Nokia N8 Hakkında Bir Kaç Soru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

radar65

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 Hakkında Bir Kaç Soru
herkese merhabalar...

bi kaç gün önce yurt dışından bir tanıdık vasıtasıyla hediye Nokia n8 geldi..

telefon türkçe ve sürüm 24 le başlıyor 24.1 olması lazım..

yalnız benim kafama bir kaç sorun var..

1-bilindiği gibi anna ve belle diye symbianda iki sözcük var..

bunlardan hangisi sürüm olarak yeni?

2-şu anda kullandığım sürüm anna mı bellemi?

3-telefonun ver. 27 yani son sürüme yükseltmek istiyorum..yurt dışından geldiği için herhangi bir sıkıntı yaratırmı? (tel.daha işlenmedi)

4-yeni yazılımı phoenix den felan değilde doğrudan nokia suiteden yüklesem ne farkı olur?

5-güncelledikten sonra (nokia suit ile ) herhangi bir riskle karşı karşıya kalırmıyım?

6-güncellemeyi telefon işlettikten sonra veya önce yapmanın bir farkı olurmu?

7-birde şu anda telefonun uygulamar/oyunlar klasörü içinde hiç oyun yok..
ama diğer gelen n8 lerde oyun var..
isimlerine ve adetlerine hiç dikkat etmedim ama 3-4 tane vardı..bu sorunu güncellemeyle aşabilirmiyim?

8-güncelleme yaptıktan sonra telefonun içinde bulunan fab.çıkışı resimler kaybolurmu?

biraz fazla oldu ama kusura bakmayın.. :)
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

saygılarımla..
Ziya Koçak..

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Öncelikle N8 kullanıcısı değilim fakat Nokia N8 in çıkışında kullandığı Symbian S^3 işletim sistemine Anna ve Belle isimli 2 büyük güncelleştirme yapma hazırlığındaydı. ilk güncelleştirme olan Anna sanırım ver.25 ile kullanıma sunuldu bu Anna idi. Yıl sonuna doğru da 2. büyük güncelleme olan Belle kullanıma sunulacak ve S^3 işletim sisteminin eski versiyonunu veya Anna versiyonunu kullanan kullanıcılar da Belle isimli versiyona ücretsiz güncelleyebilecekler telefonlarını. Telefon içerisindeki "Yazılım güncelle" uygulamasıyla bunu kolaylıkla yükleyebilirsin. Şuan Anna faal olan güncelleme. Belle için biraz bekleyeceğiz.

Güncellemelerle oyun da gelebilir kesin birşey diyemiyorum ancak istediğin birçok oyunu forumda bulabilirsin zaten bu konuda sıkıntı duyacağını sanmıyorum.

Güncelleme sırasında telefonunun şarjı bitip kapanmazsa veya sen yarıda yüklemeyi iptal etmezsen mevcut sistemine ilave olarak güncellemleri yapar. Eğer bir sorun oluşursa yazılımı baştan yüklüyor bu durumda da bazı bilgi ve dosyalarının kaybolma riski olabilir o yüzden güncelleme sırasında başka birşeyle uğraşma telefonda

radar65

Üye
    Konu Sahibi
hmm anladım yani belle daha çıkmadı..

peki nokia suite veya phoenix gibi programlardan yapmanın farkı hakkında bilginiz varmı?

ben pcden istiyorum yüklemeyide.. :)

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
phoenixten yapinca istediginiz varianti atarsin ama suite tr atar

emirsaltik

emirsaltik

Üye
Bi soruda ben sormak istiyorum gereksiz yere konu açmayım dedim.
Bi ara ben bu Ayarlar>Bağlantı>Hedefler Kısmındaki Turkcell yazan hedefi sildim yani 3G ile telefondan internete bağlanamıyorum onu tekrar nasıl geri getirebilirim yardımcı olabilecek varmı acaba?

radar65

Üye
    Konu Sahibi
nokia suite ile yazılımı son sürüm güncelledim..

oyunlarım geri geldi ve resimlerim yerinde duruyor...

yalnız biraz gaza geldim ve ovi den bi kaç uygulama indirdim fakat pek memnun kalmadım..silmek istedim ama beceremedim acaba bunun üstesinden nasıl gelebilirim?

teşekkür ederim.. :)

avvci_81

Üye
ayarlar uygulama yöneticisi yüklü uygulamalar a gel ordan uygulamayı bul üzerine tıkla kaldır seçeneği mi işaretle işlem tamam dir

radar65

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim o sorunu hallettim ama başka bir sorunum var ne olur bana yardım edin..

telefona son sürümü yüklemiştim ve herşey yolundaydı..

ama kafama ne takıldıysa artık hard format attım ve haritalar ve oyunlar gitti..

tekrar yeni sürümü yüklesemde gelmedi silinenler..çok sinirilerim bozuldu ve 24. sürüm tekrar yükleyeyim derken phoenixte update sowtfareye tıkladım sonra telefon kapandı pc hata felan verdi ve telefonumu şu anda çalıştıramıyorum..açma kapama tuşuna basınca titriyor ancak görüntü yok..

ne olur bana yardım edin abilerim kardeşlerim..neden yapar sizce bu sorunu ? :(

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
srdr kardeşim telefonu öldurmeden önceki yazilimla dead at

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
öldurmeden önce surum kaçti

radar65

Üye
    Konu Sahibi
herkese teşekkür ederim kendim başedemeyeceğimi anlayınca güvendiğim bir telefoncuya götürdüm..5 dakika içerisinde telefonu kurtardı ama sorunlarım hala bitmedi ve şu an ağlamak istiyorum.. :)

tamam telefonun geri gedliğine seviniyorum ama insanoğlu hep en iyisi olsun istiyor..

şimdide içerisindeki orjinal resimler ve videolar yok oldu..

diyeceksiniz şimdi kaç kere o resimleri kullanacıksın sanki diye ama buda benim huyum işte..telefonun orj resimi videosu bi köşede duracak..

onun haricinde birde nfs diye bir oyun vardı oda gelmedi..

telefoncu buna şükret fazla kurcalama dedi..ama ben videoları fotoğrafları istiyorum..

birde ben kendim oviden yaptığım ilk güncellemede haritalarıda kendi otomatik yüklemişti..
bölgeler felan..
bu çok önemli değil kendimde güncellerim ama sizce nasıl bir işlem yapmalıyım şimdi?

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
phoneix'le yapabilirsin ama once navifirm'den versiyonunla ilgili butun dosayalari indirirken arasinda birtane 16g yazan dosyayida indirmeniz gerekiyor ve onunla phoenix kullanarak flash atin geri gelir diyorum cunku deneyenler var ben hic anna yuklemedim yukledim tek enna cin sizdirmasiydi turkce yapip yukledim ilk gun ve simdi belle guncellemesiyle ilgileniyorum.ve cok guzel hemde hizli ayni andiroid sistemi gibi birsey tavsiye ederim ilgilenirseniz buyrun konumda konusalim ve face grubumuzda butun aradiniz sorunlara cevap bulabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt