Nokia N9 Hakkında Yeni Dedikodu (Abartılı Özellikler :))

Sponsorlu Bağlantılar

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N9 Hakkında Yeni Dedikodu (Abartılı Özellikler :))
Alıntıdır arkadaşlar. 6 hafta içerisinde açıklanacağı söyleniyor. Özellikler böyle olursa süper olur ancak biraz fazla uçuk gibi geldi bana. Aslında N8'den iyi olmalı tabiki ama bu kadar iyi olur mu bilinmez :hmmm
Kaynak:

Whilst we’re here let’s reiterate the N9 rumoured specifications
12MP AUTOFOCUS CAMERA,
4.3 inch AMOLED CBD screen 960 x 480 pixels resolution Capable of displaying upto 10^6 pixels per sec with 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon QSD8250 processor
MeeGo Operating System,
1GB RAM,
1.5 GB ROM,
512MB GRAPHIC CARD
64 GB internal memory,
64GB expandable memory ,
A-GPS ,
HSPA+8mbps and hspda 16.6 mbps,
Wi-Fi,wi-max,
HD (1080p) video recording Bluetooth v3.1
usb otg,
hdmi port,dolby digital,Woofer sound technology
1080p HDMI (says MeeGoUser)

• Beğen
Tepkiler: kendal_47 ve orcusss

sh0ck

sh0ck

Üye
Evet, bu söylentileri bende okudum..

Bana uçaktan çok, uzay gemisi gibi geldi. :) Eğer nokia böyle bir telefon çıkarırsa... HTC Falan halt etmiş.. Kesinlikle, N8'den daha iyi olmalı ama bu kadar da iyi olması çok büyük bir abartı olur..

Çünkü Bu cihaz çıkarsa, N8'inden hevesini almadan çöpe atıp, N9 alacaklar kuyruğa girer..

Ayrıca, Nokia'nın 1 haftası, 1 Aya eşit... :). 6 Hafta derlerse, 6 Ay diyelim biz buna.. 3 Ayda kullanıcıdan olsun madem.. Sene sonu.. :) ..

Artı olarak; MeGoo platformu henüz olgunlaşamadı bile.. Özellikler daha çok bir Tablet PC'ye benzer nitelikte. "64 GB Dahili " Olayından dolayı... Ama Kamera v.s.. bir telefonda olması gereken özellikler.. Bu da kafa karıştırıyor..

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Evet, bu söylentileri bende okudum..

Bana uçaktan çok, uzay gemisi gibi geldi. :) Eğer nokia böyle bir telefon çıkarırsa... HTC Falan halt etmiş.. Kesinlikle, N8'den daha iyi olmalı ama bu kadar da iyi olması çok büyük bir abartı olur..

Çünkü Bu cihaz çıkarsa, N8'inden hevesini almadan çöpe atıp, N9 alacaklar kuyruğa girer..

Ayrıca, Nokia'nın 1 haftası, 1 Aya eşit... :). 6 Hafta derlerse, 6 Ay diyelim biz buna.. 3 Ayda kullanıcıdan olsun madem.. Sene sonu.. :) ..

Artı olarak; MeGoo platformu henüz olgunlaşamadı bile.. Özellikler daha çok bir Tablet PC'ye benzer nitelikte. "64 GB Dahili " Olayından dolayı... Ama Kamera v.s.. bir telefonda olması gereken özellikler.. Bu da kafa karıştırıyor..

N8'den daha iyi olacaksa, kamerası en az 12mp ve xenon flash olacak. 720p video kaydı olacak 30fps olur büyük ihtimalle. Ekran daha büyük olabilir, olmasa bile ClearBack Definition'a sahip olacağı kesin. İşlemcisi en az 1ghz olmalı. Ram ve Rom'u da arttırılmalı tabiki. Yani aslında, N8'den daha iyi olacaksa eğer, zaten bu özelliklere yakın bir telefon olmalı :) Eğer ki böyle çıkarsa gerçekten Nokia için bir dönüm noktası olur.
Evet, iyi ihtimalle 6 hafta içinde açıklansa bile son çeyrekte piyasaya sürülür diye düşünüyorum. N8 satışları iyi giderken, telefon amiral gemisi olma yolunda ilerlerken Nokia bu gidişatı bozabilecek N9 modelini çıkarmaz, 2012'ye bile sarkabileceğini düşünüyorum şahsen :) Ve 64gb dahili hafıza olayı süper. Netbooklar kadar hafızası olacak nerdeyse :ehe
Bu arada özellikleri sayarken ClearBack teknolojisinden bahsettim, ona da dokunmadan geçemeyeceğim. ClearBack olayı çok moralimi bozdu şahsen, C6-01'de bile varken N8'de olmaması çok kötü, internette ClearBack teknolojisine sahip ekranlı E7 ile N8'in yan yana resimlerini gördüm, E7'nin ekranı resmen ezmiş. Haliyle C6-01'in ekranı da süper olmalı. N8 gibi herşeyiyle tam bir telefonun ekran yönünün eksik kalması hoş değil.

• Beğen
Tepkiler: kendal_47
pcwolf

pcwolf

Üye
Orda zaten hd video çekiminden bahsetmiş kamerası n8den daha ne kadar iyi olabilir ki, sizce iyi görünmüyo mu?

mustafa

mustafa

Üye
bu telefon çıksın alacam :D

ozggurr

ozggurr

Üye
bu telefon çıksın alacam :D

N8, Nokia'nin bundan sonra yapacagi cilginliklarin gostergesiydi zaten...

Meego isletim sistemli Nokia N modelleri artik telefon degil, bilgisayar statusunde olacak.

Nokia N8, N serisinin son akilli telefonudur.. Bunsan sonraki modeller bilgisayar performansi verecek ve cok daha guclu olacak haliyle...

Yalniz bu platformlar 2012'ye yaklasirken ya da 2012 baslarinda cikacak bildigim kadariyla...

Henuz Nokia N8'de Symbian^4 gormedik... Panik yok :) Tadini cikarin...

--------------- Ekleme ---------------

Orda zaten hd video çekiminden bahsetmiş kamerası n8den daha ne kadar iyi olabilir ki, sizce iyi görünmüyo mu?

pcwolf hakli...

ayrica...

1080'den 1-2 sene sonra 1280 gelir... ardi arkasi kesilmez gelismenin....

mustafa

mustafa

Üye
@ozggurr
kardeşim N8 diyorsun da o kadar çok sıkıntısı çıktı ki ben kendimi biliyorum bende bu şans varsa en kötü üretilmiş olanı bana düşer ondan sonra servistir falandır hiç uğraşamam servis zaten iyice bozup yolluyor o yüzden N8 almam. 2012 de çıksın beklerim zaten 5800 götürür o zamana kadar. zaten aylarca 5800'ın sıkıntısını arızalarını çektim aman artık bir serinin ilk çıkan telefonunu almak mı Allah korusun. :D sütten ağzım yandı ki yoğurdu üfleyerek değil buzlukta bekletip yerim :D saygılar...

• Beğen
Tepkiler: kendal_47
ozggurr

ozggurr

Üye
@ozggurr
kardeşim N8 diyorsun da o kadar çok sıkıntısı çıktı ki ben kendimi biliyorum bende bu şans varsa en kötü üretilmiş olanı bana düşer ondan sonra servistir falandır hiç uğraşamam servis zaten iyice bozup yolluyor o yüzden N8 almam. 2012 de çıksın beklerim zaten 5800 götürür o zamana kadar. zaten aylarca 5800'ın sıkıntısını arızalarını çektim aman artık bir serinin ilk çıkan telefonunu almak mı Allah korusun. :D sütten ağzım yandı ki yoğurdu üfleyerek değil buzlukta bekletip yerim :D saygılar...

Bence de 2013'e bile goturur.

pRime.

pRime.

Üye
Bu telefon bence şimdilik dedikodu olarak kalır. Böyle bir canavarı anca 2012nin sonbaharından sonra görürüz. Nokia böyle bir telefonu şimdi üretse diğer üreteceği modellerin bir esprisi kalmaz.

Uruloki

Uruloki

Üye
valla özellikler iyi bende duydum bu dedikoduyu 6 hafta sonra tanıtılcak diye ama N8 yeni çıkmış S^3 yeni çıkmış bence bir 2012-2013 görür bu telefon o zamanda ben ikinci hat yapıp bu telefonu alırım süper olur bu arada kamera inş 12 den az olmaz çünkü N8'in kamerasına alıştık fena

erquin

erquin

Üye
yalan haber inanmayın

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Doğru veya yanlış demiyoruz zaten bu sadece dedikodu. Ama şu da bir gerçek ki bu telefonun 1012'den önce çıkma ihtimali çok düşük.

ozggurr

ozggurr

Üye
512 MB ekran karti abarti gercekten de...

pcwolf

pcwolf

Üye
Talep olması üretmek için, beğeni toplamak için yeterli sebep değil mi, abartı olsa nolcak yapamayacakları şey değildir bence.

haliloz95

Üye
yok artık 1gb ram mi yazan iyi sallamıs :D

Uruloki

Uruloki

Üye
gençler yazılanları çoğunda gerçeklik payı var nokia texas intruments ve broadcomla büyük anlaşma yapmış ve texas intruments çalışanlarınn maillerinin çoğu RM-680 kodlu telefon geçiyor ve ilk çıkan haberlerde telefonun kodu RM-680 olarak geçiyor

erkara_64

arkadaşlar daha e7-x7 vs çıkmadı tam anlamıyla bu cihaz çıksa bile yine her zaman ki gibi diğer firmalardan sonra çıkar nokia bunu gelenek haline getirdi ama bir süpriz yaparsa mükemmel olur:)tahminim bu yaz duyurulur 2o12 ilk çeyreğindede çıkartır...

Uruloki

Uruloki

Üye
valla benim beklediğim özelliklerle gelirse paran olduğu alırım ben bu telefonu ama bekldiğim gibi olursa özellikler

matanist

matanist

Üye
wimax e woowww diyorum sadece :D

Üst Alt