Nokia Maps Konum Bulma Ayarlari

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozggurr

ozggurr

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Maps Konum Bulma Ayarlari
Ozelden gelen yardim mesajlarindan dolayi bu konuyu actim, arkadaslarin mesaj kutulari dolmus cevap alamiyorlar, umursanmiyor hissine kapilmasinlar fakat mesaj atip cevap bekleyen arkadaslar da bi zahmet mesaj kutularini bosaltsinlar ki cevap verilebilsin :)

Konumuza donersek, oncelikle sistemde herhangi bir cakisma ortaya cikmis olma ihtimaline karsi telefonunuzun acma kapama dugmesine 8 sn kadar basili tutun ve telefon 3 kere pes pese titreyince acma kapama dugmesine tekrar basip telefonu normal olarak acin.

Telefon tamamen acildiktan sonra maps uygulamasini acin. Secenekler sekmesinde Connection: online olsun.
Network destination default olarak "internet" olmus olmali, onu bir kereye mahsus wap services olarak degistirin. Eger wap baglantisi yapilsin mi ya da benzeri bir soru cikarsa hayir ya da cancel deyin. Eger oyle bir soru gelmezse ve Network destination Wap services seklinde olmustur onu yeniden Internet olarak degistirin. Simdi madem yeniden internet yapacaktik neden wap yaptik diye bir soru sorabilirsiniz, bu tamamen kisisel tecrubem, bende de benzer GPS baglanti sorunu oldugunda cozum bulamamistim ve kendim denerken Network destination ayarlarini intertet'ten wap servise sonra tekrar internet servisine cevirmenin ise yaradigini tecrube etmistim.

Network destionation yeniden Internet olarak degistirildiyse back ile geri donelim. Maps uygulamasindan tamamen cikip;
1-Application setting>>Positioning>> Positioning methods>> Assisted GPS+Integrated GPS+ Wi-fi/Network secili olsun. back ile geri cikin

2-Positioning server use: Automatic olsun; Server settings: 1) suply.nokia.com 2)suply.google.com olsun ve geri cikin

Diger ayarlara dokunmayin geri cikin.

3-Settings>>connectivity>>settings>>Switch to wlan Know wlans only olsun;
Data use in home country: Always ask (baglanti gerektiginde baglanti noktasini kendisiz secebilesiniz diye) olsun;
data use when abroad: Wlan only olsun;
Destinations a tiklayin>>options>>default connection>>internet olsun bu ayarlardan sonra geri ve exit ile ana ekrana kadar cikin.

Maps uygulamasini yeniden calistirin, eger wi-fi varsa konumu daha cabuk bulmak icin wi-fi baglantisi kurulacak ve konumlandirmaniz yapilacaktir, eger wi-fi yoksa gprs baglantisi kurulacak ve konumlandirma gerceklesecektir. Eger gprs hesabiniz da aktif degilse internet baglantisi olmadan konum bulmaya calisacagi icin eger kapali alandaysaniz konum bulamayacaktir, eger acik alandaysaniz bulundugunuz yerin etrafinin acik olup olmadigina ve hava durumuna bagli olarak bir ya da bir kac dakika konumunuz aranacak ve bulunacaktir.

Internet baglantiniz var ve siz de acik bir alandasiniz, yani apartman icinde ya da yuksek binalarin arasindaki bir sokakta degilsiniz varsayalim, internet ile hemen konumlandirma yapilacaktir. Eger konumlandirma gerceklesirse her seferinde GPRS kullanmamak icin Yukarda yaptigimiz ayarlarda degisiklik yapip:

Menu>>Settings>>Application setting>>Positioning>> Positioning metihods>> Assisted GPS(bunu secmistik secimi kaldirin)+(bu ikisi secili kalsin)Integrated GPS+ Wi-fi/Network
Ben hic internet kullanmayayim derseniz, maps uygulamasi>>settings>>Internet>>Connection>>Offline olarak secilsin

Eger Ovi suite kullanarak cep telfonunuza haritalari inceden yuklediyseniz ve buluindugunuz yer telefonun uydudan sinyal almasini engelleyecek kadar yuksek bunalarla cevrili degilse cok buyuk ihtimal ile sorunununuz cozulecektir.

Eger baktik yine sorun var, yukarda ayarlarini yaptigimiz:

2-Positioning server use: Automatic olsun; Server settings: 1) suply.nokia.com 2)suply.google.com olan serverleri yer degistirin bunun icin once:

2 numaradaki suply.google.com’u supply.google2.com olarak degistirin. Sonra 1 numaradaki suply.nokia.com’u suply.google.com olarak degistirin ve sonar tekrar suply.google2.com olani suply.nokia.com olarak degistirin…

Ek olarak, cep telefonunuzda kurulu gelen kullanim klavuzu ya da user guide Maps and location bolumu de size yardimci olabilir.

Sorun devam ederse sorunu ekran goruntuleriyle birlikte paylasirsaniz ben yine yardimci olmaya calisirim.

[email protected] mail adresinden de bana ulasabilirsiniz. yarin ulke disina cikacagim, belki yazmaya zaman bulamam ama ilk firsatta yardimci olmak icin elimden geleni yaparim.

Terimlerin ingilizce olmasi Turkce bilmedigimden ya da Ingilizce sovu yaptigimdan degil, benim telefonun Ingilizce-Cince olmasindan dolayi Nokia’nin menulerde kullandigi Turkce terimleri bilmedigimden dolayidir, yanlis anlasilma olmasin,

Bir de cok hizli yazmaya calistim zamanim yok diye, imla hatasi ve anlatim bozuklugu varsa anlamaya calisin, kusuruma bakmayin. Yanlis ya da hatali bir bilgi varsa bilen arkadaslarimin duzeltmesini rica ederim.

Saygi ve sevgiler efendim.
 
  • Beğen
Tepkiler: muvensa, OzGuRKnowN, noar ve 1 kişi daha
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt