Nokia N8 imla hatasına bakın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
venusutarit

venusutarit

Üye
-Çok ile mu ayrı yazılır.
-Önemli kelimesi cümlenin ortasında büyük harfle başlamaz.
-Üç nokta kullanımını anlatmayayım ama burası yeri değil.
-Cümle başında göze kelimesinin g harfi büyük olmalıdır.
-bişe bile deil tercümesi sanırım birşey bile değil olacak.
:vur
Türkçe giderse Türkiye gider.
Ne olur akıllı ve zeki insanlar, bari siz yapmayın.

açacak: açacak, açıcak

İmlâ yani yazılış, telaffuz yani okunuş.
Yazı dilinde açıcak yazamazsınız. (şekildede de ayrı olacak.)
Kazma kürekle girdiler dilimizi götürüyorlar.

Yerden göğe kadar haklısınız. Elinize sağlık arkadaşım. :oke:

erkara_64

ben de diyorum ki burada bize yazmanız anlamsız madem o kadar dert ettiniz nokia ya mesaj atın ve deyin ki kardeşiğm biz cihazlarınızda adam gibi türkçe istiyoruz yoksa sizin cihazları kullanmayız deyiniz...ve gerçekten cevabı da bana yazınız...:)

teknoloji cihazını bile siyasallaştırıosunuz daha ne diim ki...

wildtiger223

wildtiger223

Üye
Aslında dediğiniz çok doğru.Madem bir şey üretip pazara sürüyorsun sürülen pazarın dilini ürününe adam gibi yerleştireceksin; ama gördüğünüz gibi Türkçe'yi Türk halkı düzgün konuşamıyor , yazamıyor elin adamı mı düzgün yazacak? Türkiye'de kaç tane mağazanın adı Türkçe ki? Mahalle bakkallarının isimleri bile yabancı. Bir kitap var Türkçe off herkes bir kez okusa ne demek istediğimi anlar. Şimdi sorun bana sen okudun mu diye? Yalan söylemek yakışmaz , ben okumadım ; ama içeriğini biliyorum ve hayatta da bunları görüyorum ya bana yeter. Artık dilimize sahip çıkalım. Afrika kıtasının çoğunluğu ingilizce konuşuyor. Peki neden? Dillerine sahip çıkmadıkları için. Gelecek nesillerin yarı Türkçe yarı yabancı konuşmasını istemiyorsak biz düzgün konuşmalıyız. Şimdi bazıları düşünür "Türkçe öğretmeni mi acaba bu?" diye. Hayır sadece 20 yaşında bir öğrenciyim.

accman

accman

Üye
guncellemelerle duzeleceginden supheliyim artik..guncelleme gelmiyorki kardesim..
s^3 gorsellikten baska ne verdi ki bize..

muratbeyim

muratbeyim

Üye
"Mathman20" arkadaşımı güzel Türkçemize karşı duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyorum. Nokia herhangi bir Çin firması değil, dünya çapında bir firma. Eminim dile getirilen bu hata, Nokia firmasına bildirilirse bir sonraki güncellemede düzeltilecektir.

"Oturum" kelimesi özel isim olmadığı için cümle ortasında küçük harfle başlamalıydı ve "açıcak" diye bir kelime yok Türkçemizde. Doğrusu "açacak" şeklinde olmalıydı. Güncel imlâ kuralları ile ilgili bir araştırma yapacaksanız sizlere (Türk Dil Kurumu) adresini tavsiye ederim.

Bence nerede olursa olsun, kişinin yazma ve konuşma dili, kültür seviyesinin bir göstergesidir; lakin birçok kişi bu konuda çok umursamaz ve hoyrat davranıyor. Hele internet ortamındaysa sırf birkaç harf eksik yazmak için abuk sabuk kısaltmalar yapılıyor. Acaba tasarruf yaptığını mı zannediyor insanlar? Türkçeyi güzel kullanmak da dilimizi yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmak da vatansever her Türk gencinin görevidir. Saygılarımla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt