arkadaşlar n8 nasıl tavsiye eden varmı ?
n8 güzel bir telefon kullananlar memnun sadece mesajlarda sorun olabilir.eğer nokia iyidir başka sisteme bakmam diyosan al.
Symbian^3 işletim sistemine sahip ilk
akıllı telefon olan Nokia N8, hızla değişen mobil dünyaya ayak uydurabilmek adına, Finlandiyalı üretici için kilometre taşı sayılabilecek cihazlardan. Emektar mobil işletim sisteminin baştan aşağı yenilendiği ve
Symbian^3 adını aldığı sistem, bir akıllı telefondan beklenebilecek hemen her özelliğe fazlası ile sahip.
Dış Görünüm ve Tasarım
Nokia N8'in dış tasarım anlamında, Nokia'nın alışıldık çizgisinin biraz daha dışına taştığını görüyoruz.
Yumuşak ve keskin hatların birlikte kullanıldığı cihazda bütünlük, tüm tasarıma yayılmaya çalışılmış. Öyle ki
batarya yuvası bile iPhone'da olduğu gibi
kasanın içersine gizlenmiş. Ancak Nokia'nın bu konuda iPhone'u örnek aldığını söylesek, aşırı yanlı bir tutum sergilemiş oluruz. Zira cihazın en altına konumlandırılan
batarya yuvası kapağı, iki küçük vida ile sabitlenmiş ve
çıkarması son derece kolay. İyi düşünülmüş bu durum,
kronik arka kapak sorunlarını da peşinen önlemiş oluyor. Şunu da belirtemeden geçmeyelim; pil yuvasını tutan vidaları sökmek, cihazı garanti kapsamı dışında bırakmıyor.
Klavyenin çoklu dokunmatik desteği de bulunmuyor.
Nokia N8 boyut olarak X6 ile N97 arasında kalmış bir cihaz.
113.5 x 59.12 x 12.9 mm ölçülerindeki telefonun, Nokia adına bugüne kadar üretilmiş
en ince dokunmatik ekranlı akıllı telefon olmak gibi bir önemi de var. Cihazın avuca oturan bir yapısı var ve genel olarak birçok özelliği, tek el ile kullanıma uygun tasarlanmış. Tamamı metalık kaplı dış yüzey,
kalite ve sağlamlık hissi uyandırıyor.