gemisi maketi çöplüğe döndü
DÜNYA’nın en önemli çevre örgütlerinden biri olan Greenpeace’in küresel ısınma ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için Ağrı Dağı’nda yaptırdığı Nuh’un Gemisi maketi, bir yıl içinde bakımsızlıktan adeta çöplüğe döndü.

Binbir emekle yapıldı, 13 ayda çöplük oldu.
Açılışında güvercinlerin uçurulduğu, barış, çevre mesajlarının verildiği Nuh’un Gemisi maketinin kent merkezine alınması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Mithat Gözen, “Geminin bakım ve korumasını Korhan Yaylası'nda yapmak çok zor. Nuh’un Gemisi, Iğdır’a nakledilirse turizme önemli katkı sağlar” dedi.

Greenpeace örgütü, Dünya liderlerini iklim felaketlerine karşı zaman kalmadığı konusunda uyarmak için Ağrı Dağı’nın deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Korhan Yaylası’nda 10 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde Nuh’un Gemisi maketi inşa etti. Iğdır’dan katır ve eşek sırtında çıkarılan keresteden çeşitli uluslardan sanatkarların inşa ettiği Nuh’un Gemisi maketi, 31 Mayıs 2007 günü düzenlenen törenle açıldı.

Ancak, dağ başındaki Nuh’un Gemisi maketinin kapı ve diğer aksamları, kötü niyetli kişiler tarafından kırıldı. Temizlik yapılmadığı için de sahipsiz Nuh’un Gemisi, adeta çöplüğe dönüştü. Nuh’un Gemisi maketinin mutlaka bir görevli tarafından korunması gerektiğini belirten Iğdır Vali Yardımcısı Mithat Gözen, “Nuh’un Gemisi maketi gerçekten büyük ilgi görüyor. Ancak herkesin Korhan Yaylası'na çıkma imkanı yok. Iğdır’dan uzakta olduğu için bakım ve onarımını yapmak da çok zor. Kent merkezine nakledilirse Türk turizmine de önemli katk sağlar” diye konuştu.

20 KİŞİLİK EKİP 4 HAFTADA YAPTI

Nuh’un Gemisi maketini, Türk ve Alman marangozlardan oluşan 20 kişilik bir ekip, 4 haftada tamamladı. Maketin tüm malzemeleri onlarca at ve katır sırtında 2 bin 500 metreye çıkarılrı. Açılış töreninde şovmen Okan Bayülgen ‘Ağrı Dağı Bildirgesi’ni okudu ve her biri dünyanın bir ulusunu temsil eden 208 güvercin gökyüzüne bırakıldı.



 
Nazy

Nazy

Üye
üzücü:(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt