Nokıa n73 Hakkında..????

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MeLih_061

MeLih_061

Üye
    Konu Sahibi
Nokıa n73 Hakkında..????
Arkadaşlar n73 sizce nasıl bir telefon.Yorumlarınızı bekliyorum..:hmmm

Salihyet

Salihyet

Üye
İşçilik bakımından zayıf, fakat denildiği gibi joistik çok büyük problem değil, en büyük problem lens kapağı oluyor, onun dışında sıfırı üretlimiyor, ama + olarak fiyatı ucuz ise temiz bir n73 iyi olur..

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
idare eder güzel telefon tavsiye ederim ama n73 music edition daha iyi tabikide

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
2.5 seneden uzun süredir kullandığım bir telefon.
Zamanında hayranı olarak almıştım, aldığımda daha da hayran kalmıştım.

Son derece hoyrat kullanmama rağmen sorun yaşamadım.
Şu günlerde pek çok telefon teknolojik anlamda üstünde olsa da, kesinlikle hala tavsiye ederim şiddetle!..

Cynical

Cynical

Üye
Sanırım bu sitede N73 için yazdığım 3. inceleme bu. Diğer ikisinden kopya çekeceğim dolayısıyla...
Telefonun donanımsal 2 kronik sorunu var. Joystick ve arka kapak. Bende Almanya çıkışlı Türkiye'den alınan N73 var. Kuzenimde ise Finlandiya çıkışlı ve Fransa'dan alınmış. Ikisinde de aynı sorun var. Joystick benim tabirimle "dokunmatik" oldu. O şu ana kadar 3 kez, bense 1 kez tamir ettirdim ama aynı sorun bir süre sonra yine baş gösterdi. Öyle ki aylardır hala bozuk şekilde kullanıyorum joysticki. Bir bakıma iyi de oluyor. Kimse telefonu karıştıramıyor. Ama bir daha asla joystickli bir telefon almam...
Arka kapak sorunu ise yalnızca bende oldu. Orjinal arka kapakla değiştirtmem lazım ama Çinliler sağolsun piyasada orjinal birşey bulmak neredeyse imkansız. Yine de hassas olunca sorun çıkarmıyor.
Telefonu ağırlaştıran bazı versiyonlar oldu. Hatta ben o versiyonlardan birine denk gelip sinirden telefonu garanti kapsamından çıkarma pahasına ME'ye çevirdim. Ama güncellemelerle o sorun nispeten aşıldı. Tabi telefonun Java telefonlar kadar hızlı olmasını beklememek lazım.
Gündüz çekimlerinde kamera çok başarılı ama gece çekimlerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaksın. Şimdiden soyliyeyim.
Eğer telefondan internete giren biriysen Wi-Fi'nin eksikliğini hissedersin. Özellikle 3G internet fiyatları bu düzeylerdeyken...
Telefonda bariz bir RAM yetersizliği var. Öyleki kendi tarayıcısıyla internete girdiğinde 3,5 sayfa gezindikten sonra "yetersiz hafıza" uyarısı alıyorsun. Cihaz kendi çektiği resmi zumlamaktan aciz kalıyor bazen. Bu RAM yetersizliği oyunlarda da başına bela olur. N-Gage'in resmi sitesi bile aylarca N73'ü desteklenen cihazlar listesinde "yakında" etiketiyle tuttu ama sonra stokları erittiler herhalde ki listeden kaldırdılar. Gösterdikleri mazerette şu: Yetersiz Ram. Ruslar sayesinde oynanıyor N73'de N-Gage oyunları. Ama oynamaaak vaaar, oynamak var.
Eğer bolca resim çeken ve müzik dinleyen biriysen bir süre sonra 2 GB hafızanın yetmediğini görürsün. N73 MiniSD kart kullanıyor ve bu kartlar tarih olmak üzere.
Eğer kulaklıkla kaliteli müzik dinlemek istersen kesinlikle AD41 veya AD46 3.5mm Jack dönüştürücü edinmen lazım. ME ile standart geliyor AD41. Aradaki fiyat farkının en önemli sebebi de o.
Kısacası N73'le herşeyi yapabilirsin ama belirli sınırlar içinde.
Kaliteli müzik dinlersin ama dinleyeceğin şarkı sayısı sınırlı olur diğer yeni model telefonlara kıyasla.
Kaliteli resim çekersin ama güneş henüz batmamışsa. Gece çekimleri kötü...
Kaliteli internet deneyimi yaşarsın ama internet paketleri el verdiği sürece. Wi-fi yok...
Kaliteli oyunlar oynarsın ama RAM müsade ettiği sürece. Telefonun boşta RAM miktarı maksimum 20 MB...
Maps ile gideceğin heryere bir rota çizersin ama yolda telefon sana asistanlık yapamaz çünkü GPS yok...

MeLih_061

MeLih_061

Üye
    Konu Sahibi
yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim..

piSLik67

piSLik67

Üye
kardeslerım sizlere bişi danısmak istıyorum bana almanyadan n73 ve n78 gelcek ben n73 ü almyı dusunuorum cok mesaj yazdıqım ıcın n78in tusları ince ses cıkartıo ve ınternette kıyasladım n73ün özellikleri daa fazla benım dusunceme ne dıyosun yorumlarınızı beklıyorum tesekkur ederim..

mustafa19

Üye
bence n73 ten şaşma derim n78den üstündür bencede sen al pişman olmazsın n 78den 10 pişman n73ten 1 pişman olursun belkide hiç olmazsın sana kolay gelsin...

hacıbumbala

Üye
güzel bi telefon ama kaba

macman

macman

Üye
2 yıldır kullanıyorum ve hiçbir sorunu yok sadece arka kapaktaki sorundan dolayı kamerası bazen açılıp kapanıyo ama çok iy bi telefon tafsiye ederim

ferdici ferhat

ferdici ferhat

Üye
benim ikinci n73 üm.ilkinin garantisi bitmişti ve iyi paraya verdim.n 73 sıfırını aldım.resim video müzik kalitesiyle bana göre çok süper bir tel.resimleri bilgisaraya attığımda süper.:yuru:oke:

gozdekuris

Üye
arkadaşlar n 73 satıorum hiç bi problemi yok..ilgilene olursamsj yazsın 250 tl kutusu falan herseyi var.. yanlız pembe aweadan aldım garantisi 1 ay sora bitio ama faturası falan duruyor msjlarınızı bekliorum

HNR

HNR

Üye
bende al derim dostum n73 güzel telefon ben n95 kullanıyorum ve n95'le n73 arasında fazla bir fark yok...

MeLih_061

MeLih_061

Üye
    Konu Sahibi
tmm arkadaşlar hepinize teşekkür

Kingmortall

Kingmortall

Üye
neresi zyıf anlamadım süper bi telefon özellikleri olsn tek kelimeyle harika bi telefon özellikle music edition modeli süper harika ses weriyor tasarımıda çok güzel bi kere kamerası yeter CMOS sensörü, 3.2 megapiksel (2048x1536 piksel) oto-odaklanma ve 20x'e kadar dijital zum kamera 2.4 inç QVGA (240 x 320 piksel) TFT renkli ekran ile harikalar yaratıyor carl zeiss tessar da war daha ne olsn tek wifi yok buda olsaydı rakipsiz olurdu

mricall

Üye
selamlar,konu ile alakası yok ama....n73 orjinal melodileri var,içlerinden bi tanesi cok güzel onu bulabilirmiyiz.hepsini buldum ama bi o dediğim yok....tarif edeyim söyle;kılıcların ya da metal bişeyin bi metalle sürtülmesi ile ortaya cıkan bi ses gibi

m.ispir1

Üye
ya bişi sorcam bu n73 hangi programları desteklio s60v3 mü v2 mi ne bunun türü ben sürekli değişik programlar atıyorum ama desteklenmio diyor ayrıntılı özel bi mesaj atabilirmi birisiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kingmortall

Kingmortall

Üye
ya bişi sorcam bu n73 hangi programları desteklio s60v3 mü v2 mi ne bunun türü ben sürekli değişik programlar atıyorum ama desteklenmio diyor ayrıntılı özel bi mesaj atabilirmi birisiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bildigim kadarıyla .n73 --- .3rd s6o bunu destekliyodu

4MaGuS

4MaGuS

Üye
beyler arka kapagı sorununu çözmek isterseniz mesela fazla sim kart var sa telefonun arka kapagını açın ve normal sim kart koyulan yere yakın şekilde yerleştirin ve telefonun kapagını kapayın cidden işe yarıyor ama kapamak biraz zor olabilir ama sorun düzeliyor tam olarak

thecentilmen

thecentilmen

Üye
yardımcı olacak birkaç önerim
hafıza kartında bazen bir kaç problem olabilir.bunun için orjinal hafıza kartı almak gerekir.bu olmadığı taktirde problemler meydana gelebilir.bunlardan yaşadığım sorunlar:
1- çektiğim reimler bozuk gösteriyordu
2- hafıza kartına birşeyler atınca hafıza kartını okumuyor
3-müzik atınca mp3 ler bozuk gösteriyordu​

ayrıca bir tavsiyem

hafıza kartını maximim %50 doldurun aksi halde telefonda yavaşlama donma vb. Problem oluyor​

YARDIMCI OLDUYSAM NE MUTLU BANA :):):):):):)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...