Nuh'un gemisi ile ilgili bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aLone

aLone

Üye
    Konu Sahibi
Nuh'un gemisi ile ilgili bilgiler
- ”MÖ 5. yüzyıldan kalan el yazması Sarmatian Belgeleri’nde Nuh’un Gemisi’nin Asur’un kuzeyindeki dağlarda yer aldığı bildiriliyor.
- MÖ 5. yüzyıldan kalan Babil’deki işgalden dönen Yahudiler için yazılan Aramice Söylenceleri’nde Nuh’un Gemisi’nin Urartu Bölgesi olduğu ifade ediliyor.
- MÖ 275′de Kildanilerin en büyük rahibi ve tarihçisi olan Berossus’un diğer yazarlar tarafından aktarılan bilgilerinde, Nuh’un Gemisi’nin Anadolu’nun kuzeyinde yer aldığı söyleniyor.
- MS 75 Roma egemenliği altında yaşamış bir Yahudi olan Josephus ise Nuh’un Gemisi’nin yeri olarak Anadolu’nun kuzeyini gösteriyor.
- 180′li yıllarda Nuh’un Gemisi ile ilgili bilgi veren Theophilus, geminin Arap Dağları’nda olduğunu belirtiyor.
- 3. yüzyılda Nuh tufanı hakkında kısa bilgiler veren Eusebios, geminin yerinin Van Gölü’nün güneyi olduğunu belirtirken, tarihçi, Faustus, Suriye İncili’nden hareketle gemi kalıntısının Anadolu’da Mardin’in Nusaybin ilçesi yakınındaki Cudi Dağı’nda olduğunu bildiriyor. Aynı zamanda, 10. yüzyılda Nuh tufanı hakkında bilgi veren El-Mesudi de Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı’nda olduğunu belirtiyor.
- 12. yüzyılda Benjamin Tudela, Ağrı bölgesine yapmış olduğu 2 günlük gezi notlarında Nuh’un Gemisi’nin burada olduğunu kaydetmiş.
- 1254 yılında William Rubruck de Ağrı bölgesine yaptığı gezi notlarında, Nuh’un Gemisi ile ilgili iki dağdan ve bunların birinin büyük diğerinin küçük olduğundan söz etmektedir.
- 13. yüzyılda Müslüman tarihçisi olan İbni-El-Mid, Roma İmparatoru Heraklius’un Nuh’un Gemisi’ni ve şehrini görmek için MS 7. yüzyılda Cudi Dağı’na tırmanmak istediğini aktarmış.
- Ünlü seyyah Marco Polo, Ağrı Dağı’nın yakınlarına yapmış olduğu geziden bahsederken, Nuh’un Gemisi’nin, Ağrı Dağı’nda olduğunu ifade ettiği biliniyor.
- 1647′de Adam Olearius ”The Voyagers and Travels of the Ambassador” adlı eserinde, Nuh’un Gemisi’nin Ağrı Dağı’nın zirvesinde bulunduğunu söylemekte. 1722′de Pierre Daniel Huet ”Territorial Paradise” adlı hatıra kitabında, Nuh’un Gemisi’nin Ağrı Dağı’nın zirvesinde olduğunu belirtirken, dağın İran’da olduğunu kaydedilmiş”
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt