Nokia-Samsung savaşı devam ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
king512

king512

Üye
    Konu Sahibi
Nokia-Samsung savaşı devam ediyor
Nokia-Samsung savaşı devam ediyor
Nokia, bir yıl öncesine oranla yüzde 21'lik bir büyüme gösterdi. Buna karşın kazanç açısından önceki çeyreklere oranla daha alt seviyelerde kaldılar. Dünya genelinde piyasada yüzde 39.9'luk bir pazar payı bulunan şirketin bugüne kadar en çok satan modeli ise ve . Bunun yanında N ve E serisi ile üst seviye donanımlı telefonları şirkete en çok kazandıran modeller arasında. Yılın ilk yarısında 20'den fazla yeni model çıkaran Nokia'nın geri kalan bölümünde de farklı modellerle karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor.

Samsung’un pazar payı
Samsung ise ikinci sıradaki yerini koruyor. Yıllık büyüme oranına bakıldığında yüzde 22'lik bir gelişim kaydeden şirket bu dönem içerisinde geçmişe oranla daha yavaş bir büyüme kaydetti. Diğer markalarla rekabet ettiği ürünler genellikle orta sınıf ve yüksek seviye telefon modelleri olarak öne çıkıyor. Dünya genelinde pazarın yüzde 14.9'una sahip olan Samsung'un kendi içerisinde bakıldığında en kazançlı modelleri , , gibi yüksek seviye ürünler olarak göze çarpıyor.

Motorola’nın pazar payı
Dönem içerisinde üst düzey bir yöneticisinin daha şirketten ayrılmasıyla hareketli günler geçiren Motorola'da Mobil Cihazlar bölümü için halen birisinin atanmamış olması şirketin büyümesine engel olan faktörlerden birisi denilebilir. Bu olumsuzluklara rağmen şirket az farkla da olsa dünya genelindeki yüzde 9.2'lik pazar payıyla üçüncü sıradaki yerini korumayı başardı. , iki yeni MING modeli ve 3G ürünlerle kullanıcıların karşısına çıkan şirket, yönetimsel sıkıntılarını aştıktan sonra rekabete devam edecek gibi görünüyor. Ancak geçen yıla oranla yüzde 20.8 oranında gösterdiği gerileme dikkat çekici.

LG’nin pazar payı
İlk beş listesinde en büyük sıçramayı gösteren şirket olan LG, dördüncü sıraya yerleşerek geçen yıla oranla yüzde 45 ilerleme kaydetti. Dünya genelinde ise yüzde 9.1'lik oranla Motorola'ya çok yaklaşan LG'de , , gibi modeller bu ilerlemenin baş mimarlarından. Yatırımlarını sürdürecek olan şirket piyasada çok daha güçlü yer edinip üst sıralarda yer almak amacıyla aktif bir şekilde yeni ve kaliteli ürünlerle rekabeti zorlayacak gibi görünüyor.

Sony Ericsson’un pazar payı
Zor bir dönem geçiren Sony Ericsson özellikle Avrupa genelindeki düşük talep oranıyla mücadele ediyor. Fiyatlandırma ve ürün çeşitliliği konusunda önemli adımlar atan şirket, bu süreçte beklentileri karşılayamamış görünüyor. Geçen yıla oranla yüzde 2 oranında gerileme kaydeden Sony Ericsson bu olumsuz koşullara karşın Cyber-shot ve Walkman markası altında oldukça kaliteli ürünleri piyasaya sürdü. Gerileme döneminden kurtulabilmek için şirketin CEO'su Hideki Komiyama planlarının yeniden düzene sokulduğunu ve farklı operasyonlar ya da kaynaklar oluşturarak bir yenilemeye gideceklerini bildirdi. Sony Ericsson dünya genelinde 24.4 milyon telefon satışıyla yüzde 8'lik bir paya sahip.
 
schumici

schumici

Üye
motorolaya şans tanımıyorum. samsung da yüksek özellikli modellerini yakın zamanda piyasaya çıkardı. o yüzden ilerleyen zamanda satışlarının dahada artacağı fikrindeyim:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt