[Nokia] N9 İncelemem :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devil_Batu

Devil_Batu

Üye
    Konu Sahibi
[Nokia] N9 İncelemem :)

Merhaba Arkadaşlar.Sizin için yeni telefonum Nokia N9 hakkında birkaç şey yazacağım.Almak isteyenler için :)
Yakında eski telefonum N8 ile yeni telefonum N9 karşılaştırmasını yazacağım :)

Nokia N9 bildiğiniz üzere 2011 Haziran ayında duyurulmuştu.

En çok ilgi çeken özelliği Meego işletim sistemi ve üzerinde hiç bir tuş olmaması.incelememe hemen başlıyorum

Genel Özellikler

N9'un ekran ölçüleri
480 x 854 piksel, 3.9 inç

35 mm'lik kulaklık girişi,Dolby kulaklık desteği,Gorilla cam ekranı,Parlama önleyiciye sahip olan N9

Telefonun hafızası = 16 GB veya 64 GB'dır.(Artırılabilir hafıza yok)

Veri ağı olarak
GPRS/EDGE B sınıfı, çoklu yuva sınıfı 33
HSDPA kat 10 maksimum hız 14,4 Mbit/sn'ye kadar, HSUPA kat 6 ile 5,7 Mbit/sn'ye kadar
WLAN IEEE802.11 a/b/g/n

Gibi oyunlar ve uygulamalar
Facebook, Twitter, Skype, YouTube, Joikuspot Wi-Fi bağlama, Accuweather, AP News, Swype, Track and Protect, Need for Speed Shift, Galaxy on Fire 2, Real Golf, Angry Birds Magic, Posta, video oynatıcı, Sürücü, Haber Akışları, arama, hesap makinesi, Takvim, Rehber, müzik çalar, web tarayıcı, mesajlaşma, fotoğraflar, fotoğraf düzenleyici, Ovi Mağaza, Haritalar,Ofis uygulamaları

Dijital Pusula,NFC desteği,TV çıkışı,Eklenebilir mikrofonla aktif gürültü önleme

Çok kullanılmasada HTML5 desteği sayesinde hızlı video oynatma,hızlı geçişler sağlanmaktadır.

Carll Zeins Lensli 8 MP kameraya sahiptir.Otofokus ve Led flaşda var.HD video çekimi ise harika

NFC destekli Angry Birds Magic
Need for Speed Shift
Galaxy on Fire 2
Real Golf 2011

Yukarıdaki oyunlar önceden yüklenmiştir.Keyifle oynarsınız artık :oke:

Ayrıca şunuda belirteyim ki 1Ghz işlemcisi hiç bir takılma yapmaz :oke:

Almak isterseniz bu aksesuarları almanızı öneririm ;

Sert Koruyucu Kılıf

Nokia Play 360

• Beğen
Tepkiler: JBelieber, tempestshine, MertcaN9 ve 1 kişi daha

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Ya benim de isteğim vardı , şöyle bir düşündüm N8 in yerine N9 almak pek mantıklı gelmedi açıkcası ...

• Beğen
Tepkiler: emreilhans ve Devil_Batu
Devil_Batu

Devil_Batu

Üye
    Konu Sahibi
Ya benim de isteğim vardı , şöyle bir düşündüm N8 in yerine N9 almak pek mantıklı gelmedi açıkcası ...

N8 Symbian işletim sistemi
N9 Meego işletim sistemi
N8 12MP kamera
N9 8MP kamera

Bana göre aradaki tek fark bu :)

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Meego , symbian dan daha iyi mi ? Ben pek anlamıyorum .

• Beğen
Tepkiler: Devil_Batu ve MertcaN9
MertcaN9

MertcaN9

Üye
Meego , symbian dan daha iyi mi ? Ben pek anlamıyorum .

daha dinamik bir sistem megoo telefonu her anlamda etkiliyor öncelikle QT tabanlı ve telefon geliştiriye açık bir telefon yani telefon hiç bir cihaz da olmayan bir özgürlüğü sunuyor size mutlak hakimiyet. telefonu istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz tam özgürlük sizde. ayrıca arayüz ve de ikonlar son derece muhteşem. tasarım da oldukça ilgi çekici. harmattan 1.2 sürekli gelişen ve de dinamik bir işletim sistemi ilk güncellemeyi aldı bile

• Beğen
Tepkiler: Devil_Batu
Devil_Batu

Devil_Batu

Üye
    Konu Sahibi
daha dinamik bir sistem megoo telefonu her anlamda etkiliyor öncelikle QT tabanlı ve telefon geliştiriye açık bir telefon yani telefon hiç bir cihaz da olmayan bir özgürlüğü sunuyor size mutlak hakimiyet. telefonu istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz tam özgürlük sizde. ayrıca arayüz ve de ikonlar son derece muhteşem. tasarım da oldukça ilgi çekici. harmattan 1.2 sürekli gelişen ve de dinamik bir işletim sistemi ilk güncellemeyi aldı bile

Arkadaş Açıklamış Zaten :)

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
İşletim sistemi yaygın değil , kötü falan diye duymuştum ...

• Beğen
Devil_Batu

Devil_Batu

Üye
    Konu Sahibi

Evet.Çoğu kişi kötü ve yaygın değil diyor.Nokia'nın Meego işletim sistemine sahip başka telefon çıkarmayacak olmasına bağlıyorlar olayı.Uygulama ve Oyun kıtlığı olabilirmişşş :ah

• Beğen
MertcaN9

MertcaN9

Üye
Ayrıca. N9 1 GHz Cortex A8 CPU kullanıyor ayrıca PowerVR SGX530 GPU. 1 GB ram ve 3.9 inç gorilla glass erkan kullanıyor. ekranı clear black teknolojisine sahip.. 8 mp carl zeiss kamera kullanıyor otofokus özelliği var kamerada 720p video çekme özelliğine sahip. N8 N9 u sadece kamera yönünden ve de HDMI aparatı yönünden geçebilir diğer kısımlarda Bariz bir şekilde piyasanın en yeniakıllı telefonu N9 üstün. ayrıca telefon son derece şık bir arayüze sahip kesinlikle donma yapmıyor ve de QT tabanlı yani ilerde androidoyunlar vs. portlanabilecek. gelişme açık bir tabanı var yani açık bir işletim sistemi bu da cihazdan anlayanlar için sınırsız bir özgürlük demek yani cihaza tam anlamda sahip oluyorsunuz. ve son olarak megoo harmattan 1.2 işletim sistemini kullanıyor megoo bir süre daha destek verecek N9'a ilk günceleme yayınladı bile. ve de N8 den kat kat üstün bir tarayıcısı var HTML 5 destekli bir tarayıcıya sahip inanılmaz hızlı.(bu özellikleri de göz ardı etmemek lazım :D)

• Beğen
Devil_Batu

Devil_Batu

Üye
    Konu Sahibi
Ayrıca. N9 1 GHz Cortex A8 CPU kullanıyor ayrıca PowerVR SGX530 GPU. 1 GB ram ve 3.9 inç gorilla glass erkan kullanıyor. ekranı clear black teknolojisine sahip.. 8 mp carl zeiss kamera kullanıyor otofokus özelliği var kamerada 720p video çekme özelliğine sahip. N8 N9 u sadece kamera yönünden ve de HDMI aparatı yönünden geçebilir diğer kısımlarda Bariz bir şekilde piyasanın en yeniakıllı telefonu N9 üstün. ayrıca telefon son derece şık bir arayüze sahip kesinlikle donma yapmıyor ve de QT tabanlı yani ilerde androidoyunlar vs. portlanabilecek. gelişme açık bir tabanı var yani açık bir işletim sistemi bu da cihazdan anlayanlar için sınırsız bir özgürlük demek yani cihaza tam anlamda sahip oluyorsunuz. ve son olarak megoo harmattan 1.2 işletim sistemini kullanıyor megoo bir süre daha destek verecek N9'a ilk günceleme yayınladı bile. ve de N8 den kat kat üstün bir tarayıcısı var HTML 5 destekli bir tarayıcıya sahip inanılmaz hızlı.(bu özellikleri de göz ardı etmemek lazım :D)

Ben bunları yukarıda yazdım zaten :hmmm

• Beğen
MertcaN9

MertcaN9

Üye
evet ama dinamik bir işletim sistemi intel ile harmanlanmış megoo yaygın değil ve de N9 ilk ve son cihaz megoo sistemine sahip bir de n950 var ama o sadece geliştiricilere veriliyor satılmyor. ama bence bu dezavantaj değil yani yakında çok zengin bir hale bürünecek N9 içerik olarak.

----------Eklendi @ 22:32:23 ---------- Yazıldı @ 22:31:28 ----------

Ben bunları yukarıda yazdım zaten :hmmm

hım kusura bakmayın o zaman ben bazılarını görememişim de o yüzden özür dilerim :bilmm

• Beğen
Devil_Batu

Devil_Batu

Üye
    Konu Sahibi
evet ama dinamik bir işletim sistemi intel ile harmanlanmış megoo yaygın değil ve de N9 ilk ve son cihaz megoo sistemine sahip bir de n950 var ama o sadece geliştiricilere veriliyor satılmyor. ama bence bu dezavantaj değil yani yakında çok zengin bir hale bürünecek N9 içerik olarak.

Arkadaş azıcık sakin ol :D N9 fanı falan mısın ??

• Beğen
Tepkiler: emreilhans
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Bana zorla N9 aldıracaksınız he :ehe

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9 ve Devil_Batu
MertcaN9

MertcaN9

Üye
bir de kuzenim almıştı bu cihazı yurt dışında çalışıyor kendisi o kılıf kutunun içinden çıktı sanırım türkiye de öyle diye düşünüyorum yanılıyormuyum acaba ama kutu içeriği değişmez herhalde her yerde aynıdır :hmmm

----------Eklendi @ 22:34:57 ---------- Yazıldı @ 22:34:21 ----------

Arkadaş azıcık sakin ol :D N9 fanı falan mısın ??

fanı alıcısı istediğinizi diyebilirsiniz. ve de sakinim yahu :D

----------Eklendi @ 22:35:49 ---------- Yazıldı @ 22:34:57 ----------

Bana zorla N9 aldıracaksınız he :ehe

bence sorun yaşamazsınız kuzenim 1 aya yakındır kullanıyor tuşsuz tasarıma alışmak dışında bir sorun yaşamıyor :D:kop:

• Beğen
Devil_Batu

Devil_Batu

Üye
    Konu Sahibi
bir de kuzenim almıştı bu cihazı yurt dışında çalışıyor kendisi o kılıf kutunun içinden çıktı sanırım türkiye de öyle diye düşünüyorum yanılıyormuyum acaba ama kutu içeriği değişmez herhalde her yerde aynıdır :hmmm

Jet gibi yazıyorsun.Evet elbette o kılıf kutunun içinden çıkıyor.Benim bazı arkadaşlarımda almıştı.Onların kutudan böyle birşey çıkmadı.Bilgilendirmek amaçlı yazdım :)

----------Eklendi @ 22:36:35 ---------- Yazıldı @ 22:36:03 ----------

----------Eklendi @ 22:35:49 ---------- Yazıldı @ 22:34:57 ----------

bence sorun yaşamazsınız kuzenim 1 aya yakındır kullanıyor tuşsuz tasarıma alışmak dışında bir sorun yaşamıyor :D:kop:

Tuşsuz takıma ben hemen alıştım vallaha :D

• Beğen
MertcaN9

MertcaN9

Üye
Jet gibi yazıyorsun.Evet elbette o kılıf kutunun içinden çıkıyor.Benim bazı arkadaşlarımda almıştı.Onların kutudan böyle birşey çıkmadı.Bilgilendirmek amaçlı yazdım :)

----------Eklendi @ 22:36:35 ---------- Yazıldı @ 22:36:03 ----------

Tuşsuz takıma ben hemen alıştım vallaha :D

vay tebrikler o halde :alkis itiraf ediyim ben kuzenimle olan kavgalarım sonucu 3 saate yakın anca alıştım :kop: alışılmış bir özellik tasarım değil çünkü oyun oynarken hop ordan ekranı çekiyorsun filan :D :D :kop:

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Ben de daha 5 aydır kullanıyorum :ehe
İlk dokunmatik telefonum...:D

• Beğen
MertcaN9

MertcaN9

Üye
Ben de daha 5 aydır kullanıyorum :ehe
İlk dokunmatik telefonum...:D
abi N8'in öyle bariz bir farkı yok bence tasarım konusnda onda da tek tuş var yani sorun değil bence hızlı alışırsın :D

• Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Mersine geldiğim zaman buluşup , telefonları bir test edelim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt