Nokia, Yazılım Güncellemeden Sonra Dilin İngilizce Olmasına Çözüm. (Türkçe yapın)

Sponsorlu Bağlantılar

swango

swango

Üye
yeahhhhhhhhhhhh sonunda yaptım...dostum ellerine sağlık böyle bi çalışma ve paylaşım için..
telefonum 6630 hemde müzik edition oldu süperrrrrrrrrrrrrrrr..

cnsxxx

Üye
AkreP_Kral güzel anlatmış eline sağlık ben faydasını gördüğüm bişeyler eklemek istiyorum.
[email protected] ve varer23'ten alıntıdır.

Merhaba arkadaşlar biliyorum forumlarda basit olarak üzerinden geçip şöyle yapın böle yapın diye kolayca geçiştirilmiş, ama ben sizlere özelliklede 5310 kullanıcıları ve diğer Nokia kullanıcılarının menülerini nasıl Türkçe yapacaklarını detaylı olarak anlatacağım. Öncelikle telinizin muhakkak yedeğini alınız (bu işlemi ya telinizin içindeki menüden yararlanarak yada Nokia.com.tr adresinden Nokia Pc Suite indirip Pc ye yükleyerek yapabilirsiniz.) Birde unutmadan teliniz muhakkak suretle şarzı dolu ya da şarz cihazınıza bağlayınız.
Şimdi;
Nemesis Service Suite

veya

adresine girerek orda verilen nemesis programını pc indirip kuruyorsunuz. Kurma işleminden sonra telefonunuzu pc ye bağlayın ve nemesis programını çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra sağ üst köşede bulunan scan (mercek)tuşuna basıyoruz sonra da phone info tıklıyoruz. Ardından orta da bulunan scan tuşuna basıyoruz- zaten göreceksiniz hemen aşağıya telin ID nosu ve yüklü olan versiyon bilgilerini verecektir.(biraz bekliyoruzki prodact code ---- görünsün) Sağ tarafta bulunan prodact code olan yere almış olduğunuz telinize uygun olan kodu (6300 için:05376255310 olanlar için 0546966)giriyor ve yanında bulunan enable kutucuğunu işaretliyoruz ve write tuşunu tıklıyoruz.Read ile kontrol ediyoruz.Şimdi bu programı kapatabilirsiniz.
Şimdi yapmanız gereken telinizi yeniden güncellemektir. Bu neden gerekli diye soranlar için: telinize yeniden uygun olan Türkçe kodunu girdiniz ve şimdi bu yeniden güncelleme yaparak yeni düzene gelmesini sağlıyoruz.

Şimdi arkadaşlar buraya kadar her şey normal bi şekilde olanlar için; birde nemesis programını kurup ta sürekli EROR hatası verip teline Türkçe kodunu yazamayanlar için yardımcı olalımJ
Öncelikle pc suitinizin telinizi tanıdığına emin olun ve pc suitinizi ile nemesis progamını kapatın. Masaüstünde bulunan (bilgisayarım sağ tıklıyorsunuz; donanım/aygıt yöneticisi) burada bağlı noktalarına geliyoruz. Göreceğiniz gibi telinizin bağlı olduğu bir bağlantı noktası mevcuttur. Teliniz hangi bağlantı noktasında ise orayı sağ tıklıyoruz ve güncelleştir ve ya çalıştır diyoruz. İşlem bittikten sonra nemesis programını yeniden açıp yukarıda yaptığım işlemi baştan başlarsanız göreceksiniz ki artık EROR hatasını vermeyecektir. Ve bundan sonraki işlemler sırasıyla takip ediniz.
Bir hatırlatmada bulunayım, güncelleme işlemini yaparken hafıza kartınızı çıkarmanıza gerek yok…
İnşallah işinizi görmüştür

ya ben zaten güncelleştirme yaparken telefonum ingilizce oldu tekrar güncelleştirme yaparsam yine ingilizce olmaz mı??

TECHNOLOG

TECHNOLOG

Üye
nokia n82 telefonumu güncelledim. dili ingilizce olmuştu. daha sonra forumda aradım bu konuyu buldum.
teşekkür ederim konu anlatımında yazan şeyleri aynen yaptım
oldu.
ancak benimki biraz farklı oldu. nokia telefonlarda error hatası veriyor. bende de aynısı olmuştu.
nemesis programını güncel versiyonunu ve nokiatools diye bi program var bunları indirmelisiniz.

nemesis service suite ve nokiatools programlarını indirdikten sonra telefonunuzun nokia pc suite ile bağlı olmadığından emin olun. bağlıysanız bağlantınızı kesin. daha sonra nokiatools programını çalıştırın ve normal butonuna tıklayın sonra scan ı tıklayın telefon bilgileriniz çıktıktan sonra nemesis programını kurun ve çalıştırın. daha sonra arkadaşımızın ilk sayfada verdiği anlatımı uygulayın. nokiatools programını işleminiz bitinceye kadar AÇIK kalsın. daha sonra telefonunuzu güncelleyin. bi defa da kapatıp açın türkçe olacaktır.

n 82 türkçe dil kodu
0518160
0550370
0551514 EN İŞE YARAYAN BU

gokberkgovercin

gokberkgovercin

Üye
Güzel paylaşım...

alikotanlar

Üye
tel. bağlanmıyor

alexsandir1

Üye
selam ben pc ye indirdim ama telefonu görmüyor hata oluşuyor ne yapmama lazım..?

blauzacke

blauzacke

Üye
3120c için var mı

ergunx

ergunx

Üye
Agalar pro telefonu gormyor bi yardm edin ltfen. Tel n70.

adem00986

Üye
çok teşekkür ediyorum kardeş

ömür1978

ömür1978

Üye
paylaşım güzel ve faydalı ama program benim 6630 da error veriyor yani anlattığınız gibi olmuyor....

--------------- Ekleme ---------------

nokia n82 telefonumu güncelledim. dili ingilizce olmuştu. daha sonra forumda aradım bu konuyu buldum.
teşekkür ederim konu anlatımında yazan şeyleri aynen yaptım
oldu.
ancak benimki biraz farklı oldu. nokia telefonlarda error hatası veriyor. bende de aynısı olmuştu.
nemesis programını güncel versiyonunu ve nokiatools diye bi program var bunları indirmelisiniz.

nemesis service suite ve nokiatools programlarını indirdikten sonra telefonunuzun nokia pc suite ile bağlı olmadığından emin olun. bağlıysanız bağlantınızı kesin. daha sonra nokiatools programını çalıştırın ve normal butonuna tıklayın sonra scan ı tıklayın telefon bilgileriniz çıktıktan sonra nemesis programını kurun ve çalıştırın. daha sonra arkadaşımızın ilk sayfada verdiği anlatımı uygulayın. nokiatools programını işleminiz bitinceye kadar AÇIK kalsın. daha sonra telefonunuzu güncelleyin. bi defa da kapatıp açın türkçe olacaktır.

n 82 türkçe dil kodu
0518160
0550370
0551514 EN İŞE YARAYAN BU

usta iyi güzel anlatmışsın ama nemesis ile nokia tool çakışıyor galiba bilgisayar hata veriyor.. ve her iki programı ayrı ayrı kurunca error veriyor... anlıyacağınız çalışmıyor

kalbimsin

Üye
3. işlemde scan butonuna basınca hata veriyor.imei kodları çıkmıyor.yardım lütfen.

ibrahide

Üye
yurt dışından gelen ingilizce nokia 6680 telefonum için bu program çözüm mü acaba?

nurettin ersoy

Üye
:@:@:@:agla:agla:(:sn::huhu::@:@:islik:yuru:kop::@:pro::pro::coold::mahcup::agla:aman2::heyo::vur:deal::naughty:

big_ben_12

Üye
nokia 6630da oyguladim programdan tam sonuc aldim tesekkur ediyorum paylasim icin

bardoox

Üye
bnm telefonum n73 ama scan dediğimde error veriyor nasıl yapabilirim ??

metem71

Üye
arkadaslar e66 nemesıs gormuyor

kullanici62

Üye
bu güzel anlatımınız için teşekkürler...

heruf02

Üye
bir türlü yapamadım her iki işlemde de hata veriyo rm-428 den olabilir mi acaba
yine de teşekkürler

hamdi38

hamdi38

Üye
denedim olmadı busy yazıyor öyle kalıyor

Üst Alt