Nokia, Windows Phone 8 tabanlı akıllılarında mevcut tasarımı koruyacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Nokia, Windows Phone 8 tabanlı akıllılarında mevcut tasarımı koruyacak
Nokia'nın bu yıl sonlarına ilk örneklerini satışa sunacağı Windows Phone 8 tabanlı gelecek akıllı telefonlarına yönelik önemli bir detay daha belli oldu.

WPDownUnder sitesinin aktardığı gelişmeye göre, Nokia, WP8 ile birlikte tasarımda herhangi bir değişikliğe gitmeme kararı almış.

Yani WP8 tabanlı akıllı telefonlarda da, Nokia'nın MeeGo işletim sistemli N9 ile başlatıp devamında WP7 ailesinden Lumia 800 ve Lumia 900 ile sürdürdüğü tasarım korunacak.

Bu arada ilk örneklerin Avustralya'da test edildikleri ve halihazırda diğer ülkelere de test amaçlı yollanmakta oldukları da belirtilenler arasında.

Keza Nokia'nın haricinde WP8 platformunun diğer iş ortaklarından HTC ve Samsung'un da test aşamasına geçtikleri ifade ediliyor.

Bu vesile ile WP8 ile birlikte gelecek olan önemli değişikleri de yeniden hatırlayalım:

1. Çok çekirdekli işlemci desteği
  2. 4 farklı ekran çözünürlüğüne destek
  3. MicroSD kart desteği
  4. WP 7.5 uygulamaları ile geriye dönük uyumluluk
  5. NFC üzerinden mobil ödeme (Bir nev'i Google Wallet gibi) ve cihazlar arası 'tokuştur-paylaş' destekleri
  6. Windows 8 ile bütünleşik yapı (Geliştiriciler her iki işletim sistemi için de aynı kodlamalarla uygulama hazırlayabilecek.)
  7. Windows 8 yüklü tablet ve PC'lerle, WP tabanlı akıllı telefonlar arasında NFC'nin getirisi olan ortak yönleri paylaştırabilme (yani örneğin tabletlerle akıllı telefonlar birbirleri ile 'tokuştur-paylaş' yapabilecek)
  8. Geliştirilmiş eşzamanlama desteği
  9. Tamamen bütünleşik (yani gömülü) Skype uygulaması
  10. Geliştiricilere yönelik 'doğal kodlama' ve 'uygulamadan uygulamaya iletişim' desteği
  11. Ciddi kamera geliştirmeleri, 3. parti kamera uygulamalarını aktarabilme
  12. DataSmart özelliği (Geliştirilmiş veri kullanım ve yönetim uygulaması)
  13. Internet Explorer 10 (Mobil) ile birlikte gelecek dahili sunucu tabanlı veri sıkıştırma desteği (yani veri kullanımında tasarruf)
  14. 128-bit'lik BitLocker şifreleme desteği (Donanımsal olarak destekleyen cihazlarda olacak)
  15. İş kullanıcılarına yönelik çok sayıda uygulama

theposies

theposies

Üye
teşekkürler :)
bence tasarım çok güzel ancak 3 tane aynı tasarım yeterli bence .

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Teşekkürler emeğine sağlık tasarım güzel ama bu inceliğe purewiev kamera entegresi zor olur sensör malum.

Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
Elime bir lumia 800 aldığımda bana muhteşem hisler vermişti. Umarım tasarımı bozmazlar. :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
128 bitlik bitlocker destegi donanımsal olarak destekleyen cihazlara gelecek tüm wp8li cihazlarda olmayacak

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
tamam, ekledim.

aleranol

aleranol

Üye
valla bozmazlarsa iyi olur şimdilik ancak pureviewli serisinden sonra biraz değişirse iyi olabilir.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
değişecektir o sensör bu tasarıma sığmaz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Pureview sadece bu tasarima entegre edilecek. Tasarim degismeyecek ayrica 808deki gibi bir lenste kullanilmayacak daha kucuk lens ve daha yuksek cozunurluklu bir kamera kullanilacak.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Pureview sadece bu tasarima entegre edilecek. Tasarim degismeyecek ayrica 808deki gibi bir lenste kullanilmayacak daha kucuk lens ve daha yuksek cozunurluklu bir kamera kullanilacak.

geçen 808 in ortaya çıkış videosunu izledim abi harikaydı sensör baya büyük ama çok iyi bi video olmuş

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
evet abi ama orda kamera için 38 mp diyor millette 5 mp diyor kafam trilyon oldu o muhabbetten

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Nokia Turkiyedeki tanitimi incele orada 5 mplik 41mp kalitesinde resimler cekin diyor. Yani kamera 5mp ama kullandigi teknoloji 41mp cekim yapmasini sagliyor. Ama lumiada 5 degil 12mp n8 kamerasi kullanilacak artik sonuclari sen tahmin et.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve MrCommanDTr
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Nokia Turkiyedeki tanitimi incele orada 5 mplik 41mp kalitesinde resimler cekin diyor. Yani kamera 5mp ama kullandigi teknoloji 41mp cekim yapmasini sagliyor. Ama lumiada 5 degil 12mp n8 kamerasi kullanilacak artik sonuclari sen tahmin et.

Fotoğrafa zoom attıkça kendimizden tiksinicez desene abi :d:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt