gurcu_selim
Üye
Nokia malesef pazarını kaybetmeye hızla devam ediyor.Önceden tüm dünyada nokia hakimken şimdi kullanıcı sayısı gitgide azalıyor.Avrupa ve amerika hemen hemen nokia'dan vazgeçmiş durumda.Bende fanatik bi nokia kullanıcısıyken, sürekli meydana gelen sorunlardan bıktım ve sony'e geçtim.Nokia'nın pazarının hakim olduğu yerler genellikle ortadoğu ve asya ülkeleri.Nokia şuan sadece adıyla götürüyor piyasayı."Nokia olsunda taştan olsun" mantığıyla yani.Ve yavaş yavaş bu pazarını da kaybedeceğe benziyor.Bende nokiadan vazgeçerken çok tereddüt etmiştim, "acaba" demiştim.Ama verdiğim kararın çok doğru olduğunu aldığım telefonu kullanmaya başlayınca anladım.Eğer nokia gerçekten sınıf atlayacak hamleler yapmazsa "nokia olsun taştan olsun" sloganını da kaybedip, motorola gibi piyasadan kaybolacağa benziyor bu gidişle.
fandroidhaber.com piskolojikbaskı.com anlatabildim umarım
fandroidhaber.com piskolojikbaskı.com anlatabildim umarım
ates olmayan yerden duman cıkmaz
zarar %30 degilse bile %29dur
yav arkadaş nokia zaten bu yılın ilk çeyreği için hiçbişey yapmadıki nasıl kar etsin? Lumia800 geçiş modelidir 900 ün amerikada yaptıkları ortada Nokia yı batırmak için çok erken.. Hele wp bölümünde sızdırılan bi konsept lumia920 varki o cihaz çıkabilir çıkarsa nokia epey bir tutunur
Bügün apple nokia ve diğer markaları geçmişse bunun nedenleri kapsamı çok geniş ve büyük uygulama marketi,stabil ve güvenli bir işletim sistemi ve sağlam kaliteli cihazlar ve az sayıda model çıkarması ve en önemlisi çok yaygın bir garanti ve servis ağı sunuyor.
Bakın apple son 4 yılda sadece 4 tane model çıkararak bu başarıyı elde etmiştir birde diğer üreticilere bakalım neredeyse her gün yeni bir model çıkarmakta ve kullanıcıları kızdırmaktadır şöyleki gidip bir cihaz alıyorsunuz aradan bir hafta geçmiyor başka bir model çıkıyor doğal olarak buda kullanıcıyı kızdırıp moralini bozuyor bir yerde hissi verdiriyor ve markadan soğutuyor.
Kendi gözünüzle düşünün bir model çıktı gittiniz 1500 tl verip aldınız aradan 15 gün geçti başka bir model çıktı kendinizi nasıl hissedersiniz.
Son 4 yılda apple ve diğer üreticilerin çıkarmış olduğu model sayısı ve satış rakamları ortada bir çok model üretimi için harcanan parayı kazandırmadan eskiyor buda üreticiye zarar ettiriyor.
Bugün geliştirilen ilk uygulama ios için yayınlanıyor orada aldığı başarıya göre diğer sistemlere uyarlanıyor.
Ürününüz arızalandı apple ne yapıyor sorgusuz sualsiz alıp size yenisini veriyor.
Diğer üreticilerin uygulamaları ortada eminim çoğunuz servisti tamirdi macerası yaşamışsınızdır.
Nokia ve diğer üreticiler de apple politikasını uygulamalılar bence artık günümüz kullanıcısının tercihi bu yönde.
Artık zırt pırt model çıkarmayı bırakmalılar,büyük ve kapsamı geniş uygulama marketi yapmalılar,stabil işletim sistemleri yapmalılar bu politikaları uygulamayan şirketler batmaya mahkumdur ve batacaklardır.
Nokia bu şekilde devam ederse emin olun batar.
Bunlar benim kişisel görüşümdür.
son umudu windows 2sene ıcınde basarılı oldu oldu olamadı ya ıflas etcek yada google anlascak ama anlascaklarını sanmam google
androidle anlaşırsa biter gözümde nokia
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?