Türk-X
Üye
Nokia’nın yeni 41MP kamera içeren akıllısı “Lumia” 1000 adı ile gelebilir
Finlandiya kökenli akıllı telefon devi Nokia, son dönemde bir çok akıllı telefon modeli ile ismini duyurmuştu. Güçlü rakiplerinin kullandığı Android ve iOS işletim sistemlerinin aksine Microsoft‘un geliştirdiği Windows Phone mobil işletim sistemini tercih eden Nokia, Lumia serisi ile pazar mücadelesini sürdürüyor.
Geçtiğimiz sene düzenlenen MWC 2012, Mobil Dünya Kongresi’nde Nokia Symbian işletim sistemi üzerinde çalışan ve bu sebeple de oldukça eleştirilen Nokia 808 Pureview modelini tanıtmıştı. Bu cep telefonu özellikle arka yüzeyinde bulunan 41 MP kamerası ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti.Nokia, Symbian ile çalışan cep telefonu sunmayacak. Bu sebeple de 41 MP kamera içeren Pureview Teknolojisi’ni Nokia Lumia serisi içerinde sunmayı planlıyor.Gelen bilgilere göre Nokia önümüzde ki günlerde İspanya‘da düzenlenecek olan MWC 2013, Mobil Dünya Kongresi‘nde 41 MP kamera içeren Lumia akıllı telefonunu duyurmaya hazırlanıyor. Bu akıllı telefonun isminin de Nokia Lumia 1000 olacağı iddiası geldi. Bu isim China Mobile‘ın sitesi üzerinde yer alıyor.
Kaynak: Maxicep
Kaynak: Maxicep

lumia 990 olma ihtimalide var
+