Nokia N8 & Nokia N9 Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 & Nokia N9 Karşılaştırması
Nokia N9 duyurulduktan hemen sonra tüm gözler bu cihaza çevrildi. Nokia N8 in abisi rolündeki NokiaN9 incelemesini aşağıda bulabilirsiniz. Bu karşılaştırmanın Nokia tarafından duyurulan özelliklere göre yapıldığını belirtmek isterim.

Orjinal Makale için .

1. Ekran
Nokia N8 3.5 inç kapasitif dokunmatik ekrana sahipken, Nokia N9 ekranındaki tek fark 3.9 inç olması.

2. Çözünürlük
Nokia N8 in ekran çözünürlüğü 360 x 640 piksel iken, Nokia N9 da çözünürlüğün 480 x 854 piksele çıkarıldığını görüyoruz.

3. Boyutlar
Nokia N9, Nokia N8 den daha ince bir cihaz. Boyutları tam olarak şöyle:
N8 – 113.5 x 59.1 x 12.9 mm
N9 – 116.5 x 61.2 x 12.1 mm

4. Ses
İki cihaz da 3.5 mm kulaklık girişi destekliyor. Nokia N9 dünyanın ilk Dolby Digital Plus sistemini destekleyen cihazı olarak N8 e göre farkını ortaya koyuyor.

5. Kamera
Nokia N8, Carl Zeiss lensli 12 megapiksel kamera, Xenon flaş ve otomatik odaklama özelliklerine sahip. Nokia N9 ise çift LED’ li 8 megapiksel kameraya sahip.

6. İşlemci
Nokia N8 içerisinde 680Mhz ARM 11 işlemci barındırken; Nokia N9 1 GHz Cortex A8 işlemcisi ile daha hızlı bir cihaz deneyimi sunuyor.

7. İşletim Sistemi
Nokia N8 Symbian^3 işletim sistemi ile çalışan bir cihaz. Nokia N9 ise Nokia’ nın üzerinde çalıştığı MeeGo v1.2 Harmattan ile çalışıyor.

8. Swipe
Nokia N8 3 adet kişiselleştirilebilir ev ekranına sahip ve bu ekranlara toplamda 18 tane widget ekleyebilirsiniz. Nokia N9 ise “swipe” sistemi ile çalışıyor. 3 tane görünüme sahip sistem şöyle çalışıyor:
1) Program Görünümü: Programlarına buradan ulaşabilirsiniz.
2) Çoklu Görev (Multi Tasking) Görünümü: Herhangi bir takılma olmadan aynı anda 100 uygulamaya işlem yapabilirsiniz.
3) Sosyal Ağ Görünümü: Bu ekrandan da Facebook, Twitter vb. sosyal ağlara bağlanabilir, ajanda, aramalar ve bildirimlerinizi kontrol edebilirsiniz.

9. Butonlar
Nokia N8 ekranın sol alt köşesinde menü’ye girmenizi sağlayan bir butona sahipken; Nokia N9 dünyanın ilk butonsuz telefonu olarak karşımıza çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan, Necmati, Esendağlı ve 3 diğerleri

pRime.

pRime.

Üye
Güzel karşılaştırma, teşekkürler.

SilentOne

SilentOne

Üye
g<el karılaştırma

Uruloki

Uruloki

Üye
sadece teknik açıdan karşılaştırma aslında önemli olan kullanıcı deneyimi tabi bu da bir fikir sahibi olmamıza yarar sağlar teşekkürler

nonamex

Üye
N9 daki GPU N8'dekinden 2 kat zayif. N9 da 1 gb Ram var N8'de 256 mb ram.. Onemli olabilecek 2 detay.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady

ArMaGeDdOn_87

Üye
N9 2 ay sonra çıkçak ve N8 dende her açıdan üstün ama nedense N8 in fiyatı hâlâ düşmedi ilginç olan konuda bu,N8 hâlâ 1000 TL..:)

Anußis

Anußis

Üye
forever n8 diyebilirim şuan için belki yeni nokia sea ray win7li telefonu almayı düşünebilirim ancak n9un tasarımı berbat 3g kamerası bile elimin altında

pRime.

pRime.

Üye
forever n8 diyebilirim şuan için belki yeni nokia sea ray win7li telefonu almayı düşünebilirim ancak n9un tasarımı berbat 3g kamerası bile elimin altında

Sea ray in tasarımıyla aynı ya :kop: görmedin galiba :d:

ultrayer6

ultrayer6

Üye

nokia sea ray tasarımı güzel
ve nokia n9 tasarımı kötü öyle mi :kop: :kop: :kop:

dalga geçiyorsun sanırım :D

al sana:

nokia sea ray:

---------------------------------------------------------

bu da nokia n9

punisher123

punisher123

Üye
N9un tasarımı berbatmı? şakacı:)

• Beğen
Tepkiler: eç038
eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
bir çok insan şakacı olmaya çalışıyor :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Karşılaştırma için teşekkürler,her iki işletim sisteminide beğeniyorum vede kullanmak isterdim.keşke n9 a vp7 de yüklenebilseydi, iki işletim sistemli olarak mükemmel olurdu:)

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
Karşılaştırma için teşekkürler,her iki işletim sisteminide beğeniyorum vede kullanmak isterdim.keşke n9 a vp7 de yüklenebilseydi, iki işletim sistemli olarak mükemmel olurdu:)

aslında n900 e android kurulduğunu duymuştum ama n9 nasıl olur iki işletim sistemine izin verir mi bilemem

Esendağlı

Esendağlı

Üye
aslında n900 e android kurulduğunu duymuştum ama n9 nasıl olur iki işletim sistemine izin verir mi bilemem
umarım verir,düşünsene bir cihaz ve iki işletim sistemi,tabiki iki işletim sistemi de stabil çalışmalı,...çok şeymi istedim yoksa:)

Uruloki

Uruloki

Üye
dıdı yanlış cevap wp7 için özel tuşçar lazım N9 hiç tuş yok nerdeyse N900 de sadece klavye var sea ray de ise fiziksel tuşler var son çıkan fabrika videosunu izleyebilirsiniz

Üst Alt