franzliszt
Üye
ya tamam.anladım ki n8 de öyle bi kamera var ki,kameramanlardaki,film lerdeki,fotografcılardaki kameralar artık tarihe karıştı.o zaman artık onlar da o kocaman kameralara 6,7 bin tl vermesinler degil mi ?alsınlar bikaç tane n8,ucuza halletsinler degil mi !!!
Çok mantıklı bence.dalga geçmiyorum.duyduguma göre mükemmel miş kamerası.arkadaşlar o kadar bas bas bagırıyo degil mi SEİDS lerrrrrr.............(seids-sonyerıcsson hastalıgına kapılmış ve kurtuluşu olmayanlar)
Nokia N900 & Sony Ericsson Xperia X2 & Sony Ericsson Satio (Idou)
resimde 3 cihazın genel karşılaştırmaları bulunmaktadır. ;
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Yine N900 öveceksiniz ama O kalınlıkta takozu S.E yapsaydı
içine neler koyardı bellli değil
ya tmm kardeş sen çok iyi biliyon n900 en iyi telefonherşey bitti kalınlığa taktı arkadaş işine gelmiyor n900 e kafa tutmak linux öpücüğe boğar yoksa sonyericssonuvarmı bilader 32gb iç hafıza,varmı istediğin kadar işletim sistemi kurma,klavye varmı,zeiss lens varmı,gerçek bilgisayardaki skype varmı ,1.6gh e kadar overlocklanan işlemci varmı,dvd den filim izleme varmı direk harici disk çalıştırarak , usb cihazlardan veri alıp gönderme varmı (usb otg),fm transmitter varmı,dvix desteği varmı,yüksek kbps leri oynatabiliyormu (örneğin 448 ses olarak ),dvd den direk attıklarını oynatıyormu,vob oynatıyormu,mpeg2 izleyebilirmisin
google chrom varmı,mozilla varmı,tüm ses formatlarını destekliyormu,çift hoparlor varmı,ekran 800*480 hatırlatalım , firefox varmı,tüm flash desteği varmı çatır çatır orjinal youtube orjinal internet videoları izleme varmı,internette flashlı oyunları oynama varmı aç farm ville bakalım açacakmı sonyericssonlar,1gb ram varmı (256mb+750 swap bellek),1.3 megapixel ön kamera varmı,10mbps değerlerde internet hızı varmı,piyasaya yeni çıkan işletim sistemlerini yükleyip kullanabiliyormusunuz hayır , ücretsiz a gps varmı,power sgx 530 gpu ed hızlandırıcı varmı ,ps3 kırabiliyormu,açık kod kaynaklı işletim sistemi olan sony ericsson varmı ki bu cihaz linux .sen demişsinki sony yapsa nasıl olurdu ben sana söylim içine ne koyardı içine biz battık nokia telefon dünyasında lider yazısını koyar satışa sunardı.. bu cihaz 2009 yılı yapımı maemo nokianın en üst seviyedeki mühendislerinin çalıştığı birim nokia üçe ayrılır s40 yazılımcıları ,symbian yazılımcıları ve en tepede linux maemo bu seriye dalaşırken tiye alırken öyle yok burası kalın yok şurası ağır diyene gülerler kendine güvenen özelliklerde gelsin şuan en son çıkan bak nediyorum en son çıkan sonyericsson üst segment telefona mpeg2(dvd) at içine oynatıyormu . yeni bir özellikmi çıktı linuxcular bir kodluyor bizde yüklüyoruz olay bitiyor öyle 1 sene yazılım bekleme falan fasa fiso bize rakibini tanımadan bilmeden sallamıcan öyle
ya tmm kardeş sen çok iyi biliyon n900 en iyi telefon
biz burada genel olarak markayı savunuyoruz bana gel nokiayı savun bakalım savunabiliyor musun Sony Ericsson un orta segment telefonlarıyla nokyanınkileri karşılaştıralım yada diğer telefonlarını nokyanın savunabilecek 2 tane cep telfonu var ( ki bence onlar da yok ) n8 ve n900 bunları bütçesi orta halli olanlar alamaz bana orta seviyede bir nokya cep telefonuyla Sony Ericcson cep telefonu karşılaştır istersen
kardeş yok yazmışssın orta segmentte nokya basar diye nokyanın bir şeyden çaktığı yok o kadar telefona symbain yüklüyorlar da ne oluyor telefon kasıyor donuyor cart oluyor curt oluyor sonra telefon tam lazım olurken bi de bakmışınki telefon kendine reset atmış Sony Ericsson larda gram kasma yok şimdi diceksin tabi olmucak çünkü java, java ama adamlar o javanın içine neler koyuyorlar o özelliklerin çoğunu symbian telefonlara bi ton program yükleyerek yapıyorsun yok şunu yapabilmek için şu program var şunu yapabilmek için bu program var diye sayıyorlar bana satış rakamlarına bak demişsin de biz bunu defalarca söylüyoruz nokya çok satıyor SE az satıyor tamam diye ama kimse SE yi bi kere eline alıp ta sonra gidip nokyaya bakmıyor çünkü tr de Se telefonu yok bi baksa SE telefona zaten gidip bi de nokyaya bakayım demicek direk alıcak orada telefonuben savunacak bir durum göremiyorum telefon pazarına bakarsan nokianın oranı sana net savunma bilgisini verecektir n serisinin satışı ve e serisinin 2010 yılı satış oranlarına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın,hani sana ayıp olmasın son 5 seneye bakarsan şok geçirebilirsin satış oranlarında .ayrıca o orta segment bin basar nedenmi en azından işletim sistemi var symbian sürümleri farkındaysan maxicepdede en çok symbian destek bölümü var burdan anlarsın orta segmentin ne kadar güçlü olduğunu adamlar her türlü program kuruyorlar o orta segmentlere .. şimdi geçelim bu ayakları yok bütçesi çok olana bimnennede geçiceksin konu bu değil ha çok istiyorsan al 5800 herkezin elinde binbir çeşit tema program müzik dokunmatik ekran takılıyor millet al sana orta segment . öyle bilmeden sallamıyacaksın nokia ya hele yabancı forumlara sen yaz böyle dalga geçerler seninle.
--------------- Ekleme ---------------
biraz araştırdım bu arc modelinizde çok güzel bir gpu seti var adreno 205 isimli bu baya güçlü bir gpu yonga ama tabiki broadcom kadar değil çünkü tek çekirdekle 1080p cekim olanağı varmış neyse bu adreno205 kullanan htc üst modelleri overlock ile 2gh i bile görüyorlar bakınız biraz ilginizi çeker belki ama ben yinede nokia taraftarı olarak bir broadcom bcm2763ü(n9) bekliyorum bekleyip görücez piyasa kızışıyor ya burdan göz gezdirebilirsiniz biraz sony i savunacak malzemeniz olsun bari ve diyorlarki power sgx gpu kullanan cihazlardan daha güçlü bir sisteme sahip oluyor böylece iphone4 den tutun galaxy s den daha iyi performans demek bu arc güzel bir model kaynak ;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızburadan bakın sayfanın en sağındaki cpu clock bölümünde overlocklu cihazların değerlerini göreceksiniz htc baya sapıtmış. buda experia 10 un durumu bunu overlock yapmamışlar yinede göz gezdirebilirsiniz;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız[]=Sony+Ericsson+Experia+X10
kardeş yok yazmışssın orta segmentte nokya basar diye nokyanın bir şeyden çaktığı yok o kadar telefona symbain yüklüyorlar da ne oluyor telefon kasıyor donuyor cart oluyor curt oluyor sonra telefon tam lazım olurken bi de bakmışınki telefon kendine reset atmış Sony Ericsson larda gram kasma yok şimdi diceksin tabi olmucak çünkü java, java ama adamlar o javanın içine neler koyuyorlar o özelliklerin çoğunu symbian telefonlara bi ton program yükleyerek yapıyorsun yok şunu yapabilmek için şu program var şunu yapabilmek için bu program var diye sayıyorlar bana satış rakamlarına bak demişsin de biz bunu defalarca söylüyoruz nokya çok satıyor SE az satıyor tamam diye ama kimse SE yi bi kere eline alıp ta sonra gidip nokyaya bakmıyor çünkü tr de Se telefonu yok bi baksa SE telefona zaten gidip bi de nokyaya bakayım demicek direk alıcak orada telefonu
bu senin fikrin dostum piyasadaki adam yine nokia alıyor herhangi bir telefoncuya girip sorabilirsin bu ay en çok hangi firmadan satış yaptınız diye , sonyericssonun tasarımıda kitlelere hitap etmiyor olabilir buda var belki bir kısım hoşlanıyordur ama insanlar ilk bu işlerde tasarımdan hareket ediyor(orta segmentde)ve hiç katılmıyorum symbian lı cihazlar herzaman javalara göre daha çok satacaktır ek olarak nokia bu işten çok iyi anlar milyarlarca cihaz satar. dünyadaki herkezmi bu markayı alıyor belli oranda bir memnuniyetleri,deneyimleri var demekki bu marka hakkında genel düşünmek lazım tarafsız bak.
Bak konu başlığına Nokianın adı S.E nin tadı var demişler. S.E nin tadını bilmeyenler Nokia adına aldanıp symbain denen her ay yazılım atılması gereken sini bozucu takılmaları , menü geçişi yavaşlığı , kapanmalar, kapanıp birdaha açılmayan bitmeyen sorunları olan gıcık ötesi bir telefon.N8 gibi ,
N8 i piyasaya sürdüler adam kutusundan Nokia tel alıyor 10 numara telefon aldığını zannediyor ama cihaz açılmıyor yaa,,, varmı böle komik bir şey 1 ay sonra yeni bir güncelleme çıkartıorlar bi bakıyon ondan da hayır yok 1 ay sonra başka bir güncelleme daha .Bırakın bu symbain işlerini yazılımndan tel bozuluyor çöküyor yaaa fıkra gibi gelde nokia al
sana gülüyorum sadece dünyadan bir haber olduğun bellien iyisi araştır birazda öyle yaz sen .anlıyorum sinirini bozuyor nokianın üstünlüğü ama bukadar belli etme istersen anket açalım bakalım
Arastırmak mı Nokianın icindeyım neyini arastıracam, kapagını yada kasasını mı. Eskı cıhazın icindeki yazılımı kopyalayıp, yeni bir kasaya temasını degistirdikten sonra donanımı degistırmeden yeni tele nasil montaj ettigini mi bakicagiz. Yeni telefon cıkarmayı kasa degistirmekten oldugunu zaneden nokiayı mı arastıraz. Onlari arastırmak sana kalsin .Son sürum yazılımları her ay takip et de arastırmacı ruhun kaybolmasın..
franlitz kardeş bak şimdi sana ben söyleyeyim ben önceden lanet olasıca bir nokya kullnıyordum kullanmaz olaydım ( nokia 5320 xm ) hani şu çooooooooook övdükleri xpressmusic diyolar ya Walkman da neymiş diyorlar ya heh işte ondan şu walkmanlar varya nokyacılar o telefonlara ölsün bea ölsün şu nokyanın en iyi müzik telefonu varya 5800 onu kullananlar gitsinler bi w810 kullansınlar da görsünler bakalım nasıl oluyormuş tel symbian symbian diyorsun tamm iyidir symbian, symbian telefonlarda ilk SE kullandı ama symbian kullanınca da ucuz olsun diye özellklerinde kısıyorlar 5800 da 400 mhz civarında bir işlemci var kasıyor donuyor res atıyor aynısının bi Vivaz ını kullan bakalım 720 mhz işlemci kasma yok res yok S60 V5 ayrıca HD video kayıt olay budur yanisen şimdi beğenmeyeceksin cevap yazıcaksın tamm neyse nokya en iyi marka en kral telefonları üretiyor ( size göre )
Sony Ericsson
sen biraz ogrenince sanada yazarim su yazdiklarin sadece gulduruyor bizi maemo al sana ornek al sana symbian3 tabi sen kodlama nedir bilmedigin icin temaya bakip hepsi ayni diye damgayi yapistiriyorsun koskoca siteler icini aip arastiriyor goruyoruz ne koyuyorlar koymuyorlar sen biraz geri kalmissin arkadas yazmaya useniyorum sana kusura bakmada.
--------------- Ekleme ---------------
bu konuda katiliyorum bencede walkman serisi daha guzel muzik performansi gosteriyor ama n900 ve n8deki ses cipleri farli ismi wolfson samsunglarin ve htc son modelleride bunu kullaniyor gercekten guzel denk gelirse dinlersin ama suda gercek arkadasimda 5800var bir suru program yukluyor asla kasma yapmiyormus ama dokunmatiginden memnun degil birde vivazla 5800 in fiyati bir degilvivaz daha pahali .. nokianin her modeli guzel degil bana gore n86,n8,n900 adam gibi cihazlar tabi bu benim dusuncem her modele ozenmiyor ama 5800 da ne satti be arkadas
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?