ANIL
Admin
Nokia, Windows Phone 8 tabanlı akıllılarında mevcut tasarımı koruyacak
Nokia'nın bu yıl sonlarına ilk örneklerini satışa sunacağı Windows Phone 8 tabanlı gelecek akıllı telefonlarına yönelik önemli bir detay daha belli oldu.
WPDownUnder sitesinin aktardığı gelişmeye göre, Nokia, WP8 ile birlikte tasarımda herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı almış.
Yani WP8 tabanlı akıllı telefonlarda da, Nokia'nın MeeGo işletim sistemli N9 ile başlatıp devamında WP7 ailesinden Lumia 800 ve Lumia 900 ile sürdürdüğü tasarım korunacak.
Bu arada ilk örneklerin Avustralya'da test edildikleri ve halihazırda diğer ülkelere de test amaçlı yollanmakta oldukları da belirtilenler arasında.
Keza Nokia'nın haricinde WP8 platformunun diğer iş ortaklarından HTC ve Samsung'un da test aşamasına geçtikleri ifade ediliyor.
Bu vesile ile WP8 ile birlikte gelecek olan önemli değişikleri de yeniden hatırlayalım:
WPDownUnder sitesinin aktardığı gelişmeye göre, Nokia, WP8 ile birlikte tasarımda herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı almış.
Yani WP8 tabanlı akıllı telefonlarda da, Nokia'nın MeeGo işletim sistemli N9 ile başlatıp devamında WP7 ailesinden Lumia 800 ve Lumia 900 ile sürdürdüğü tasarım korunacak.
Bu arada ilk örneklerin Avustralya'da test edildikleri ve halihazırda diğer ülkelere de test amaçlı yollanmakta oldukları da belirtilenler arasında.
Keza Nokia'nın haricinde WP8 platformunun diğer iş ortaklarından HTC ve Samsung'un da test aşamasına geçtikleri ifade ediliyor.
Bu vesile ile WP8 ile birlikte gelecek olan önemli değişikleri de yeniden hatırlayalım:
- Çok çekirdekli işlemci desteği
- 4 farklı ekran çözünürlüğüne destek
- MicroSD kart desteği
- WP 7.5 uygulamaları ile geriye dönük uyumluluk
- NFC üzerinden mobil ödeme (Bir nev'i Google Wallet gibi) ve cihazlar arası 'tokuştur-paylaş' destekleri
- Windows 8 ile bütünleşik yapı (Geliştiriciler her iki işletim sistemi için de aynı kodlamalarla uygulama hazırlayabilecek.)
- Windows 8 yüklü tablet ve PC'lerle, WP tabanlı akıllı telefonlar arasında NFC'nin getirisi olan ortak yönleri paylaştırabilme (yani örneğin tabletlerle akıllı telefonlar birbirleri ile 'tokuştur-paylaş' yapabilecek)
- Geliştirilmiş eşzamanlama desteği
- Tamamen bütünleşik (yani gömülü) Skype uygulaması
- Geliştiricilere yönelik 'doğal kodlama' ve 'uygulamadan uygulamaya iletişim' desteği
- Ciddi kamera geliştirmeleri, 3. parti kamera uygulamalarını aktarabilme
- DataSmart özelliği (Geliştirilmiş veri kullanım ve yönetim uygulaması)
- Internet Explorer 10 (Mobil) ile birlikte gelecek dahili sunucu tabanlı veri sıkıştırma desteği (yani veri kullanımında tasarruf)
- 128-bit'lik BitLocker şifreleme desteği (Donanımsal olarak destekleyen cihazlarda olacak)
- İş kullanıcılarına yönelik çok sayıda uygulama
Eyvallah.