Araba almak hayal ötesi

Sponsorlu Bağlantılar

baaran34

baaran34

Üye
    Konu Sahibi
Araba almak hayal ötesi
2023 yılının gelmesiyle artan döviz kuru ve enflasyonun etkisiyle hem sıfır hem de ikinci el fiyatlarında bir ciddi bir artış meydana geldi. Araba fiyatlarındaki zam oranları marka ve modeline bağlı olarak %50 ile 90 arasında değişiyor. Öte yandan araba firmalarının bayilerinde sıfır araç bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. 2023 model araçlar henüz tam olarak piyasaya girmemiş olmasına rağmen fiyatların daha da yukarı çıkacağı belirtiliyor. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 30 ila 50 bin TL'yi geçen artışlar gözlendi.

Fiyatların Artma Nedenleri

Dünyada ve Türkiye’de devam eden çip sorunu, enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa’da yarattığı enerji krizi, hammadde tedarik sorunları ve küresel ekonomideki belirsizlik, otomobil üretiminde de ciddi sorun yaratıyor. Bayiler sıfır araç temin edemiyor, satın almak için sıraya girenler ise aylarca beklemek zorunda kalıyor.
Sıfır araç bulunamaması tüketicileri ikinci el piyasasına yönelttiğinden, ikinci el pazarında da kontrolsüz bir fiyat artışı oluşturuyor. Yılın ilk çeyreğine baktığımızda ikinci el fiyatlarında geçtiğimiz yılın Kasım-Aralık aylarına göre %22’lik bir artış gözleniyor. Araba satın almak isteyenler bu çıkmazdan nasıl çıkacaklarını düşünüyor.

Son günlerde aylık abonelik ile araba kiralamak daha cazip hale gelmiş görünüyor. Bu yöntemle sürücüler arabanın kaskosu, sigortası, bakımı vb birçok masraflarına karışmadan araba ihtiyacını karşılamış oluyor.
 


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Düzlükte yaşadığım için bisiklet işimi çok hayli görüyor. Otobüs tramvay falan derdim olmuyor. Trafik kalabalık iken arabalarla çoğu zaman aynı vakitte varıyorum. Hatta daha önce gidiyorum.
Her genç bunu trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde yapmalı.

Araba sürmekten daha zevkli daha güzel. Ehliyetim falan da var. İyi de sürerim ama eziyet araba sürmek özgür hissettirmiyor. Kalabalık yolda kısıtlanmış hissediyorum aman ceza yemeyeyim aman çarpmayalım aman parçası pahalı . İnsanı doyuran bir tarafı yok.

Paranla rezil olmak gibi bir şey araba sahibi olmak.
 
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve gonyalı
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Sıfır Araçlar Km Yapıp Yorulmasın Diye Otoparklarda Bekletiliyor :D

Memleketimizde 3 5 Aydan Fazladır Ne Yakıt Fiyatları Nede Dolar Yükseldi Fakat Ona Rağmen Fiyatlar Aldı Başını Gidiyor. Burada kı En Temel Nokta Bireyler.Aç Gözlülük Yapıp Stokçuluk Yapmasalar Birşey Olamyacak Aslında. Un vs Gibi Gıdalarda Zaten Devlet Destekli Satın Alıyor Fırıncılar.Buna Rağmen Zam Uygulanıyoır Demek ki Devlet Destek Vermese Ekmek 20 30 Tl Olacak Heralde.

Fatura vsdede Durum Aynı %60 80 Oranlarında Düşüş Yapılıyor Diye Biliyorum.

Son Olarak Birey Olarak Düzelmez isek Böyle Herşey Pahalılaşır ve Varlık İçinde Yokluk Yaşarız. Bugun 10 Gram Olan Püskeviti Adamlar 10 Tlye Satıyorsa Yarın 7 Gram Yapıyor 15 Tlye Satıyor. Ufak Bir Ambalaj Hilesi İle Büyükmüş Gibi Göster Kitle Gitsin.Toplum Olarak Bunca Bela Musibet Bize Az Bile.Başımıza Taş Yağsa Belki Günahlarımızdan Arınırız Heralde.
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı ve MAERKEK
gonyalı

gonyalı

Üye
araba almak hayal değil
asgari ücretle çalışan herkes araba alabiliir
ama görselde ki arabayı : tek tekerlek
 

Ekli dosyalar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
araba almak hayal değil
asgari ücretle çalışan herkes araba alabiliir
ama görselde ki arabayı : tek tekerlek
togg iyi fiyata çıktı bence. demişlerdi ilerleyen zamanlarda daha ucuz serileri çıkacak diyede bakalım bunlarda 2 3 bin tl oldu heralde
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt