Öncelikle Nokia N97 bir amiral gemisidir. Bu da demek oluyor ki çıktığı yıldan itibaren Nokia'nın en iyi telefonudur. Şimdi N900 ve N8 geliyor N97'den daha iyi tabi ki hatta X6'da süper ve favori telefonum N97 ile kapışır. Ömür boyu Nokia'nın en iyi telefonu N97 zaten olamaz. Ama 5800 ve 5530 ile kıyaslanamaz bazıları arada dahili hafıza, klavye ve kamera farkı var diyorlar ama bilmiyorlar ki işlemci/hız gibi bir faktörü. N97'nin çalıştırabildiği yüksek kaliteli oyunları veya programları 5800 çalıştıramaz kasar çünkü zaten normalde de kullananların dediğine göre 5800 takılan yavaş bir telefonmuş. Şahsen ben de bunu gördüm canlı olarak ayrıca dokunmatik ekran ise diğer telefonlara kıyasla baya bir kötü kalıyor. Ama bağımsız değerlendirmeye alırsak 5800 çok güzel ve zengin bir telefon özellikle fiyatına göre baya baya iyi, ancak n97 klasmanında değil. N97 çok hızlı bilgisayar gibi bir telefon ama bencede N97 pahalı baya 800-900 tl fiyat aralığını hakediyor bence. Ben N73ME kullanıyorum iyi telefon kamerası süper ama gerçekten yavaş bir telefon bazen delirtiyor. Ben de N97'ye baya benzeyen Nokia C6'yı bekliyorum. Aslında X6'yı bekliyordum ama piyasaya baya bir tuzlu giriş yaptı. Nokia C6 Türkiye'de 600 tl civarı bir fiyattan satılacakmış zaten yurtdışında 300 dolar. 5mp flaşlı kamera, dokunmatk ekran, wifi, klavye, 3g özelliklerine göre gayet iyi fiyat.