Nokia yeni kamera !

    Konu Sahibi
Nokia yeni kamera !

Lumia 925 modeli ile akıllı telefon kameraları konusundaki iddiasını bir adım daha ileri götüren Nokia, bu alanda daha gelişmiş teknolojilere imza atmak niyetinde.



Bilindiği gibi Nokia, Pelican Imaging adlı 16 lens dizilimli bir kamera teknolojisi üzerinde çalışan ve ayrıca çekim yapıldıktan sonra odak yapabilme gibi ileri düzey konularda çalışmaları olan firma ile işbirliği yapmıştı. Nokia yöneticisi Jo Harlow, verdiği bir demeçte bu teknolojileri Lumia modellerine getirmek istediklerini dolaylı olarak ifade etti.


Harlow, işlemsel fotoğrafçılık olarak tanımladığı ve gözün görebileceğinden daha fazla detay yakalayan ve çekim sonrası odağı değiştirebilme gibi düzenleme imkanları sunan teknolojileri tüketiciye sunmak konusunda planları olduğunu belirtti. Harlow, bunun için önlerindeki tek engelin işlemci gücü olduğunu ve bunu da şu anki akıllı telefonların donanımları ile aştıklarını sözlerine ekledi.


Nokia'nın 41MP çözünürlükte bir Lumia telefonunu kısa süre sonra piyasaya sunacağı konusunda çeşitli iddialar mevcut. Bu cihazda Nokia'nın kamera ayarlarını manuel olarak değiştirebileceğiniz profesyonel bir uygulama da bulunacak. Pelican Imaging firmasının teknolojilerinin ilk olarak bu uygulamada boy göstereceği düşünülüyor.


Harlow ayrıca Windows Phone tarafından çift SIM desteğine izin verilmemesinin büyük eksiklik olduğunu ve bunu Lumia portfolyosunda sunmak için fırsat kolladıklarını ifade etti.


Kaynak
 
Teşekkürler güzel haber
 
Tepkiler: symbianbelle

Duran.Y

Üye
Fotoğraf çektikten sonrada odaklama konusu güzelmiş. Haber için teşekkürler
 

ÖEY

Üye
Tamamlandığında bayağı bir ilgi toplayacak bir teknoloji gibi duruyor. Haber için teşekkürler.
 
    Konu Sahibi
akıllı telefonlarda kamera kavramını tamamen değiştirecek bir teknoloji...
 

papakudioflu

Emekli Yönetici
"Harlow, bunun için önlerindeki tek engelin işlemci gücü olduğunu ve bunu da şu anki akıllı telefonların donanımları ile aştıklarını sözlerine ekledi."

Bu cümleden,yeni lumialarda mevcut donanımın kullanılmaya devam edecegini mi yoksa artık çok daha güclü donanima gecilecegini anlamak lazim
 
Teşekkürler güzel bilgi olmuş.Umarım daha güçlü işlemci ile verirler bu teknolojiyi
 

İç güdülerim yeni bir donanımın geleceğini söylüyor. Ama bu sene sonu yada önümüzdeki sene başına kadar bekleteceğini de hissettiriyo
 
yeter artık ya 5694868000010 megapiksellik kamera cıksında kurtulalım
daha yazılım yerde sürünürken bunlara gerek yok
 

Murat Alper

Moderator
eyy nokia buradan sana seslenmek sana istiyorum elin samsungu optik zoomlu kameralı telefon yaparken sen neden hala dijital zoomla ugrasıyorsun bizi duyuyorsan bu çağrımıza cevap ver