Haber Nokia Maps, Symbian Ve Meego için Güncellendi!

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Maps, Symbian Ve Meego için Güncellendi!
1 Ocak 2014'de Nokia Symbian ve Meego'dan desteğini çekmişti, 26 mart 2015de Sürpriz bir güncelleme geldi.

Nokia 2016'da symbian işletim sistemili cihaz üretirmi sizce?

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve @Safak

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Modernleştirip 2015 senesine yakışır bir hâle getirmişse neden olmasın?

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Modernleştirip 2015 senesine yakışır bir hâle getirmişse neden olmasın?
Android uygulamalarını çalıştıracaktır kesin :) düşünsene stabil bir işletim sisteminde android uygulamaları ;)
Salfish os gibi düşün

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Sanmam. Ama sonuçta insanlarda bir ön yargı var ve bu ön yargı Nokia yüzünden Microsoft'a da geçmiş durumda. İnsanlar Nokia'ya verdiği tepkiyi(kötülemeyi) Microsoft'a da yapıyor. Nokia bu ön yargıyı biraz zor atar üstünden. Boşa çabalar yine.

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Sanmam. Ama sonuçta insanlarda bir ön yargı var ve bu ön yargı Nokia yüzünden Microsoft'a da geçmiş durumda. İnsanlar Nokia'ya verdiği tepkiyi(kötülemeyi) Microsoft'a da yapıyor. Nokia bu ön yargıyı biraz zor atar üstünden. Boşa çabalar yine.
Microsoft ovi kapatı vb. vede nokia bir yol bulup symbianı opera store yönlendirdi.
symbian geliştirici kalmamışken bu güncelleme nerden çıktı?

Polymath

Polymath

Üye
O ön yargı bendede var. Aslında ön yargı degil bu. Pişmanlık. Nokia 603 kullaniyordum. Nokia maps mukemmel çalışıyordu. Sirf yeni telefonlarına yonelelim diye gelen fp1 fp2 ile gpsi bozmuslardi...hayir akil var mantik beni memnun etmemissin bir daha gidip nokia mi alacaktim

man20

man20

Üye
Bu kadar ısrarcı olunmamalı. bence hiç uğraşmasın bu son çırpınışları. Boşuna nabız yoklamasınlar.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bu adamlar neyin peşinde cidden anlamıyorum ama helal olsun. Symbian'a destek vermeleri takdir edilesi bir durum. Tahmin ettiğim ve istediğim gibi Nokia apk uygulamaları açan bir işletim sistemi yapacak galiba gittikleri yol bunu gösteriyor. Hem sis, sisx gibi kendine özgü formatları açar bu sayede eski/yeni Symbian yazılımlarını kullandırtır hem de Android'in artık sayı olarak hiçbir sistem tarafından geçilemez uygulama/oyunlarını Symbian sisteminde çalıştırır. Blackberry OS da Android uygulamalarını çalıştırıyor ama çözünürlük berbat 1440x1440 kare ekranlı saçma sapan bir ekranı var Passport modeline aitti sanırım. Ama şayet olursa Symbian klasik çözünürlüğü 360x640 yerine 720p/1080p çözünürlükler kullanacağından oyunları tam ekranda çalıştırarak hakkını verir diye düşünüyorum. Ben de eski emektar Nokia 603'ümü güncelleyip tekrardan kutusuna kaldırdım.

Polymath

Polymath

Üye
Arkadaslar 1ghz arm 11di sanirim kötü islemci ve 512mb ramle asphalt 6yi kasmadan oynatan telefonlardi symbianlar. Unutmayin ki su kullandigimiz snapdragon 800filan işlemciler symbian tellerde olsa android performansta yanina yaklasamazdi symbian tellerin..

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

Emre

Üye
    Konu Sahibi
birde lumianın getirmediklerini symbian getirirse ozaman kıyameti görün.

0MG90

0MG90

Üye
Ya tabi bi güncelleme geldi diye yine Symbian çıkacak.

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Ya tabi bi güncelleme geldi diye yine Symbian çıkacak.
bana bi tane symbian meego geliştiricisi söyle,
nokia helal olsun yine kendi sisteminden vazgeçmiyor.
elopunda böylece tam bi hain olduğu ortaya çıktı.

ersncak42

Üye
İnanın şu symbian belle kadar güzel bir sistem yok multitaskingi hızı kullanışlılığı şimdinin telefonlarından bile iyi inşallah nokia symbiana destek verir de dünya ucuz fiyata parasını hakeden adam gibi telefonlar görür

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
O ön yargı bendede var. Aslında ön yargı degil bu. Pişmanlık. Nokia 603 kullaniyordum. Nokia maps mukemmel çalışıyordu. Sirf yeni telefonlarına yonelelim diye gelen fp1 fp2 ile gpsi bozmuslardi...hayir akil var mantik beni memnun etmemissin bir daha gidip nokia mi alacaktim

On yargıdan ziyade bende kırgınlık var Nokia'ya karşı. 808 PureView aldım ilk çıktığı zaman. O dönem destek çekildi fp3 beklerken. Resmen ortada kaldım 3 ayda telefonumun fiyatı yarısına düştü.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Microsoft ovi kapatı vb. vede nokia bir yol bulup symbianı opera store yönlendirdi.
symbian geliştirici kalmamışken bu güncelleme nerden çıktı?

Geleceğe göz kırpıyor olabilir ancak gerçekten işi zor

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Nokia'nın symbian veya meego ile ama daha da geliştirilmiş şekilde yeniden gelmesini isterim şahsen :eller: güncelleme konusu da ayrı bir durup tabii :bilmm

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

Emre

Üye
    Konu Sahibi
beklemeye değer merak etmeyin wp gibi çok bekletmez nokia ;)

• Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
___kaptan___

___kaptan___

Üye
bak haklısın bu konuda

zaten symbianın diğer sistemlere kıyasla uygulama sıkıntısı vardı 'kanımca' diğer sıkıntıların hepsi Nokia'nın ısrarla düşük donanım üst seviye kamera sevdasından kaynaklanıyordu. bknz: N8, 808 PureView
katılıyorum, şahsen mobil cihazlar için 40-50mp gibi abartı kameralara gerek yok :bilmm tamam kaliteli fotoğraf çekmek isteyenler olabilir ama bu kadarı da abartı diye düşünüyorum, güzel bir sistemle gelsin yüksek donanım vs yani beklentileri fazlasıyla karşılasın o zaman durum değişir..

Üst Alt