Nokia Lumia Telefonumd​a Veri Kullanımın​ı Kapatma Veya En Aza İndirme

Sponsorlu Bağlantılar

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia Telefonumd​a Veri Kullanımın​ı Kapatma Veya En Aza İndirme
Şebeke servisi sağlayıcınız veri aktarımı için sizden sabit bir ücret almıyorsa, veri kullanımınızı azaltmak için yapabileceğiniz birkaç işlem bulunmaktadır.
E-posta eşitleme ayarlarını değiştirin:

Telefonunuz e-postalarınızı çok sık eşitliyorsa daha fazla veri kullanır. Telefonunuzun otomatik olarak ne sıklıkla e-postaları eşitleyeceğini ayarlayabilirsiniz.

1. Ayarlarını değiştirmek istediğiniz e-posta hesabına dokunun.
  2. Ekranın sağ alt köşesinde yer alan 3 noktaya (...) dokunun.
  3. Ayarlar > Eşitleme ayarları seçeneğini belirleyin.
  4. Yeni içerik indir seçeneğine dokunun ve bir zaman seçin. E-postalarınızın otomatik olarak eşitlenmesini istemiyorsanız El ile seçeneğini belirleyin.
Haber veya hava durumu uygulamaları gibi yüklü uygulamalarınız varsa, bu uygulamalar içerik eşitlemesi sırasında veri kullanabilir. Yüklediğiniz uygulamaların eşitleme ayarlarını ve geri bildirim gönderme seçeneklerini kontrol edin. Başlangıç ekranında sola doğru kaydırın, Ayarlar seçeneğine dokunun, ayarlar seçeneğinden Uygulamalarsekmesine doğru sola kaydırın ve uygulamaların ayarlarını kontrol edin.
Veri dolaşım ayarlarını kontrol etmeDolaşımdayken, özellikle yurt dışında bulunduğunuz zamanlarda internete bağlanmak veri maliyetlerini önemli ölçüde yükseltebilir. Veri dolaşımı, şebeke servisi sağlayıcınızın sahibi olmadığı veya işletmediği ağlar üzerinden veri almak için telefonunuzun kullanılması anlamına gelmektedir.

Telefonunuzu dolaşım için kullanmadığınızdan emin olmak amacıyla başlangıç ekranında sola doğru kaydırın, Ayarlar > Mobil ağ (Şebeke) seçeneğine dokunun ve Veri dolaşım seçenekleri öğesini dolaşım için kullanma konumuna getirin.

Mobil veri bağlantınızı kapatın:

Hiç veri kullanmadığınızdan emin olmak istiyorsanız, tüm veri bağlantınızı kapatabilirsiniz.
Ayarlar > Mobil ağ seçeneğine dokunun ve Veri bağlantısı seçeneğini kapalı konumuna getirin.

acoustic

acoustic

Üye
:tşk:

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Bunlar nokıa care forumdan mı alıntı ?

texasteam

Üye
bire bir aynısı :)

OozyStaw

OozyStaw

Üye
:hmmm alıntı konu

Dtn

Üye
Ben şu veri dolaşımı olayını anlamıyorum, onu kapatınca direkt kesiliyor internet bağlatısı, o zaman veri bağlantısı ne işe yarıyor?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ben şu veri dolaşımı olayını anlamıyorum, onu kapatınca direkt kesiliyor internet bağlatısı, o zaman veri bağlantısı ne işe yarıyor?

veri dolaşimi uluslararasi bolgelerde kendi operatorunuzden sinyal alamadiginiz durumlarda cihazin roaminge gecerek başka operatorler uzerinden size hizmet etmeye devam etmesidir. Veri baglantisi ise mobil cihazin şebekesi uzerinden paket veri kullanimini engeller.

Dtn

Üye
Allah Allah benim veri dolaşımı kapalıyken internete hiç girmiyor :hmmm teşekkürler açıklama için

Üst Alt