nokia ve microsoft a 2 iyi haber

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
nokia ve microsoft a 2 iyi haber
Windows Phone 7'nin piyasaya çıkışı oldukça gürültülüolmuştu. Çıkışına gün sayanlardan tutun da en iyi işletim sistemi olacağına inananlara kadar çok geniş bir kesim tarafından konuşuldu.

Görücüye çıktığı andan itibarense, herkesten tam not almayı başaran işletim sistemi, ne yazık ki olumlu eleştirilere rağmen bir türlü pazar payını istediği oranda artıramadı. Fakat WMpoweruser.com'un haberinde yer verdiği 12 haftalık bir araştırma sonucu, WP7'nin Avrupa'daki pazar payı yüzde 0,5'ten yüzde 2,5'e yükseldiğini gösteriyor.

Bir iyi haber de Nokia'dan geldi. Şu ana kadar İngiltere'de satılan Windows Phone 7'li telefonların yüzde 87'si Nokia markasını taşıyor. Yayınlanan rapora göre, İngiltere'de oluşan bu satışlar, Avrupa pazarını da tetiklemiş durumda. Diğer taraftan Amerika'nın halen WP7 ile çok alakası bulunmuyor ama bu durum Nokia'nın yeni bombası Lumia 900 ile farklı bir hal alabilir.

gokhan3505

gokhan3505

Üye
tr ye ne zaman gelecek bu lumia 900 onu bekliyorum dört gözle vala :)

covar

covar

Üye
ben nokia 808 i bekliyorum

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
tr ye ne zaman gelecek bu lumia 900 onu bekliyorum dört gözle vala :)

bu soruyu nokia Türkiye yi arayıp sordum nisan mayıs ayları içinde gelicek dediler

----------Eklendi @ 09:40:21 ---------- Yazıldı @ 09:38:01 ----------

ben nokia 808 i bekliyorum

808 haziran ayında gelicek ama şöyle bir durum var 808kamerası lumialarada entegre edilecek o zamana kadar duyurulmuş olabilir fakat çıkması yıl sonunu bulur

gokhan3505

gokhan3505

Üye
fiyatı inşallah çok uçuk bi rakam olmaz da geldiğinde alabilirim lumia 900 ü

Astrosman

Astrosman

Üye
Hayırlısı

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
pRime.

pRime.

Üye

Görücüye çıktığı andan itibarense, herkesten tam not almayı başaran işletim sistemi

Sadece türkiye'de tam not aldı. Biraz yazılanları çizilenleri okuyun, dışarıda neredeyse herkes ms'e ve wp'un nokia'da kullanılmasına karşı.

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi

Sadece türkiye'de tam not aldı. Biraz yazılanları çizilenleri okuyun, dışarıda neredeyse herkes ms'e ve wp'un nokia'da kullanılmasına karşı.

dostum yeni bir işletim sistemi ve wm ile karşılaştırmamak gerekir yazılanları iyi okurum symbiandan vazgeçemeyenler nokianın wpyi kullanmasına karşı ama dedigin gibi begenilme olayı sadece türkiye için geçerli degil lumialar satışa sunuldugu ülkelerde ciddi satış rakamlarına ulaşıyor kimide metro ui yi eleştiriyor fakat wp için microsoftla anlaşma yapan firmalar için kendi ui sini geliştirme ve kullanna yetkisi sadece nokiada var bununla ilgili bir haberi dün paylaşmıştım zaten

pRime.

pRime.

Üye

dostum yeni bir işletim sistemi ve wm ile karşılaştırmamak gerekir yazılanları iyi okurum symbiandan vazgeçemeyenler nokianın wpyi kullanmasına karşı ama dedigin gibi begenilme olayı sadece türkiye için geçerli degil lumialar satışa sunuldugu ülkelerde ciddi satış rakamlarına ulaşıyor kimide metro ui yi eleştiriyor fakat wp için microsoftla anlaşma yapan firmalar için kendi ui sini geliştirme ve kullanna yetkisi sadece nokiada var bununla ilgili bir haberi dün paylaşmıştım zaten

yeni olmasıyla ne alakası var? wm ile karıştırmıyorum o zaten başlı başına bir fiyasko. symbian^3 ten daha eski ayrıca wp. tam not falan almadı eleştiri kaynıyor internet. bundan bir sene önce olanları görmezden gelmek o kadar saçma ki. meego'yu kullanacağını söyleyerek kendine milyonlarca potansiyel müşteri kazandıran şirket şu anda ben dahil milyonlarca müşterisini bu wp saçmalığı uğruna kaybediyor.
ayrıca metro ui dediğimiz hede bir ana ekrandan başka birşey değil. widgetlarla aynı işlevi görüyor o kutucuklar. satışa sunuldığı ülkelerde en çok wp satan marka nokia demişsin. neden acaba? insanlar nokia'ya güvenip alıyorlar bu da birazcık artırmış satış rakamını haliyle. ki eğer haberleri okuyorsan satış rakamları diğer akıllı telefonlara göre hiç iç açıcı değil. insanlar artık microsoft'un özellikle telefon işine bulaşmasını istemiyor. metro ui'da sorun yok aslında sorun bu işletim sisteminin ios'tan bile daha sınırlamacı olması. lumia 800 kullanmış bir arkadaş belirtmişti geçenlerde. ben de belirteyim, en basitinden bir dosya yönetimi bile yok cihazda.
hızlı mı hızlı lafımız yok ama bu kadar kısıtlı bir sistem hızlı olsa ne olur hızlı olmasa ne olur? kapalı sistem alacaksam giderim bastırıp paramı ios alırım. hem imkanları daha fazla hem de uygulamaları var.
son olarak bu microsoft tekeline olan hayranlık nedir anlam verememekteyim.

• Beğen
Tepkiler: klongs
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
microsoft hayranlıgım falan yok benim onu belirteyim önce satış grafigi de sadece eksik yönleri olan iki cihazla sınırlı pazarlarda yaptıgı satış rakamlarına bakarsan satışlarını 5e katladıgını görürsün kapalı sistem olması ayrı bir konunun tartışmasıdır bu konu bir arastırma haberinin konusudur ayrıca kişiselleştirme bakımından kısıtlıdır dogru ama nokia kendi arayüzünü kullanma yetkisine sahip wpde baska bir arayüzle kişiselleştirilebilir olabilir bu cihazlar

serinaga

serinaga

Üye
Akıllı bir akıllı telefon istiyorsan, sağlam bir telefon istiyorsan, ağa wp7'li Nokia alacaksın, Sabırsızlıkla bekliyorum ...

eRDiiL

eRDiiL

Üye
satılan windows işletim sistemli telefonların büyük kısmı nokia demişler de genel satış az diye biliyorum ve satılanlarında nokia olması çok normal çünkü zaten çoğu telefon androidli artık :)

yalnz lumia bence de iyi bir seri olacak fakat nokianın biraz daha farkındalık yaratması lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt