Nokia n82 inceleme!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Nokia n82 inceleme!
Nokia N82 cep telefonu

N okia, geride bıraktığımız aylar içersinde çeşitli Nokia cep telefonları ile birlikte kullanılabilen birkaç yeni yazılım hizmetini duyurmuştu. Nokia Ovi Internet ve yeni NGage oyunları bunlara örnek verilebilir. Bunların yanısıra Nokia N82 cep telefonunda entegre GPS navigasyon yazılımı ve Xenon flaşlı beş megapiksel çözünürlükte dijital kamera da bulunuyor. N82’nin dijital kamerası süper görüntü kalitesi, hızı ve kullanım kolaylığı sağlayan özellikleriyle diğer kameralı cep telefon-larının kolaylıkla önüne geçiyor. Nokia N82 güçlü kamera özellikleri sayesinde normal bir dijital fotoğraf makinesinin dahi yerini alabilecek seviyede. Bu iddiaları daha önce de duyduğumuzu itiraf etmeliyiz ve bugüne kadar bunu destekleyen kanıtlar gördüğümüzü söyleyemeyiz. Ancak Nokia N82 cep telefonunun teknik özelliklerine baktığımız zaman cihazın en azından son derece gelişmiş ve umut verici bir model olduğu görülüyor. Nokia bu konuda büyük beklentilerin doğmasına neden oluyor ancak sorun Nokia’nın bu beklentilere cevap verip veremeyeceği.






Nokia N82 cep telefonunun bu ve diğer konularda nasıl bir performans sergilediğini merak ediyorsanız LetsGoMobile Nokia N82 incelememizi okumaya devam edin.



~
Nokia N82 kameralı telefon testi


Nokia N82 tasarım

Nokia normal tipte tasarıma sahip modellerde kararlı görünüyor. Bu da N82 modelinin oldukça büyük olmasına sağlıyor. Nokia N82 cep telefonunun gövdesinin tamamen plastik malzemeden üretilmiş olması bizce cihazın çok da sağlam görünmemsine neden oluyor. Yine de Nokia N82 cep telefonu arama ve fotoğraf çekim işlemlerinde ele mükemmel bir şekilde oturuyor. Nokia N82’nin tuş takımı biraz ufak kalıyor ve bu da seri şekilde numara çevirme işlemini biraz zorlaştırıyor. Öte yandan fonksiyon tuşlarının biraz daha büyük boyutlarda tasarlanmış olması kullanımın daha rahat olmasını sağlıyor. Telefonun dijital kamerasının objektifi küçük bir plastik kapakla örtülü. Çekim esnasında bu kapağın elle açılması gerekiyor.

Nokia N82 telefon incelemesi


Nokia N82 telefon dizaynı

Nokia N82 3.7 volt 1050mAh bir batarya ile çalışıyor. Telefonun teknik özelliklerine bakıldığında BP-6MT model bataryanın 225 saat bekleme ve dört saatten fazla da konuşma süresine sahip olduğu görülüyor. Tam dolu batarya ile 290 adet fotoğraf çekilebiliyor ve 10 saat kesintisiz müzik dinlenebiliyor. Nokia’nın bildirmiş olduğu bu rakamlar pratik kullanımda bizim ölçtüğümüz rakamlara oldukça yakın. Ancak telefonun fonksiyonları birlikte kullanıldığında bu süreler azalacaktır. Telefonun fonksiyonlarını yoğun bir şekilde kullanmayı düşünüyorsanız yedek bir batarya satın almanızı tavsiye ediyoruz.


Nokia N82 dijital kamera

N okia N82 cep telefonunun beş megapiksel resim çözünürlüklü bir dijital kamerası bulunuyor. Dijital kameranın otofokus, doğru odaklama için otomatik netleme yardımcı ışığı ve Xenon flaşı bulunuyor. Piyasadaki LG Viewty ve Samsung G800 gibi diğer 5 megapiksel kameralı telefonlara baktığımızda bu modellerde entegre (elektronik) görüntü sabitleyici ve yüz tanıma fonksiyonlarının bulunduğunu görüyoruz. Ancak Nokia bu fonksiyonları bu modeline henüz dahil etmemiş. Finlandiya’lı telefon devinin bu tür yenilikçi özellikleri cihazlarına entegre eden ilk üretici firma olmamakla tanındığını biliyoruz. Bu tür yeniliklere yönelik piyasada bir talep oluşmasını beklemek ve yeniliklerin oturmasını beklemek akıllıca bir strateji olabilir. Nokia N82 cep telefonunun dijital kamerası 20x dijital zum yeteneğine sahip. Bu oldukça dikkat çekici bir özellik. Dijital fotoğrafçılıkla uğraşmışsanız dijital zum fonksiyonunun fotoğrafların görüntü kalitesini düşürdüğünü de biliyorsunuzdur. O yüzden dijital zum her zaman için sınırlı bir kullanım alanına sahiptir. Makul bir menzile sahip olan Xenon flaş 3 metre uzaklığa kadar pozlama değerlerinin doğru olmasına katkıda bulunuyor.






Telefonun kamerası aynı zamanda kendi kendine zamanlı çekim de yapabiliyor. Ancak bunun nasıl yapılabileceği konusunu çözemedik. Çünkü Nokia N82 cep telefonunu düz bir zemin üzerine veya duvara hareketsiz şekilde yerleştirmek adeta olanaksız. Taban kısmını düz olmaması nedeniyle telefonun sabit bir şekilde durmasını sağlamak son derece zor.


Nokia N82 kameralı telefon


Nokia N82 - Çekim süresi

Nokia N82 cep telefonunun kamerası fotoğraf çekimlerinde neredeyse hiç gecikme yaşatmıyor. Ancak öte yandan, netleme ve çekim sonrasında görüntülerle ilgili kaydetme gibi işlemlerde belirli bir gecikme süresi göze çarpıyor. Bu yüzden hareketli nesnelerin yüksek çözünürlükte fotoğraflanabilmesi gibi bir seçenek de ortadan kalkıyor. Nokia bu tür çekimleri için seri çekim adı altında bir çözüm sunuyor. Seri çekim modunda peş peşe altı adet fotoğraf seri bir şekilde çekilebiliyor. Deklanşör butonuna basılı tuttuğunuzda Nokia N82 belleği dolana dek çekim yapabiliyor. Bu fotoğraflar en yüksek çözünürlükte ve muhtemelen daha yüksek bir sıkıştırma ile kaydediliyor. Fotoğrafların sıkıştırılma oranını ayarlayamıyorsunuz. Ancak Seri çekim modunda çekilen fotoğraflar genelde normal fotoğraflara kıyasla 200kb daha küçük boyutlara sahip oluyor.

Nokia N82 Carl Zeiss objektif


Nokia N82 - Makro fotoğrafçılık

Nokia N82 cep telefonunda ‘Close-up’ olarak adlandırılan makro çekim modu ile fotoğraf çekilebiliyor. Makro çekim modunda kameranın objektifinden 10 ile 50 cm mesafe uzaklıktaki nesneler fotoğraflanabiliyor. ‘Close-up’ makro çekim modunda fotoğraf çekerken sınırlı alan derinliğini ve ortam aydınlatmasını dikkate almak gerekiyor. Esasında kameralı cep telefonlarının bu özelliği deneyimli fotoğrafseverler açısından bakıldığında pek bir şey ifade etmiyor diyebiliriz. Çünkü mükemmel bir sonuç elde etmek son derece zor. Özellikle de nesne önden çekilmediğinde bu sıkıntı yaşanıyor.



Nokia N82 görüntü kalitesi


Nokia N82 - Fotoğraf kalitesi

Nokia N82’nin görüntü kalitesi genelde gayet iyi seviyede. Loş ışıklı ortamlarda dahi makul kalitede fotoğraflar çekilebiliyor. Çekim ile görüntünün kaydedilmesi arasındaki süre neredeyse hiç fark edilmiyor fakat netleme işleminde bunu söylemek olanaksız. Kameranın odaklama işlemi aşırı süre aldığından dolayı anlık çekimler gerçekleştirmek çok zor. Bu yüzden hareketli nesneler odaklama işlemi tamamlanana kadar fotoğraf karesinden çoktan çıkmış oluyor. Bu yüzden ne zaman ve hangi noktayı netlemek gerektiği konusunda dikkatli davranmak gerekiyor. ISO değerleri low (düşük = ISO 100), normal (ISO 200) ve high (yüksek = ISO 500) arasında ayarlanabiliyor. ISO 500 değeri belirli sınırlamalar dahilinde kullanılabiliyor. Çünkü görüntülerde noise göze çarpıyor. Fakat bu noise seviyesinin çok yüksek olmadığını ve kompozisyonu bozmadığını belirtmeliyiz.

Nokia N82 kamera ayaları


Nokia N82 - Ayar seçenekleri

Nokia N82 cep telefonunun kamerası çekim koşullarına göre çeşitli ayar seçenekleri sunuyor. Bu seçenekler arasında Automatic, User (Kullanıcı), Close-up (Makro), Portrait (Portre), Landscape (Manzara), Sports (Spor), Night (Gece) ve Night Portrait (Gece Portre) yer alıyor. Beyaz dengesinin yanısıra ISO ve siyah-beyaz, sepya, negatif ve vivid gibi çeşitli fotoğraf modları da bulunuyor. Tüm seçenekleri yeterli bulmayan kullanıcılar için kontrast, netlik ve pozlama değerlerine de verilmiş. Sonuç olarak telefonun kamerasının her türlü çekim koşuluna uygun ayarları yapmak üzere yeterli sayıda ayar seçeneği sunduğunu söyleyebiliriz.

microSD flash bellek

U retici firma Nokia bu Nokia N82 modelinin mevcut hafızasını microSD bellek kartları genişletme olanağı sunmuş. Çeşitli hızlarda ve kapasitelerde kartlar arasından seçim yapmak mümkün. Biz bu incelememizde dengeli ve hızlı yapısı nedeniyle SanDisk 2GB microSD bellek kartını kullanmayı tercih ettik. Bu konuda 2GB microSD Memory Kit de iyi bir seçenek olabilir. Bu Memory Kit satın aldığınızda bir microSD bellek kartının yanı sıra microSD kartları miniSD ve normal SD kart olarak kullanmaya olanak sağlayan ikili bir adaptör sahibi de oluyorsunuz. microSD bellek kartını bu adaptöre kolaylıkla takarak miniSD veya SD kart gibi kullanabiliyorsunuz. microSD bellek kartındaki dosyaları bilgisayar ortamına aktarmanın çeşitli yöntemleri bulunuyor. Son derece küçük boyutlardaki SanDisk MobileMate SD + 5 in 1 kart okuyucu taşıması kolay yapısı ile bu konuda iyi bir seçim olabilir.









SanDisk microSD bellek






Nokia N82






Nokia batarya








SanDisk V-Mate Kayıt cihazı


SanDisk V-Mate Video Kayıt cihazı

Kimi zaman seyretmek istediğiniz bir televizyon programını veya şovu fakat buna zaman bulamazsınız. Öte yandan iş giderken veya öğle tatillerinde de boş vakitlerinizi olur. Eğer MPEG4, 3GP veya 3G2 video görüntü formatlarını oynatabilen bir cep telefonuna sahipseniz SanDisk V-Mate cihazını seveceksiniz. SanDisk V-Mate’i DVD oynatıcı ile TV arasında veya uydu ile televizyon arasına bağlayabiliyorsunuz. Örneğin DVD oynatıcıyı ayarlayarak SanDisk V-Mate’in farklı yayınları kaydetmesi sağlanabiliyor. SanDisk V-Mate SD, SDHC, miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, MMC, MMCplus ve Memory Stick / PRO / Duo / PRO Duo gibi birçok bellek kartı ile çalışabiliyor. Ayrıca V-Mate, USB girişinden bilgisayara bağlanarak bir kart okuyucu gibi de kullanılabiliyor. SanDisk V-Mate ile hiçbir programı kaçırmıyorsunuz!

SanDisk Mobile Mate kart okuyucu


SanDisk MobileMate kart okuyucu

Bellek kartındaki veri dosyalarını bilgisayar ortamına aktarmak için bir kart okuyucu kullanabilirsiniz. Küçük boyutlu, yanınızda taşıması kolay bir kart okuyucu istiyorsanız SanDisk MobileMate kart okuyucu iyi bir seçim olabilir. MobileMate kart okuyucunun iki farklı versiyonu bulunuyor: SD Plus ve Memory Stick Plus. Memory Stick Plus versiyonu Memory Stick Micro, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO ve Memory Stick bellek kartlarını destekliyor. SD Plus versiyonu ise microSDHC, miniSDHC, SDHC, microSD, miniSD, SD, MultiMediaCard, MMCplus, MMCmobile, RS-MMC ve RS-MMC Dual Voltage bellek kartlarını destekliyor. MobileMate kart okuyucuyu yanınızda her yere taşıyabiliyorsunuz. Bu kart okuyucuyu bilgisayara USB girişi aracılığı ile bağlayabiliyor ve veri dosyalarını bilgisayara aktarabiliyor veya bilgisayardan bellek kartına veri transferi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Nokia N82 yazılım


Nokia PC Suite yazılımı

Nokia N82 cep telefonu standart olarak Nokia PC Suite yazılımı ile birlikte geliyor. Yazılım telefonun USB veya Bluetooth ile bilgisayara bağlanmasını sağlıyor. Bağlantı sağlandıktan sonra kullanıcının e-posta ayarları bilgisayar ile senkronize edilerek telefona taşınabiliyor. Nokia N82 cep telefonu PC Suite yazılımı ile bağlantı kurduktan sonra fotoğraf, müzik, melodi ve diğer belgelerle ilgili işlemler son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Nokia N82 Stereo ses kabloları


Nokia N82 Bluetooth bağlantı

Dizüstü bilgisayarımız ile telefon arasında kurduğumuz USB bağlantısı makul derecede bir hıza sahipti. 100MB kapasitesindeki dosyanın aktarılması 3 dakika civarında zaman aldı. Bluetooth bağlantı ile aynı işlem biraz daha yavaş sürüyor. Aynı kapasitedeki dosyanın aktarılması 3.5 dakika kadar sürdü. Dosyaların bilgisayar ortamına aktarılması ise gayet kolay. Telefon otomatik olarak tanınıyor.


Nokia N82 NGage oyunlar


Nokia N82 - Kablosuz internet

Nokia N82 cep telefonunun menüsü diğer Nokia modellerinde olduğu gibi mantıklı bir yapıya ve kolay kullanıma sahip. Nokia cep telefonları ile tanışmış olanlar Nokia N82 cep telefonunun menü kullanımında hiçbir sıkıntı yaşamayacaklardır. Daha önce hiç Nokia model cep telefonu kullanmamış olanlar ise cihazın kullanıcı arayüzünü son derece kolay bulacaklardır. Telefonun menüsünde kablosuz interneti kullanmak için WLAN sihirbazı ve Nokia NGage oyun özelliği de yer alıyor. Navigasyon için kullanılacak olan harita özelliği de yine menüde bulunuyor. Navigasyon özelliği belirli bir ücret karşılığında aktif hale getirilerek kullanılabiliyor.

Nokia N82 multimedya oynatıcı


Nokia N82 - MP3 Çalar

Nokia N82 cep telefonunun gelişmiş bir multimedya oynatıcı özelliği var. Multimedya oynatıcı ile video filmler izlenebildiği gibi müzik de dinlenebiliyor. Nokia N82’nin stereo hoparlörleri sayesinde kullanıcı müziği çevresindekilerle paylaşabiliyor. Ses seviyesi maksimuma çıktığında parazitler oluşsa da stereo hoparlörlerin ses kalitesi şaşırtıcı. N82 cep telefonu aynı zamanda bir kulaklık seti ile birlikte geliyor. Bu kulaklığın kalitesi de mükemmel. Yüksek ve düşük ses seviyelerinde mükemmel ses veriyor.





Bizim Puanımız!

Tasarım 70%

Kullanım kolaylığı 75%

Özellikler 80%

Performans 70%

Fiyat / Kalite
70%

73%
Genel Puan



Nokia N82 inceleme sonucu

N okia N82 iyi düşünülerek tasarlanmış bir kameralı cep telefonu. Bazı noktalarda eksiklikleri bulunsa da cihaz gerçek anlamda bir multimedya oynatıcı. Kamera ayarları daha gelişmiş olabilirdi. Örneğin kamerada görüntü sıkıştırma oranı ayarlanamıyor. Ayrıca insan yüzü tanıma, görüntü sabitleyici ve tüm bunlardan daha da önemlisi optik zum özelliklerinin de eksikliği hissediliyor. Nokia’nın, Nokia N82 cep telefonunun normal bir dijital fotoğraf makinesinin yerini tutabiliyor şeklindeki iddiasına katılıyoruz ancak cihazın bu yönde atılmış doğru bir adım olduğu da ortada. Kameranın görüntü kalitesi özellikle iyi aydınlatılmış koşullarda gayet iyi sonuçlar veriyor. Otomatik netleme konusunda yaşanan gecikme süresi düzeltildiği takdirde bu cep telefonu normal dijital fotoğraf makinelerinin yerini alma yolunda bir adım daha atmış olacaktır. Navigasyon yazılımının cihaza entegre edilmiş olması hoş bir özellik ancak bu yazılımın nispeten pahalı olan cihazlarla birlikte satın alınması gerekliliği üzücü.






Nokia N82 cep telefonunu bol miktarda fonksiyona ve yüksek çözünürlükte fotoğraf çekmeye meraklı ve aynı zamanda cihazın boyutlarını sıkıntı yapmayacak her kesimden kullanıcıya tavsiye ediyoruz.


Nokia N-82 hoparlör






Nokia SIM yuvası






Nokia BP-6MT batarya




Alintidir!:sn:
 


schumici

schumici

Üye
ellerine sağlık adaş:oke:
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Saol!
 
acinar66

acinar66

Üye
bu telefonun tek sevmediğim özelliği tuşlarının çok küçük olması.sırf bu yüzden bu telefonu almamaya karar verdm.paylaşım için saol:oke:
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
evet oyle ..tuslari guzel degil!
 
buki09

buki09

Üye
n95 8gb ta denk bi telefon.özellikle gece çekimlerinde xenon flaş çok güçlü.ama tasarım olarak hoşuma gitmedi.n95 8gb tın yanında oyuncak gibi kalıyo..ayrıca hoparlör sesleride çok iyi değil.
 
Sensiz OlamaM

Sensiz OlamaM

Üye
Aslında tuşlarını kötülemeye gerek yok.Bende N82 kullanıyorum ve tuşlara alışıyorsunuz.Zaten parmaklarınızı dolduruyor.İncelemn için teşekkürler.
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
eVeT oYlE...
 
XXPOXX

XXPOXX

Üye
saol o kadar da güzel bir telefon değil şu tuş takımına bakın
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Igrenc tuslar....:kop:
 
Salihyet

Salihyet

Üye
olursa kullanırım ama para veremem :ehe
yani yan cebim hazır :P:
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
:D:D:Daynen:D:D:D
 
turgut basar

turgut basar

Üye
sağolasan:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt