Nokia N86 İçin En İdeal Hafıza Kartı Kaçlık Olmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SaGa21

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N86 İçin En İdeal Hafıza Kartı Kaçlık Olmalı?
Merhaba değerli arkadaşlar arkadaşım kendine Nokia N86 aldı cihaz için de hafıza kartı almayı düşünüyor;ama bu konuda pek bir bilgiye sahip değil. Sizce ne kadarlık hafıza kartı takılmalıdır 4GB,8GB ve 16 GB hafıza kartlarından hangisi bu cihazı kasmaz ve performası düşürmez yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekürlerimi sunarım.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
kardeşim maksimum 16 gb a kadar destekliyor ama 8 gb en ideali..

SaGa21

Üye
    Konu Sahibi
nadir, arkadaşım öncelikle cevap yazdığın için teşekür ederim. Doğru 16 GB'ye kadar desteklendiği söyleniyor önemli olan performans açısından bir sorun çıkarmaması yani cihazda aşırı yavaşlamanın olmaması

Lacoste

Lacoste

Üye
n95 te 8gb kart ta bi sorun olmadığına göre n86 dada olacağını düşünmüyorum ama 16 önermem pahalı ve dolunca kasabilir

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
8gb en ideali kardeşim..

sieg

Üye
class 6 kartların öneririm.ben 8 lik kullanıyorum.varmı yok mu belli değil.ama 8 likte müzikler var.program yüklü değil.biraz şarjıda azalmıyor değil, o da pek sorun olmaz

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
arkdaşım öenmli olan class yani hız degeridir.Sen kalkıp class4 16 gb alırsan normal olrak bir miktar yavaşlama gözlenir.Ama class6 alırsan harika bir performans sunar.
Örnegin bende N95 var düz olandan ben buna gidip sandisk 8gb class6 hafıza kartı aldım.okuması 19mb yazma hızı ise 16mb.Çok hızlı bir hafıza karı mesala kendi okuyucusu ile hafıza kartına bir film attıgımda yaklaşık 45sn 700mb veriyi atabiliyor.Ama bunu class4 lerle yaptıgımda aynı filmi 1.18sn atıyor.Yani classlar arsında hzı farkı baya bir var.
Yani diyecegim şu ki, kart alcaksan belli başlı markaların class degeri yüksek al.Şu an için en yüksek class6 microsSDlerde.
Senin telefon 16 gb çok rahat kaldırır.Class4 ve class6 iyi ama asla class2 alma pişman olursun.

SaGa21

Üye
    Konu Sahibi
anl-tr, arkadaşım evet bu konuda sana hak veriyorum hafıza kartlarında okuma ve yazma hızı performans üzerinde büyük bir rolü var. Önemli olan cihazın bu konuda ne kadar performans sergilemesidir işte ben bunu soruyorum çünkü N95'te sandisk 4 GB hafıza kartı taktım cihaz neredeyse ölecekti;ama n82'de aynı kartı taktm hiç banamısın demedi.

rudolphus

Üye
Arkadaşlar telefonu aldım da merak ettiğim konular var.Benim yuvasında 8.gb hafıza kartı gelmedi.8gb hafıza telefonun kart hariç içinde mi?Tam anlayamadım....Bir de hafıza durumuna nasıl bakarız.Ben telefona tema atıyorum çalışmamayı bırakın görmüyor bile nereye atmam gerekir temaları...Lütfen acil cevap ona göre geri gönderceğim.

alihan77

Üye
doktor's ya bu class 6 meselesini yeni duydum okuma yazma hızı oluyormuş bi geniş özet geçerseniz :hmmm şükran...

baskentli0624

Üye
n86 16gb kadar destekliyo ama en ideali 8gb. kendimde kullanıyorum ne cihazın performansında bi düşüş nede cihaz da bi kasma oluyo

speed944

speed944

Üye
en ıdealı 4gb tır ama 8 gb ıs gorur unutma hafıza ne kadar buyur se ıcındekı programlar o kadar artırırsın dolayısıyla ınsanız oda yetmez sonucda o da yetmez ramı,romu işlemcisi kaldırmaz sana tafsıyem paran varsa notebook kardesı htc hd2 al

codex2010

Üye
ya arkadaşlar benim sorunum N 86 hafıza kartıyla ilgili taktıgım zaman hafıza kartını tanıyor ama ben telefonun içinden böyle bir menü bulamıyorum ne yapmam gerekir şimdiden teşekkürler

ufuxxxxx

ufuxxxxx

Üye
selam arkadaşlar ben N95 imde 8 gb hafıza kartı kullanıyorum toshiba class 8 gb hiç kasma yok 6 gb di dolu yani standart desteklediği hafızanın 2 misli olabilrir yanlız hafıza kartının class ı önemli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...