Normal Öğretim ve Açık Öğretimlerin Harç Ücretleri Kaldırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dready112

dready112

Üye
    Konu Sahibi
Normal Öğretim ve Açık Öğretimlerin Harç Ücretleri Kaldırıldı
Az önce twitter gündemine bomba gibi düşen haberi paylaşmak istiyorum, benim gibi öğrenci olanların ilgisini çekecektir :)
Başbakan Yardımcısı Bülent üniversite öğrencilerine müjde verdi.
birinci öğretim ve açıköğretimde öğrenci harçlarının kaldırıldığını açıkladı. İkinci öğretimde ise ücret alınmaya devam edilecek.
Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Toplantı sonrasında “müjde” olarak açıklamak istediğini belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesinin, bugün bir kararnameyle gerçekleştirildiğini belirtti. Arınç, şöyle konuştu: “Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır. 2011-2012 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır.”

Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının bugün gerçekleştiğini ifade ederek, bu akşam mükerrer veya yarın ki Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanacağını bildirdi.

Kaynak :

qirL1903

qirL1903

Üye
Zaten birinci öğretimde okuyanlardan cok az bi para alıyorlardı yani bunu kaldırıp gündemde olay yaratma cabalarını anlayamıyorum madem parasız eğitim diyorsunuz 2.ögretim için de bir şeyler yapın bunun aksine harçları kaldırdık diyip de 2.öğretime zam getirmek cok sacma amacları sadece göz boyamak sanırım .

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...