Nokia TeL Turkcelestirme

Sponsorlu Bağlantılar

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
    Konu Sahibi
Nokia TeL Turkcelestirme

işlem sırası..

DAHA ÖNCE BLOG ÜZERİNDEN İLK TÜRKÇELEŞTİRME ÇALIŞMASINI DUYURMUŞTUM, ANCAK BU ÇALIŞMADA RESİM BULUNMUYORDU. Trkaynak çalışmamdan yola çıkarak hazırladığı resimli anlatım aşağıdaki gibidir. kendilerine tşk ederim.

1- PC Suite programını indiriyoruz!
2- Programını indiriyoruz
3- programını indiriyoruz.
4- JAF 1.98.62programını yüklüyoruz ( daha yeni kablo sürücüsü var uyarısı verirse evet deyin. Bende PC Suite 7.1 yüklüyken eski 7.0 dirveri buldu ve 7.1 ile değiştirdi )
5- Zipli dosya içinden JAF PKEY Emulator v5.0 programını masa üstüne çıkartın
6- Nokia 5800 USB den bağlayın ( PC Suite bağlantısını seçin )
7- Masaüstündeki JAF PKEY Emulator v5.0 programını çalıştırın ve GO ya tıklayın

8- Error: BOX DRIVER NOT INSTALLED Diye hata verirse Tamam deyin

9- Tamam dedikten sonra otomatik olarak JAF açılacaktır. Açılan sayfada BBS (1) tıklayın, Prod. Manager (2) işaretleyin, SERICE (3) tuşuna tıklayın.

10- Service tıkladıktan sonra Product Data penceresi açılacak. Açılan pencerede ilk işlem olarak Read Values (1) tıklayıp telefon üzerindeki Product Code (2) yi görüyoruz. Product Codeyi Türkçe ye ait kod ile değiştiriyoruz. Türkçe kodları aşağıda:
Türkçe Mavi = 0559373 (Denendi çalışıyor)
Türkçe Kırmızı = 0559083 (Denendi çalışıyor)
Telefonunuz hangi renkse uygun renge ait türkçe kodunu değiştirdikten sonra Write Value(3) tıklayarak değişiklikleri kaydediyoruz.

Benim önceki kodum 0559388 di resimde görülen. Product Code değişikliğinden sonra yapmamız gereken yazılımı ile güncellemek veya yazılımımız güncelse yazılımı yeniden yüklemek.

konunun başında anlattığım gibi internet bağlantısı elektrik kesintisi v.s. durumlarına karşı dikkatli olun. Cihazınızı şarja takılı olarak güncelleyin.

TESSEKKUR BUTONU SAG ALTTA...

• Beğen
Tepkiler: ortezz, incesu42, .birkan. ve 13 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..

sayokantürk

sayokantürk

Üye
kerdeş ben bu proğram ile ve bu anlatım ile N97 türkçe dil kodunu değiştirdim NSS ile sürekli hata kodu alıyordum bu yöntem işe yaradı teşekkürler kardeş

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
    Konu Sahibi
Rıca ederım yardımcı olduysam ne mutlu :)

musacolak79

Üye
mükemmel bi kaynak olmuş ellerine ve yüreğine sağlık sormak istediğim bi şey var jaf setup u tıkladığımızda açılan sayfada bir çok dosya var tamamını mı indirecez yoksa sadece belirttiğiniz dosyayı indirmemiz yeterli mi teşekürler

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
    Konu Sahibi
Sadece belırtılen dosyayı ındırmek yeterli

--------------- Ekleme ---------------

Bu program sayesınde v40 hacklemede yapılıomus sıtede anlatımı var . (riskli)

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
    Konu Sahibi
Yapabıldın mı kardes ?

yusuf_07_34

Üye
merhaba kardes birsey sormak istiyorum bende sony ericsson satio var oda s60 v5 onda denesem olur mu acaba.

tugrul_27

tugrul_27

Üye
eyvallah dostum emeğine sağlık

--------------- Ekleme ---------------

yalnız box driver not installed hatası alıyorsanız jaf açılırken hack bölümünde gerekli dosya var orda anlatım da var ordan faydalana bilirsiniz saygılar maxi gönüldaş..

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
    Konu Sahibi
Kardes walla bılmıom olurmu olmaz mı hıc denemedım

kerem1125

kerem1125

Üye
:kop: süper

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
    Konu Sahibi
ne guzel :)

mukan68

Üye
teşekkürler kardeş nemesis hata veriyordu bunu daha kullanmadım ama denedikten sonra yazmayı düşünüyoırum

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
    Konu Sahibi
tmm

bybilal

bybilal

Üye
kardeş bende Read Values (1) dediğin yere tıklıyorum bir süre bekliyor ve hata veriyor gene , sebebi ne olabilr lütfen yardım et ya telefon kaldı öyle ya :S:S:S

BaRCoDE

Üye
önce teşekkürü bana etmen gerekirdi. Keşke kaynak gösterseydin..

Takipçi Satın Al

Üst Alt