Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben N82 kullanıyorum. Pc'imde N Suite ve PC suite vardı, fakat araştırmalarım sonucunda Ovi suite programını yükledim(Daha güncel ve yeni bir programmış).Şimdi haliyle N Suite programı da kalktı bilgisayarımdan. Ben, telefona müzik atma işini N suite aracılığıyla yapıyordum. Bilgisayardaki mp3leri aac formatına dönüştürüp kopyalaması yoluyla. Ancak şimdi ovi suitede (son sürümü yüklü) mp3 formatını aac ye çevirmeden atıyor. Tam bilgim yok ama bu biraz fazla yer kaplıyor ve daha yavaş atılıyor gibi geldi. Bu yüzden sizlere başvurmak istedim. Sorularım şöyle:
1. aac formatı ile mp3 formatı arasında sıkıştırma yönünden fark nedir?
2.En sıkıştırabileceğim format aac midir?Daha sıkışık bir format var mıdır?(Aynı zamanda N82 de çalabileceğim,sorun çıkarmayacak format) (Kalitesi önemli değil)
3. Ovi suitede mp3 leri aac formatında telefonuma nasıl atabilirim. İlla ki ekstradan bir converter programı mı yüklemem gerekiyor?
Evet,sorularımın açık olduğunu ve içtenlikle,tek tek vereceğiniz açık ve anlaşılır cevapların forumdaki birçok arkadaşıma da faydalı olacağını düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...