Nokia N97, iPhone 3GS Karşılaştırması 'Bütün yönleri ile'

Sponsorlu Bağlantılar

lazo611

lazo611

Üye
Arkadaşlar N97'ide Iphone 3gs'ide Kullandım... İkisindede Süper Özellikler Var Ama İş Uygulama Olayına Gelince Iphone Gibisi Yok... Ama Iphone Uygulamaları Çok Pahalı Telefonu Kırarsan eğer Bedava Ama onunda telefonu bozma riski oluyor... N97yi Hack Yaptıktan Sonra 79 Tane Program Yükledim Kasma Yok Bazı Oyunlarda Kasıyor... Iphone'a 46 Tane Uygulama Ve Oyun Yükledim Bazılarında Kastı Bazılarında Çok Güzeldi... İşin Açıkçası Iphone Eğlence Nokia İse İnternet Telefonu Ve Müzik Telefonu Bana Kalırsa Çok Parası Olan İkisinide Alsın...

adanAslan

adanAslan

Üye
N97 yi satıp İphone 3GS aldım... Elime alır almaz ohh be kurtuldum dedim. 5MP kamera ama gece cekimi sorunlu. Berbat fotolar çekiyor. Girdiğin sitelerde tam açmadan parmağınla kaydırma yapmıyor. İphone göre interneti çok yavaş. Ovi store şu an için çok yetersiz. E-posta desteği hala N95 deki ile aynı. Wap ve internet arasındaki geçişleri otomatik yapamıyor. tlf açıp kapanız gerekiyor. Çok sık donmamakla beraber arada donmada yapıyordu. Fakat kızak açık internette gezinmek çok keyifli. Şarjı iphone 3GS ye göre daha iyi gidiyor. Video su harika.

İphone 3G S kullanan arkadaşlara sorum olacak. Telefonu elinizde kurcalarken şebekenin neredeyse 0 indiği oluyormu sizde de. Şebeke çekimi bana biraz zayıf gibi geldi.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
herkez bişey yazmış durmuş ben kısa ve öz yazacagım
1-Ben eger 2.000 milyar para veriyosam adam gibi bir kamera beklerim.(n97 fena sayılmaz ama samsung i8910 daha ii 8mp)
2-2.000 milyarı verdikten sonra şebeke sorunu çekiyorsam neyleyim öle telefonu,(kimse inkar etmesin apple kendisi bile açıkladı şebeke çekmede sorunlar yaşadıgını)
3-2.000 milyar verince tv out , artırılabilr hafıza ve fm tansmitter isterim(arabada dinlemek için) (N97 de var)
4-1.500 milyar verince multi touch isterim (İ-phonede var)
5-2.000 milyar verince internetten video izlemek isterim (N97 de var).

sonuç:
N97 her yönü ile eglence ve mültimedya telefonu.
İ-phone ise eglence agırlıklı(Özelliklle oyun grafikleri harika) multimedyayı 2. pland bırakan bir telefon.

Eger ben oyun için alıyorum kamera önemli degil 2.000 milyar vermeye razıyım diyosan İphone iyi.
Ama kamerası yeterli dercede olsun multimedya işlemlerimin altından rahatlıkla kalksın oyunda iyi olsun diyosan N97.

Bunlar benim objektif düşüncelerimdi, Gelelim subjektij düşünceme;
Ben her ikisinide almazdım çünkü o parayı hak etmiyorlar en basidinden Samssung İ8910 HD 8mp kamera ve d1 HD video kaydı yapabiliyor dokunmatigide ii (multi degil ama ) s60v5de kullanıyor.Yani bir dokunmatik haricinde paranın karşılıgını veriyor.N97 ve özelikle i-phone paranızın karşılığını vermeyen bir telefon bana göre.
Ben ne nokiacıyım ne, i-phone nede samsung ben Teknolojiyi en iyi kullanandandayım.
Saygılar
aNL

adanAslan

adanAslan

Üye
herkez bişey yazmış durmuş ben kısa ve öz yazacagım
1-Ben eger 2.000 milyar para veriyosam adam gibi bir kamera beklerim.(n97 fena sayılmaz ama samsung i8910 daha ii 8mp)
2-2.000 milyarı verdikten sonra şebeke sorunu çekiyorsam neyleyim öle telefonu,(kimse inkar etmesin apple kendisi bile açıkladı şebeke çekmede sorunlar yaşadıgını)
3-2.000 milyar verince tv out , artırılabilr hafıza ve fm tansmitter isterim(arabada dinlemek için) (N97 de var)
4-1.500 milyar verince multi touch isterim (İ-phonede var)
5-2.000 milyar verince internetten video izlemek isterim (N97 de var).

sonuç:
N97 her yönü ile eglence ve mültimedya telefonu.
İ-phone ise eglence agırlıklı(Özelliklle oyun grafikleri harika) multimedyayı 2. pland bırakan bir telefon.

Eger ben oyun için alıyorum kamera önemli degil 2.000 milyar vermeye razıyım diyosan İphone iyi.
Ama kamerası yeterli dercede olsun multimedya işlemlerimin altından rahatlıkla kalksın oyunda iyi olsun diyosan N97.

Bunlar benim objektif düşüncelerimdi, Gelelim subjektij düşünceme;
Ben her ikisinide almazdım çünkü o parayı hak etmiyorlar en basidinden Samssung İ8910 HD 8mp kamera ve d1 HD video kaydı yapabiliyor dokunmatigide ii (multi degil ama ) s60v5de kullanıyor.Yani bir dokunmatik haricinde paranın karşılıgını veriyor.N97 ve özelikle i-phone paranızın karşılığını vermeyen bir telefon bana göre.
Ben ne nokiacıyım ne, i-phone nede samsung ben Teknolojiyi en iyi kullanandandayım.
Saygılar
aNL

Sen kısaca ve oz yazayım demişsin ama. Okuduğum kadarı ile kısa ve özün ötesinde baya bir saçmalamışsın. N97 internet telefonu iphone eğlence demişsin şaka mı bu. Ben her iki telefonu kullanmış ve kulanan biri olarak diyorum ki N97 internet konusunda berbat eğer N97 yi internet gücüne güvenip arkadaşlar varsa büyük yanılgı içindiler diyorum. Sakın ama sakın böyle bir hataya düşmeyin. N97 in video kaydı güzdüz çekimleri ve ikinci kamera dışında hiç bir numarası yok. İnternet uygulama ve işe yararlık konusunda iphone N97 yi yaya pırakır. Teknik değerlere bakıp sakın yanılgıya düşmeyin... 1600 TL bayıldım ben o teknik özelliklerre yanılıp hepsi fasa fiso. Avrupa da yaşasam belki işe yarar bir tarafları olurdu ama Tr de N97 İphone karşında beş para etmez. Her iki tlf elinize alın biraz yükleme alın öyle yazın burda lütfen. ayrıca ben fanatik bir nokia cı olarak yazıyorum bunları. Samsung konusuna gelirsek odA Sadece züürt telesi. bırakın bu ayakları.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Sen kısaca ve oz yazayım demişsin ama. Okuduğum kadarı ile kısa ve özün ötesinde baya bir saçmalamışsın. N97 internet telefonu iphone eğlence demişsin şaka mı bu. Ben her iki telefonu kullanmış ve kulanan biri olarak diyorum ki N97 internet konusunda berbat eğer N97 yi internet gücüne güvenip arkadaşlar varsa büyük yanılgı içindiler diyorum. Sakın ama sakın böyle bir hataya düşmeyin. N97 in video kaydı güzdüz çekimleri ve ikinci kamera dışında hiç bir numarası yok. İnternet uygulama ve işe yararlık konusunda iphone N97 yi yaya pırakır. Teknik değerlere bakıp sakın yanılgıya düşmeyin... 1600 TL bayıldım ben o teknik özelliklerre yanılıp hepsi fasa fiso. Avrupa da yaşasam belki işe yarar bir tarafları olurdu ama Tr de N97 İphone karşında beş para etmez. Her iki tlf elinize alın biraz yükleme alın öyle yazın burda lütfen. ayrıca ben fanatik bir nokia cı olarak yazıyorum bunları. Samsung konusuna gelirsek odA Sadece züürt telesi. bırakın bu ayakları.

konuşmalarına dikkat et saygı sınırı açma saçmalarını kendine sakla fanatiklik yeri degil burası:nono:
1-ben burda kısa öz derken fantiklikten bahsetmemek ve konuyu dagıtmamak için söyledim

2-Senin belirgin bir i-phone fanatigi oldugun belli boşuna inkar etme herkeze bi cevap yetiştirip durmuşsun çünkü.Nokiacı olmadıgın kesin...

3-Samsung şuanda en iyi teknolojiyi sahip bir markadır.Eger senin tabirin ile "züürt" ise niçin i-phone oled ekran kullanmıyor arkadaşım.

4-Arkadaşımda var aynıss (i-phone )foto çekiyor bilgisayara aktarıyor görüntü nokia 6300 lar ile aynı kalitede. nerde 2000 milyar...

5.Multi touh var diye internet iyi diyosun benim gibi internetten 3 saat boyunca dizi izleyebiliyormusun..Nerdeee

Ya lütfen fanatiklik yapmayın herkezin görüşüne saygı duyunki, size saygu duyulsun.

Sana dahada cevap vermem.
Metinimi Çiçerronun güzel bir sözü ile sonlandırıyorum.

Herkez Düşüncesinde Yanılabilir Ama Aptallar Bİr Türlü DÜşüncelerinden Ayrılamazlar...Çicero

adanAslan

adanAslan

Üye
Mesajım biraz sert olmuş olabilir. Herkese laf yetiştirmişsini anlamadım. Senin burda yaptığın ne başka birşey mi. Ayrıca iphone nin eksikliklerini nokia nın üstün olduğu yönlerini yazdığım bir sürü mesajım var. Dikatli oku yazdıklarımı. Adamların satış rakamı 3 5 günde milyonları aşıyor. Bu milyonlar komple ahmak dimi. Ben cihaz akacaklara sadece öneride bulunuyorum. başka ne amaç olabilir. Tlf alacak şahıs buraya girer okur tercihini belirler. Okadar.

Gene söylüyorum kağıt üstünde değerlere göre konuşup kimse burda ahkam kesip milleti yanıltmasın. Kullandığınız cihazlar hakkında yorum yapın. 1600 ü N97 ye bayılacam 1 ay da geri satacam ve düşüncelerimi yazamayacam. oldu gözüm...

gm11400

Üye
samsungun o modelı ozellık olarak ınanılmazda kullandınızmı?

kullananlara bi sorun bakalım neler yasıyorlar ne sıkıntılar cekıyorlar..Telfonda ınanılmaz yazılımsal sorunlar var..Vede Samsung Turkıyeye hıc onem vermıyor [bence] neden mı..O modleın bırsuru yazılımı cıkarıldı ama Turkıye ıcın tek bır firmware dahı yayınlanmadı..
Multımedıa telefonu demısınız N97'ye ama cıdden degıl arkadaslar..N97 cidden o parayı haketmıyor tabııkı bu benım fıkrım 2000tl derken yoo degıl aynı paralar ama benım açımdan multımedıa hd vıdeo oynatmaktır grafıktır muzıktır ..Uygulama dersen İphone ıle symbıan desteklı Nokıaların tamamı Iphone kesınlıkle başacıkamaz..
Aslında burda kılıt olay cpu ekran ve işletim sistemı kımse buna bakmıyor..Ne yazıkkı N97 ışlemcısı Iphone 3G'den bile yavas GS ıse %50 daha hızlı..Ram mıktarıda aynı şekılde..N97 dokunmatık ekranı eskı teknolojıdır bunu heryer yazmakta ..Bugun İphone ıle ekran konusunda yarısabılecek tek cıhaz HTC HERO'dur ki dokunmatık ozellıgı bence ıphone'dan daha ıyıdır..
Sonra işletim sistemleri..ne yazıkkı NOKIA hala symbıanda ısrar edıyor ama symbıan Iphonun kullandıgı macos ıle başa çıkamaz bu bır matematık kuralı gıbıdır..
Sonuç..Nokia kotu nıyetlı bır fırmadır..sureklı model cıkarır ama aslında modeller arasında hiç ama hiç bir fark yoktur sadece reklam ve ne yazıkkı halkımızın garip anlaşılmaz bir nokia hastalıgı vardır kı bu yanlıştır..N97 lansmanını yapıp hemen peşinden MINI N97 versıyonunu çıkarıp kendı amıral gemısının degerını dusurmustur ve bununla kalmayıp N900 serisini ilan etmıstır buda son kullanıcının elındekı cıhazın değerını şimdiden dusurmustur..
İPHONE 3G N95 kıyaslardık..N95 300 400TL SEVIYESINDE dımı arkadaslar..3G ler ıse 800 cıvarı buda bır çelişkidir Nokia acısından..
Bu telfonlar hava atmak ıcın alınacak cıhazlar degıl..He para çoksa ayrı ama teknık ozlelık vs dersek 3GS cıddı ustun..tek sorun kamera ıse bence o kadar onemlı degıl cunku ınsan gozunun algılayabılecegı gercek oran 3.1Mp ..gerısı hıkayedır..
Lutfen kulaktan dolma bılgıler ıle yazmayın..cıhazları kullanın o şekılde yazın..
Fanatızm ıse kotudur ve yanlıştır..Tartışma adabı olmalıdır ve herkes birşeylerı paylaşmalaıdır..önemli olan kavga etmek degil tartışmaktır..saygılarımla
hayırlı cumalar

tsavaci

Üye
apple ile nokia farkları arasında appleın mp3 alıp gönderemediği, mp3ü melodi yapamadığı videonun başka telefona aktarılamadığı gibi şeyler okumuştum. bu modellerde hala böle abuk sabuk kısıtlamalar varmı? n97 almayı düşünen birisi olarak yazıyorum

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ya gerçekten iphone 3gs çok karizmatik bir telefon.bu kısıtlamaları bildiğim kadarı ile yok artık.ama birde şu kamera olayını 5mp çıkartıp birde flash koysayd,ayrıca görüntülü görüşme içinde ön kısıma 1 kamera koyarsa cazibesi bence dahada artar.

mukremin123

Üye
iphone 3gs ama 3g olayı görüntülü konuşma yapacagınızda karşıdaki sizi görür siz onu göremezsiniz :D cünkü cihazı ters çevirip yüzünüze tutuyo olacaksınız ikincil bir kamerası olmadıgı icin :D

knauf

knauf

Üye
tabiki n97

gm11400

Üye
iphone 3gs ama 3g olayı görüntülü konuşma yapacagınızda karşıdaki sizi görür siz onu göremezsiniz :D cünkü cihazı ters çevirip yüzünüze tutuyo olacaksınız ikincil bir kamerası olmadıgı icin :D
hıc ıphone yada N97 alıp kullandınmı..Bne bukadar hızlı bır cıhaz gormedım dıyorum ve bence Iphone telefon degıl..Telefon ozellıgı eklenmıs bır bılgısayar ama ınanılmaz hızlı..N97 YI COK II BILIYORUM sakın hız karsılastırması yapmayalım gunah walla..Goruntulu gorusme olayına gelınce benım ıcın hıc onemı yok ..

tamer558

Üye
bence ustun olan iphone 3gs

claas26

Üye
n 97 tabiki

Esendağlı

Esendağlı

Üye
samsungun o modelı ozellık olarak ınanılmazda kullandınızmı?

kullananlara bi sorun bakalım neler yasıyorlar ne sıkıntılar cekıyorlar..Telfonda ınanılmaz yazılımsal sorunlar var..Vede Samsung Turkıyeye hıc onem vermıyor [bence] neden mı..O modleın bırsuru yazılımı cıkarıldı ama Turkıye ıcın tek bır firmware dahı yayınlanmadı..
Multımedıa telefonu demısınız N97'ye ama cıdden degıl arkadaslar..N97 cidden o parayı haketmıyor tabııkı bu benım fıkrım 2000tl derken yoo degıl aynı paralar ama benım açımdan multımedıa hd vıdeo oynatmaktır grafıktır muzıktır ..Uygulama dersen İphone ıle symbıan desteklı Nokıaların tamamı Iphone kesınlıkle başacıkamaz..
Aslında burda kılıt olay cpu ekran ve işletim sistemı kımse buna bakmıyor..Ne yazıkkı N97 ışlemcısı Iphone 3G'den bile yavas GS ıse %50 daha hızlı..Ram mıktarıda aynı şekılde..N97 dokunmatık ekranı eskı teknolojıdır bunu heryer yazmakta ..Bugun İphone ıle ekran konusunda yarısabılecek tek cıhaz HTC HERO'dur ki dokunmatık ozellıgı bence ıphone'dan daha ıyıdır..
Sonra işletim sistemleri..ne yazıkkı NOKIA hala symbıanda ısrar edıyor ama symbıan Iphonun kullandıgı macos ıle başa çıkamaz bu bır matematık kuralı gıbıdır..
Sonuç..Nokia kotu nıyetlı bır fırmadır..sureklı model cıkarır ama aslında modeller arasında hiç ama hiç bir fark yoktur sadece reklam ve ne yazıkkı halkımızın garip anlaşılmaz bir nokia hastalıgı vardır kı bu yanlıştır..N97 lansmanını yapıp hemen peşinden MINI N97 versıyonunu çıkarıp kendı amıral gemısının degerını dusurmustur ve bununla kalmayıp N900 serisini ilan etmıstır buda son kullanıcının elındekı cıhazın değerını şimdiden dusurmustur..
İPHONE 3G N95 kıyaslardık..N95 300 400TL SEVIYESINDE dımı arkadaslar..3G ler ıse 800 cıvarı buda bır çelişkidir Nokia acısından..
Bu telfonlar hava atmak ıcın alınacak cıhazlar degıl..He para çoksa ayrı ama teknık ozlelık vs dersek 3GS cıddı ustun..tek sorun kamera ıse bence o kadar onemlı degıl cunku ınsan gozunun algılayabılecegı gercek oran 3.1Mp ..gerısı hıkayedır..
Lutfen kulaktan dolma bılgıler ıle yazmayın..cıhazları kullanın o şekılde yazın..
Fanatızm ıse kotudur ve yanlıştır..Tartışma adabı olmalıdır ve herkes birşeylerı paylaşmalaıdır..önemli olan kavga etmek degil tartışmaktır..saygılarımla
hayırlı cumalar
Harika bir yorum yapmışsın arkadaşım,teşekkürler

Odysseus

Odysseus

Üye
iPhone'un üstünlüğü işlemci hızlarından ve kalitesinden ortaya çıkıyor zaten. Sadece Video Streaming ve MTV ile iPhone geride bırakılamaz. N97 üretime girdiğinden beri birsürü problem yaşattı. Bunun en önemli sebebi Nokia'nın denek olarak müşterilerini kullanmasıdır. Yani bir cihazı üretir bizlere test ettirir, problemli bölümlerini de geri çağırmalar yaparak onarım yoluna gider ya da cihazı değiştirir.

Kalite, estetik, hız, ergonomi alanlarında iPhone daha başarılı. Ancak kamera, video streaming ve MTV alanlarında bir adım geride kalıyor. Yine de değerlendirmede üstünlük iPhone'un olmalı..

mehem

mehem

Üye
ben iphone 3Gs almayı düşünüyorum ama N97 aklımı çok ama çok celiyo. muzık video paylasmaması çok kotu arkında bı resım gorcen ya bı tel daha bulundurcan yanında yada sadece bakabilcen. goruntlu knusma fln deilde bunun olmaması çok kotu bıse. ikisinide kullandım çok olmasada ama iphone gercekten hızını fark ettiriyo bide paylasım yapabilse çok super olcak. buyuk ihtimal iphone 3Gs alcam ama yeni biseyler çıkar mı die beklemekte istiyorum. baya para bayılcaz bari aldıkmı 3-5 yıl idare edebilsin. nokianın çok dayanlıklı oldugunu dusunuyom ama iphone ne kadar dayanır. bunun bilen yok.

oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
iphone 3g ve 3gs müthiş bir şekilde radyosyon yaydığını da unutmamak gerek (n97 hakkında bilgim yok ama iphone en çok radyosyon yayan telefon) :)

sanane69

Üye
N97'yi ve iPhone 3GS'i de inceleme fırsatım oldu.
Zaten bir çok konuyu tartışmışsınız,ben ufak bir ekleme yapacağım.N97'de internette gezinirken bir ara sayfa dondu,sayfadan çıkmaya çalıştık ama dokunmatiği algılamadı,sorundan kurtulmak için telefonu kapatmak zorunda kaldık.iPhone'da böyle donmalar asla olmaz,ayrıca ekranı çok hassastır ve kalemle kullanmak için değil,parmakla kullanmak için üretilmiştir.
Nokia'nın n900ü bile ekran açısından iPhone'a yetişemez,sanırım HTC'nin yeni çıkan modeli Touch HD 2 bu konuda iPhone'a rakip olacak.

Bu arada ne iPhone kullanıyorum ne de N97 şu anda,yani objektif bir şekilde,taraf tutmadan söylüyorum bu dediklerimi.
Saygılar.

konyali-ayse

Üye
slm ben yeni üye oldum ve bir sorunum var nokia N97 ye nasil msn yüklenir bilgi verirseniz cok sevinirim simdiden tsk ler

Üst Alt