Nokia X3 Firmware Güncelleme Ölü Telefon (çözüldü)

Sponsorlu Bağlantılar

nfsnihat

nfsnihat

Üye
    Konu Sahibi
Muratbozkurt kardeşim geç cevap verdiğim için özür dilerim.
Ölü telefona yazılım atmayı en kaba tabiriyle anlatıyorum;
1-Öncelikle Phoenix yazılımını çalıştırınız... (kesinlikle telefonunuz USB kablosu ile bilgisayara bağlı olmamalıdır, telefonun bataryası çıkarılmış olmalıdır)
2-File>Manage Connections sekmesini seçtikten sonra açılan pencereden "No Connections" u seçerek "Apply" butonuna basınız.
3- navifirm ile telefonunuz için uygun versiyon dosyalarını indirip "%windir%/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/RM-540" klasörüne taşıyınız.
4- Phoenix yazılımına tekrar dönünüz ve "Flashing" sekmesi altında "Firmware Update" seçeneğini seçiniz.
5- Açılan pencerede "Product Code" yazan yerin sağındaki kutucuğa tıklayarak cihazın kodunu tanıtıp "OK" butonuna basınız.
6- Dead Phone USB Flashing seçeneğinin solundaki kutucuğa işaret koyarak Refurbish butonuna basınız.
Bu adımlar önemlidir !!!
7- Açılan update penceresinde bir süre bekledikten sonra telefonunuzu (bataryasını takmadan), USB ile bilgisayarınıza bağlayınız.
8- Herhangi bir tepki olmayacaktır, endişelenmeyiniz, USB kabloyu hem telefona hem bilgisayara bağladıktan sonra bataryayı telefona takınız.
9- Windows XP kullanıcı iseniz içinizi rahatlatacak "Yeni donanım bulundu" baloncuğu ve "dıdinn" sesini duyacaksınız.

Bu noktadan sonra telefonu sabit bir yere koyunuz ve bilgisayar ile olan bağlantısını kesmeyiniz. Bu işlem yaklaşık 5-8 dakika arasında sürmektedir. Bu işlem sonunda telefonunuza düzgün yazılım yüklenecek ve normal bir şekilde açılacaktır.

Son olarak, telefonunuza mutlaka yüklü olan yazılmın ya aynısını ya da daha yüksek bir sürümünü yüklemelisiniz. Örneğin 8.54 versiyonu telefonda çökmüş iken, 4.11 yüklemeye kalkışırsanız yükleme işlemi "Waiting for connection" hatası verir ve telefonunuz açılmaz. Bu hususa dikkat ederek sorununuzu başarı ile çözeceksiniz.

Geç cevap verdiğim için tekrar özür diler, kolaylık dilerim...
 


Blue_wolvE

Üye
abicim öncelikle ALLAH razı olsun. x3 tel geldi banada teknik servis işi yapıyorum ve bilindiği gibi bu cihazlar çıkalı o kadar uzun zaman olmadı. Ve anlatımınız gerçekten mükemmel emeğiniz için tekrar tekrar teşekkür ederim. Eğer halen daha çözemeyen arkadaşlar varsa bana ulaşsınlar ve tekrar söylüyorum pek çok bilgimi buradan da destekledim ve üzerine ekledim on numara bi sitesiniz epeydir bu site hizmette MAXICEP yöneticileri ve ilgili üyeler hepinize teşekkürler...
 
nfsnihat

nfsnihat

Üye
    Konu Sahibi
Ben teşekkür ederim Blue_wolvE kardeşim. Sorununu çözmene sevindim, kolaylıklar dilerim :)
 

sedat89

Üye
bende de x3 var 9 ay falan oldu telefon çekerken karşı tarafa kapalı gözüküyodu format attım bu seferde 2-3 sefer açılıp kapanıyo daha sonra tamamen kapanıyo kendim açmak zorunda kalıyorum bu sorunu bu şekilde çözebilirmiyim acil yardım edebilirseniz sevinirim.
 
nfsnihat

nfsnihat

Üye
    Konu Sahibi
Yapabilecekleriniz;
1- Nokia Software Updater ile telefona son sürüm yazılım yüklemek
2- Yeni yazılım yüklendikten sonra bataryayı sökerek batarya konnektör pinlerini (zarar vermeden) birbirine yaklaştırmak
3- Cihazın anten bağlantısını (eğer el aşinalığı varsa) sökerek temizlemek, arızalı ise yenisiyle değiştirmek veya değiştirtmek.

Cihazda şebeke problemi zannımca yok. Son 2 adımı denemeden önce yeni yazılımı yükleyin ve sorunu gözlemleyin. Devam ediyorsa başka birşeyler düşünelim.
 

145312

Üye



Bendede beyaz ekran sorunu var sizin yöntemi bayağı denedim ama herseferinde yukarıdaki hatayı aldım.Yardımcı olurmusunuz...
 
nfsnihat

nfsnihat

Üye
    Konu Sahibi
dostum en başta NO USB'yi seçiceksin. Connections bölümünde No Connections kısmını üste taşıyıp Apply'e bas. Sen ölmüş telefonu standart modda flaşlamaya çalışıyorsun. Dediğim şekilde yaparsan sorunun çözülür.
 

serif2001

Üye
X3,14.06.2010 günü Salt Lake City,UT'dan geldi ve 3.XX(hatırlayamadım) versiyonu yüklüydü. 11.00 yükleyip ingilizce yaptım. Türkçe yoktu,zil sesleri ve alarm tonları kısık çalıyordu. sonra 4.11'e düşürdüm. sonra aniden çok aşırı ağırlaştı ve 11.00'a geri döndüm.Sonra aniden çoktü.Tamir ettirdim ve tamirci 8.50 yaptı ve sonrada aşırı ağırlaştı. 3.kez
11.00 oldu.Bütün sorunlar düzeldi.Yine çıkınca 2.kez 4.11 yaptım.alarm tonları yine kısık çalıyordu.4.kez phoenix ile 11.00 yükledim.
 
Son düzenleme:

serif2001

Üye
Buraya kadarmış.
 


Üst Alt