Nokia Teknik Servisinin Hizmet Anlayışı..! Pes..!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
02samsat

02samsat

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Teknik Servisinin Hizmet Anlayışı..! Pes..!
Nokia marka cep telefonumun ön kamerasının arızalanması nedeniyle Ankara Teknik servisine gönderdim. 2 gündür telefonumum durumunu öğrenmek için web sitesine sürekli bakıyorum ama hala bir bilgi yok. Sonra müşteri hizmetlerini aradım. Telefonumun durumu hakkında bilgi almak istediğimi söyledim. Bana bize gelen cihazların 3 iş günü sonunda servise kayıt yapıyoruz. Bu nasıl bir anlayış niye 3 gün sonra dedim ama bana doğru dürüst bir cevap veremedi.
Yani niye kayıt için 3 günü bekliyorlar ki? Müşteri memnuniyetleri bu mudur. 3 günde kayıt ederler 10-15 tamir ederler. 10-15 günderirler oh ne ala.
Gerçekten böyle bir hizmet anlayışı var mıdır?

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
En güzeli KVK Kozyatağı Cihazı teslim ediyorsun sen eve gitmeden uyarı mesajı geliyor. Cihazınızın onarımı bitmiştir. yada parça beklenmektedir. parçada da ertesi gün teslimini yapıyorlar. :aha: Diğer Servisleri Es Geçerim yok Teleservis miş vs vs.

Nokia-C7

Üye
Nokia marka cep telefonumun ön kamerasının arızalanması nedeniyle Ankara Teknik servisine gönderdim. 2 gündür telefonumum durumunu öğrenmek için web sitesine sürekli bakıyorum ama hala bir bilgi yok. Sonra müşteri hizmetlerini aradım. Telefonumun durumu hakkında bilgi almak istediğimi söyledim. Bana bize gelen cihazların 3 iş günü sonunda servise kayıt yapıyoruz. Bu nasıl bir anlayış niye 3 gün sonra dedim ama bana doğru dürüst bir cevap veremedi.
Yani niye kayıt için 3 günü bekliyorlar ki? Müşteri memnuniyetleri bu mudur. 3 günde kayıt ederler 10-15 tamir ederler. 10-15 günderirler oh ne ala.

daha dur bu daha bişeymi sen sanırım necatibey genpaya verdin

ben eski telefonumu vermiştim.
kanuni sire 30 iş gününden 20 iş gününe indi adamlar 40 iş gününü geçirdi ben değişim istiyorum kanuni sürem doldu dedim bu bizi bağlamaz dediler.

ben hakem heyetine gittim 3 ay sonra para iadesi aldım üzgünüm

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Ankara KVK'da kayıtlar genellikle verdiğin gün yada en geç ertesi gün yapılıyor.
3 gün bekleme olayını ilk kez duyuyorum.
Telefon tesliminden 1 yada 2 gün sonra da durumunu yazıyorlar.
Onarıldı veya parça bekleniyor şeklinde.

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
zaten en az 15 güne gelir normali bu 2 günde gelmesini beklemen hata

----------Eklendi @ 12:38:23 ---------- Yazıldı @ 12:38:05 ----------

KVK en iyisi gibi duruyo

Masha

Masha

Üye
Aman Nokia değil mi kendisi gibi müşteri temsilcileride hikaye.

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
dizginleri ellerine vermeyin dişinizi gösterin...

SilentOne

SilentOne

Üye
aynen sonuna kadr gidicen

pta123

pta123

Üye
30 iş günü içinde tüketici haklarına şikayet et paranı al paşa paşa :D biraz geç olur ama alırsın kazanırsın davayı. :) kanuni süre 30 iş günü içerisine ya yapacaksın yapılamayacak durumdaysa cihazın 0 ını vereceksin 0 ı yoksa bir üst modelini vereceksin :)

Anußis

Anußis

Üye
ben hayatımda 2 günden fazla beklemedim telefonu en geç iki güne servisten cıkıyordu en iyisi kvk

pta123

pta123

Üye
evet ben hep 0 telefon almışımdır ve dikkat edip hep kvk lı almışımdır. bazıları kâr edip istanbul garantili yada başka garantili telefon alıp 50 lira aşşgı alıyolar telefonu ama sonra elektirk su kprü olarak geri dönyo :D

ImPossibLe28

Üye
Arkadaşlar bende göndermiştim 8 temmuzda.
Hala bekliyorum.
umutlanma bence fazla. 1 ayı kesin gözden çıkar.
erken gelirse de süpriz olsun sana ;)

benim cihazımın işlemleri-testleri bugün itibariyle bitmiş ve kargoya vermişler.
pazartesi veya salı günü elime geçecek

yani 8 temmuzda yolladım, 12 eylülde gelecek.
gerisini sen düşün ;)

ama tebrik ederim kvk yı, benim duvara fırlatıp üst kapağını ezdiğim, kamera flaşını bozduğum, arka mikrofonu bozduğum, anakartın kasadan hafifce oynadığı ( sim kart girişinden anlaşılıyordu ) telefonu tamamen ücretsiz yapıp yolladı. ( daha doğrusu yapmıştır herhalde elime geçmedi daha :D )

bunlar da galiba fazla geldi kvk ya, anakart değişimi istedi nokia'dan o da sağolsun kabul etti..

tabi böyle yazmadım gönderirken, kargoya verildiğine göre rahat rahat yazabilirim :ehe

nokia, cihazlarından, daha doğrusu işletim sisteminden kaybettiği itibarı, bence garantideki hizmetiyle kapatmaya çalışıyor telefon geç de gelse :D olsun bedava yapıldı yinede..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Şu Nokia'nın servis anlayışını henüz bilmiyorum. Fakat şöyle güzel bir durum yaşadım fakat telefon ile ilgili değil. Bilginiz olsun diye söylüyorum...

8 ay önce Hepsiburada.com dan Transcend 16 GB Ultra Speed flaş bellek aldım. 2 ay önce bilgisayara taktığımda bellek bilgisayar tarafından ya tanınmıyordu ya da tanınırsa bir süre sonra bağlantısı gidiyordu.

Bu şekil kutusuna garanti belgesi ve faturasıyla beraber Hepsiburada.com a ücretsiz garanti amaçlı ücretsiz gönderi yaptım. Tam 1 ay sabırla bekledim.

Eninde sonunda belleğin sıfırını göndermişlerdi. Orjinal paketiyle gelmişti, paketini açmak için makas falan gerekiyordu.

Bu işler böyle, sabırla bekleyeceğiz.

ImPossibLe28

Üye
Şu Nokia'nın servis anlayışını henüz bilmiyorum. Fakat şöyle güzel bir durum yaşadım fakat telefon ile ilgili değil. Bilginiz olsun diye söylüyorum...

8 ay önce Hepsiburada.com dan Transcend 16 GB Ultra Speed flaş bellek aldım. 2 ay önce bilgisayara taktığımda bellek bilgisayar tarafından ya tanınmıyordu ya da tanınırsa bir süre sonra bağlantısı gidiyordu.

Bu şekil kutusuna garanti belgesi ve faturasıyla beraber Hepsiburada.com a ücretsiz garanti amaçlı ücretsiz gönderi yaptım. Tam 1 ay sabırla bekledim.

Eninde sonunda belleğin sıfırını göndermişlerdi. Orjinal paketiyle gelmişti, paketini açmak için makas falan gerekiyordu.

ne sabırı ya :D
ben hergün arıyordum, imei numaramı bile ezberledim. o derece yani :D:D

02samsat

02samsat

Üye
    Konu Sahibi
KVK en son telefon açtım e-mail de gönderdim İŞLEMSİZ olarak iade edin diye. Cumartesi günü cihazın tamirinin bittiğini internetten öğrendim. Acaba kargoya vermişler midir. Yani Cumartesi günü kargoya veriyorlar mı malum haftasonu...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Bu gibi aracı durumdaki alışveriş sitelerinden alınan ürünleri garantiye gönderirken;
(Eğer servisi farklı şehirde ise) siteyi aracı tutmaksızın alıcı ödemeli olarak teknik servisi yapacak olan firmaya göndermek cihazın geri dönüş süresini kısaltacaktır.

Örneğin: Vatan Bilgisayar'dan netbook almıştım, 2 ay geçmeden arıza yaptı. (HDD'de bad sector oluştu)
Makineyi Vatan Bilgisayar'a göndermektense, doğrudan teknik servisi (ve aynı zamanda pek çok bilgisayar ürününde Türkiye'nin en büyük distribütorü) olan Koyuncu Elektronik'i aradım.
Alıcı ödemeli olarak şu adresimize (mümkünse şu kargo şirketi ile) gönderin yeter dediler.
Gönderdim, 1 haftada geri geldi cihaz. (HDD'si değişti + Bios'u güncellendi)

Telefon örneği verecek olursam;
Kardeşimin C2-01 marka telefonu arızalanmıştı. (Karşı tarafa ses gitmiyordu, muhtemelen mikrofon arızası)
Pazartesi günü KVK'ya teslim ettim. Salı günü internet sitesinden kontrol ettiğimde, sisteme gerekli kaydın girilmiş olduğunu gördüm.
Hatta açıklamada; "Üretici firmadan gerekli parça bekleniyor" diye yazıyordu.
Eyvah dedim heralde en az 10-15 gün sürer.
Ancak Cuma öğle saatlerinde telefonuma mesaj geldi, cihazınızı teslim alabilirsiniz diye.
Gittim aynı akşam aldım.

Sözün özü;
Bazı kişilere denk gelen aksilikler dışında, KVK elinden geldiği kadar hızlı çalışmaya gayret ediyor.

Ancak bir de olumsuz örnek vereyim.
Arkadaşımın C5-03'ü vardı.
Onda da yine, ses iletimsizliği, yavaşlama, arada bir ekranın gitmesi, resetleme, şebeke gibi sorunlar vardı.
Cihazı verdi, nerdeyse hemen ertesi gün geri aldı. Baktık ki arızaları yarım yamalak düzeltmişler.
Şebeke v.b problemleri yine yapıyordu telefonu açtığımızda. (Ses düzelmişti)

SilentOne

SilentOne

Üye
arada ole olur

Burak

Üye
en ıyısı kvk. Ben verdim bikez, ertesi gun gıttım aldım :D

SilentOne

SilentOne

Üye
sen istanbulda oturuyon ondandır bn de 5130 umu vermiştim 5 günce anca aldım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt