Nokia olsun olmasın Bütün Telefonların kullanıcıları memnun edecek işlemcisi TEGRA 2

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yusuftr5589

yusuftr5589

Üye
    Konu Sahibi
Nokia olsun olmasın Bütün Telefonların kullanıcıları memnun edecek işlemcisi TEGRA 2
NVIDIA® Tegra™ 2 is the world’s most advanced mobile processor, featuring the world’s first mobile dual-core CPU for up to 2x faster Web browsing; the world’s only ultra-low power (ULP) NVIDIA® GeForce® GPU for up to 5x faster gaming; and the world’s first mobile 1080p HD video processor for flawless HD video conferencing and playback. Get never-before-seen experiences on a mobile device with NVIDIA Tegra.

Dual-core ARM Cortex-A9 CPU —

The world’s first mobile dual-core CPU for faster Web browsing, snappier response time, and overall better performance. The Cortex-A9 is the world’s first mobile CPU with out of order execution for more efficient processing, resulting in a better overall experience.

Ultra-low power (ULP) GeForce GPU —

NVIDIA graphics technology architected for low-power applications enables an excellent visual experience while mobile. The ULP GeForce GPU delivers outstanding mobile 3D game playability and a visually engaging, highly-responsive 3D user interface.
1080p Video Playback Processor — Play back 1080p HD movies with your mobile device. Delivers smooth, frame rate 1080p HD video playback and streaming HD Flash video playback without compromising battery life.

Specifications

Processor and Memory Subsystem

Dual-core ARM® Cortex-A9 MPCore™ processor, up to 1.0 GHz
32-bit LP-DDR2, DDR2
Ultra Low Power NVIDIA Graphics
OpenGL ES 2.0
Programmable pixel shader
Programmable vertex and lighting
2x 3D graphics performance of previous generation Tegra
High Definition Multimedia
1080p H.264/VC-1/MPEG-4 Video Decode
1080p H.264 Video Encode
Supports multi-standard audio formats, including AAC, AMR, WMA, and MP3
Upgraded JPEG encode and decode acceleration

Ö_M_E_R

Ö_M_E_R

Üye
Google çevirisi:

NVIDIA ® Tegra 2 dünyanın en gelişmiş mobil işlemci s, dünya featuring kadar 2x hızlı web tarama için ilk mobil çift çekirdekli CPU lar; dünya sadece ultra-düşük güç (Ulp) NVIDIA ® GeForce ® GPU için Facebook'a s 5x hızlı oyun ve dünya kusursuz HD video konferans ve oynatma için ilk mobil 1080p HD video işlemcisi var. NVIDIA Tegra ile bir mobil cihazda daha önce hiç görülmemiş deneyimler al.
Maxicep.com - Nokia olsun Olmasın üyeye Telefonların kullanıcıları memnun edecek işlemcisi Tegra 2
Çift çekirdekli ARM Cortex-A9 CPU

Dünya daha hızlı web tarama için ilk mobil çift çekirdekli işlemci, snappier tepki süresi ve daha iyi bir genel performansı. Cortex-A9 dünyayı daha iyi bir genel deneyim sonucunda, daha verimli işlenmesi için sipariş yürütme dışarı ile ilk mobil işlemci biridir.

Ultra-düşük güç (Ulp) GeForce GPU

düşük güç uygulamaları için tasarlandı NVIDIA grafik teknolojisi, cep sırasında mükemmel bir görsel deneyim sağlıyor. Ulp GeForce GPU üstün mobil 3D oyun oynanabilirlik ve görsel olarak çekici, son derece duyarlı 3D kullanıcı arayüzü sunuyor.
1080p video oynatma İşlemci geri mobil cihazınız ile 1080p HD filmler. pil ömrü ödün vermeden HD Flash video oynatma akışı sağlar düz, kare hızı 1080p HD video oynatma ve.

Özellikleri

Işlemci ve bellek Subsystem

1,0 GHz Çift çekirdekli ARM Cortex-A9 ® MPCore işlemci,
32-bit LP-DDR2 DDR2
Ultra Düşük Güç NVIDIA Graphics
OpenGL ES 2.0
Programlanabilir Pixel Shader
Programlanabilir vertex ve aydınlatma
Önceki nesil 2x 3D grafik performansı Tegra
Yüksek Tanımlı Multimedya
1080p H.264/VC-1/MPEG-4 Video Decode
1080p H.264 video kodlama
AAC, AMR, WMA ve MP3 gibi destekler çok standart ses formatları,
JPEG kodlama ve kod çözme ivme Yükseltildi

Arkadaşım burda anlatılanların bizimle ne ilgisi var anlayamadım sanırım yeni bir teknoloji bu.....

mıttık

Üye
yani uzun lafın kısası şimdikilerden kat kat hızlı bir mobil işlemci nvidia tarfından duyurulmuş.tabi firmalar bunu kullanırmı telefonlarda hmn yoksa 1-2 yıl sonramı bilinmez

SilentOne

SilentOne

Üye
nokia 2 yıl sonra kullanırda iphone htc sonny 1 senyee hatta 6 ay içindede kullanabilir

Anußis

Anußis

Üye
valla iyi güzelde retina ekran (dünyanın en iyi mobil ekranı) bile hd1080p gücünde değil burada hd1080p gücünde bir video kalitesi izlenebilir diyorki o kadar küçük bir çip üretilmedi hala kaldıki elimizdeki ekran kartları bile ddr5 olsa bile hd1080p gücünü verebilecek seviyede değil DX11 Destekli bir telefon mu ki bu hd1080p görüntü verebilsin bu 2 seneye anca telefonlara gelir..

ayrıca burada

demişsin elimizdeki hd4650ekran kartlarında bile programlanabilir pixel shader yok yani bu habere 2 senelik gülüp geçilir.. telefon değilde buna o küçük netbooklar olabilir.

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
valla iyi güzelde retina ekran (dünyanın en iyi mobil ekranı) bile hd1080p gücünde değil burada hd1080p gücünde bir video kalitesi izlenebilir diyorki o kadar küçük bir çip üretilmedi hala kaldıki elimizdeki ekran kartları bile ddr5 olsa bile hd1080p gücünü verebilecek seviyede değil DX11 Destekli bir telefon mu ki bu hd1080p görüntü verebilsin bu 2 seneye anca telefonlara gelir..

ayrıca burada

demişsin elimizdeki hd4650ekran kartlarında bile programlanabilir pixel shader yok yani bu habere 2 senelik gülüp geçilir.. telefon değilde buna o küçük netbooklar olabilir.
Harbiya bu özelliklere sahip bir cihaz olsa kimse değiştirmez telefonunu. :d:

yusuftr5589

yusuftr5589

Üye
    Konu Sahibi
Yorumları gördüm ve bazılarına güldüm açıkçası, DX11 desteğinin 1080p video seyredebilmek için gerekli olduğunu düşünen arkadaş özellikle de sana çok güldüm :) Yazılım, donanımın o yazılımı kullanacak kadar iyi değilse 5 para etmez, dünyanın en iyi DX'ini de yazsan oynatamazsın HD kaliteli videoları. HD videoların yürütülme işlemi yüksek işlem gücü ve bellek gerektirir. Yazılımlar sadece kullandığın donanım kadar iyi işleyebilirler. Bilmem farkında mısınız duyurudan ziyade, bu işlemci üretilmeye başlanılmış bile. Telefonu kimse değiştirmez diyen kardeşim. Zamanında elinizde nokia'nın takozları vardı ve onlara bile mucizeymiş gibi bakıyordunuz ;) HD4650 ekran kartı olan arkadaşım, geri kalan donanımın da ekran kartınla aynı seviyedeyse, biraz fazla fan sesi dinleyerek 1080p filmleri o bilgisayarda seyredebilmen gerek. DX 9 varken de 1080p videolar vardı. DX11'e ihtiyacın yok. DX11 yeni bir teknoloji, Windows 7 ile geldi. En iyi ekran HD 1080p gücünde değil demişsin arkadaşım, da teknoloji o şekilde gelişmiyor, birisi bir oyun çıkartıyor mesela, (Crysis) ve ondan sonra insanlar o oyunu oynayabilmek için zamanında çıkan en yüksek kapasiteli bilgisayarlara yöneldiler, kullanıcıların bu bilgisayarlara olan talebi, parça üreticilerini harekete geçirdi, hepsi sırayla birbiriyle yarışa girdiler, 5-6 ay önce çıkan işlemcilerle 2 ay önce çıkan işlemciler arasında dağlar kadar fark olmaya başladı. İnsanlar teknolojiyi takip edemez oldukları durumlara düştüler. Uzun lafın kısası: teknolojinin gelişmesi insanların ne kadar gözü yükseklerde talepleri olduğuna bağlı olarak değişiyor. Her şeye hayal, herşeye olmaz gözüyle bakan bir zihniyetle hiçbir şeyin gelişemeyeceği açık. Ben bu teknolojiyi 2 senedir takip ediyorum. Hala daha çıkıp da yaygınlaşamamasına kızarken, sizin bunlara hayal gözüyle bakmanız moralimi 0'a indirdi. Neyse çok konuştum, iyi forumlar size...

ozanazy

ozanazy

Üye
Çok memnun oldum sağol bilgilendirme için.

Anußis

Anußis

Üye
Bu da sana kapak olsun yusuf .. işlemciymiş hahay güleyim bari al bakalım ekran kartı ve dx11 olmadan HD İzleyebilirmisin.. Samsungun sözcüsünden acıklama yapılmışki 5 ay önce ;)

According to the statement made by David Peterikson removed Microsoft's Windows operating systems integrated into the DX11 support, and with it we are Watching HD1080p Samsung and other phone manufacturers available. You need to come out for the latest version of OpenGL, and it will have to wait for at least 2 years. he said explanation.

David Peterikson adlı adam msnin çıkarmış olduğu DX11 entegre edilmiş HD1080P Şuan biz samsung ve diğer telefon üreticileri tarafından kullanılamıyor. Bunun için OpenGLnin en son sürümünün çıkması gerekiyor ve bunun için en az 2 yıl bekleyeceğiz demiş. ;)

yusuftr5589

yusuftr5589

Üye
    Konu Sahibi
Anubis, kaynak gösterdiğin açıklamayı google'da arattım ve bil bakalım ne oldu :D Burda senin yorumundan başka hiç bir sonuç bulamadı. Benim yorumlarıma çamur attın ki ben senin yaşını kat kat dolduracak kadar bilgisayar ve proglamlanabilir elektronik eşya deneyimi yaşadım hiç merak etme, bi de google a çamur at 'bulamaz tabi o' diye de güzelce gülelim ...

İngilizce bi dergiden okuyup da aldıysan bile cümleleri doğru alamamışsın -evet ingilizcem de iyi- ve kendi kaynağına yaptığın çeviri de içler acısı, Allah aşkına kaynak göster bana başka birşey demeyeceğim. Herhalde her gördüğün konuyu post kasmak için böyle karıştırıyorsun ...

--------------- Ekleme ---------------

Bu da sana kapak olsun yusuf ..

Uslubuna dikkat et ayrıca, seviyeyi düşürmeyelim ...

maktama

maktama

Üye

ayrıca burada

1)"retina ekranın bile 1080p gücünde olmaması" ne demek??!!?
Anlatmaya çalıştığın retina ekranın 1080p çözünürlüğü tam gösteremeyecek çözünürlükte olmasıysa(yani 1920x1080 kadar pixele sahip olmaması) dediğini anlarım. ama zaten 1080p hd oynatmasını sadece telefonlarda izlemek için değil, tlefonları mini hdmi çıkışından lcdye bağlamak amaçlı olarak düşünüyorlar.
yok anlatmaya çalıştığın bu değilse, ekranın gücü ibaresini anlayamadım ben.

2)"burada hd1080p gücünde bir video kalitesi izlenebilir diyorki o kadar küçük bir çip üretilmedi hala" demişsin, adamlar da şöyle demiş:
"the world�s first mobile 1080p HD video processor for flawless HD video conferencing and playback" ... çift işlemci ve grafik işlemcisinin yanında hd görüntü işlemcisi de var, yani donanımsal hd desteği koymuş adamlar. adamlar üretmişler yani...

3)"...elimizdeki hd4650ekran kartlarında bile programlanabilir pixel shader yok yani bu habere 2 senelik gülüp geçilir.." demişsin, dalga mı geçiyorsun?
programlanabilir pixel shader , vertex shader ve lightining GeForce 3ten beri var. sene 2002den beri yani...
programlanabilir vertex& lightining en basitinden açıklanırsa: vertex data'larını programcının isteği doğrultusunda değiştirerek, dönüştürme ve aydınlatma işlemlerini uygulayan bir motor.

4)dx11 ile hd1080p 'nin ne gibi bir alakası var anlayamadım. benim hd oynatan dvdplayerıma dx yüklediğimi hiç mi hiç hatırlamıyorum. Kaldı ki dx11 çıkmadan önce de bilgisayarlarda hd izleniyordu.

5)ramin ddr2 olması hız bakımından yeterli olmuş olacak ki ddr 5 koymamışlar

Yani genel olarak azıcık saçmalamışsınız...
Yanlışsam düzeltin...

yusuftr5589

yusuftr5589

Üye
    Konu Sahibi
1)Yani genel olarak azıcık saçmalamışsınız...
Yanlışsam düzeltin...
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Kardeşim ben de kesinlikle bunu anlatmaya çalışıyorum, bana kaynak gösterdiği yazıyı da yarım yamalak ingilizcesiyle olmadık bi şekilde uydurmuş, onu da çevirirken iyice batırmış, ne diyeceğimi bilemiyorum artık bazen :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt