Nokia Lumia 920 şarj problemi

Sponsorlu Bağlantılar

doukann

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920 şarj problemi
Telefonu aldığımdan beri bir şarj problemim var ve kafayı yemek üzereyim artık. KVK'ya verdim, arkaplandaki uygulamaları falan kapattığımı, wireless ayarlarının kapalı olduğunu, ekran parlaklığının düşükte olduğunu ve hala şarjın çok az gittiğini söylediğim halde telefonda sorun olmadığına karar verip yazılım yükleyip geri gönderdiler. Bunu herkese yapıyorlarmış.

Yabancı forumlarda ve makale sitelerinde devamlı gezdim ve bataryanın kalibrasyonu için birkaç gere boşaltılıp şarj edilmesi gerekiyormuş. İlk önce buna inandım ama daha sonra zaten telefonu alalı 10 gün oldu ve telefonu birçok kez boşaltıp şarj ettim zaten. Düzelen hiçbir şey yok. Telefonun keyfini bir çıkaramadım. Fabrika ayarlarına döndürüp denedim, bilgisayardan şarj ettim falan hiçbir değişiklik yok. Bir tek ilk aldığımda direkt kullanmaya başladım şarj etmeden ama o da yeni nesil telefonlarda çok etki etmiyormuş.

İlk şarj olduğunda 100%'deyken bir süre hiç düşmüyor, ben de aa kesin düzeldi falan oluyorum her defasında, daha sonra birden 90'lara falan düşüyor. Atıyorum birden 95'e düşüyor, ondan sonra da arkası çok hızlı bir şekilde geliyor. Dün telefonun şarjının ne kadar gittiğini test etmek için bir uygulama yükledim, şarj sürelerinin falan istatistiğini çıkarıyor. Bir de özellikle yoğun bir şekilde kullandım. Durmaksızın kullanmadım ama yoğun bir şekilde kullandım yani. WhatsApp kullandım, Angry Birds oynadım, 10 mb'lık falan 2-3 uygulama yükledim. Dikkat ettim ki her 20 dk'da 10% civarında şarj kaybı yaşıyorum. Bu sadece WhatsApp kullandığım 20 dakikalarda da oldu, çoğunlukla oyun oynadığım 20 dakikalarda da (o uygulama 20 dakikada bir istatistik çıkarıyor). Gerçi standartları da tam olarak bilmiyorum. İnternette insanların yazdıklarına bakacak olursak dayananınki iyi dayanıyor. İşte dün o yoğun sayılabilecek kullanımda şarjım 4 saat olmadan bitti. Sonra şarj ettim 80%'e kadar, sabah 7 buçuk gibi de yattım. Öğlen 2 buçukta uyandım ve uyandığımda şarjım 64% olmuştu. Arkaplanda uygulama falan yok, wireless kapalı, NFC kapalı yani kapalı olması gereken her şey kapalı. Sonra yine kullandım telefonu. Mix Radio'dan müzik dinledim, arada Twitter'a bakıp kapadım falan yani çoğunlukla Mix Radio'dan müzik dinledim. Yine o 20 dakikalık sürelerde 10-13% arası şarj gitmiş. Sonra da telefon kendini yemiş yemiş işte şimdi de 18% şarjı var.

Ne yapabilirim arkadaşlar? Resmen telefondan nefret ettim artık.

screamofcnc

Üye
Başta bende korkmuştum şarj olayından ama zamanla düzeldi arkadaşım, belki seninki de düzelir zamanla. Şarjının tam bitmesini beklemesen de olur, şahsen ben öyle yapıyorum.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefonu aldığımdan beri bir şarj problemim var ve kafayı yemek üzereyim artık. KVK'ya verdim, arkaplandaki uygulamaları falan kapattığımı, wireless ayarlarının kapalı olduğunu, ekran parlaklığının düşükte olduğunu ve hala şarjın çok az gittiğini söylediğim halde telefonda sorun olmadığına karar verip yazılım yükleyip geri gönderdiler. Bunu herkese yapıyorlarmış.

Yabancı forumlarda ve makale sitelerinde devamlı gezdim ve bataryanın kalibrasyonu için birkaç gere boşaltılıp şarj edilmesi gerekiyormuş. İlk önce buna inandım ama daha sonra zaten telefonu alalı 10 gün oldu ve telefonu birçok kez boşaltıp şarj ettim zaten. Düzelen hiçbir şey yok. Telefonun keyfini bir çıkaramadım. Fabrika ayarlarına döndürüp denedim, bilgisayardan şarj ettim falan hiçbir değişiklik yok. Bir tek ilk aldığımda direkt kullanmaya başladım şarj etmeden ama o da yeni nesil telefonlarda çok etki etmiyormuş.

İlk şarj olduğunda 100%'deyken bir süre hiç düşmüyor, ben de aa kesin düzeldi falan oluyorum her defasında, daha sonra birden 90'lara falan düşüyor. Atıyorum birden 95'e düşüyor, ondan sonra da arkası çok hızlı bir şekilde geliyor. Dün telefonun şarjının ne kadar gittiğini test etmek için bir uygulama yükledim, şarj sürelerinin falan istatistiğini çıkarıyor. Bir de özellikle yoğun bir şekilde kullandım. Durmaksızın kullanmadım ama yoğun bir şekilde kullandım yani. WhatsApp kullandım, Angry Birds oynadım, 10 mb'lık falan 2-3 uygulama yükledim. Dikkat ettim ki her 20 dk'da 10% civarında şarj kaybı yaşıyorum. Bu sadece WhatsApp kullandığım 20 dakikalarda da oldu, çoğunlukla oyun oynadığım 20 dakikalarda da (o uygulama 20 dakikada bir istatistik çıkarıyor). Gerçi standartları da tam olarak bilmiyorum. İnternette insanların yazdıklarına bakacak olursak dayananınki iyi dayanıyor. İşte dün o yoğun sayılabilecek kullanımda şarjım 4 saat olmadan bitti. Sonra şarj ettim 80%'e kadar, sabah 7 buçuk gibi de yattım. Öğlen 2 buçukta uyandım ve uyandığımda şarjım 64% olmuştu. Arkaplanda uygulama falan yok, wireless kapalı, NFC kapalı yani kapalı olması gereken her şey kapalı. Sonra yine kullandım telefonu. Mix Radio'dan müzik dinledim, arada Twitter'a bakıp kapadım falan yani çoğunlukla Mix Radio'dan müzik dinledim. Yine o 20 dakikalık sürelerde 10-13% arası şarj gitmiş. Sonra da telefon kendini yemiş yemiş işte şimdi de 18% şarjı var.

Evet telefonun şarjının çok uzun gitmediği doğru.
Ancak 4 saatte bitirmek için de epey efor sarfetmek gerekir :hmmm
4 saat boyunca yemeden içmeden oyun oynasan belki.
Ancak yok 20 dk şundan, 20 dk bundan.
Bu şekilde 4 saatten daha uzun gitmesi gerekir diye düşünüyorum.
Bir de telefona biraz şans tanı. Zamanla daha iyi olacaktır şarjı.
Ayrıca şu gelecek güncellemeleri bir yükle, ondan sonra tekrar bak.

doukann

Üye
    Konu Sahibi

Evet telefonun şarjının çok uzun gitmediği doğru.
Ancak 4 saatte bitirmek için de epey efor sarfetmek gerekir :hmmm
4 saat boyunca yemeden içmeden oyun oynasan belki.
Ancak yok 20 dk şundan, 20 dk bundan.
Bu şekilde 4 saatten daha uzun gitmesi gerekir diye düşünüyorum.
Bir de telefona biraz şans tanı. Zamanla daha iyi olacaktır şarjı.
Ayrıca şu gelecek güncellemeleri bir yükle, ondan sonra tekrar bak.

Artık bir problem olduğunun farkındayım zaten. Ama çıkmazdayım. Garantiye versem şimdi günlerce haftalarca onların nazını çekeceğim. Bir çözüm yolu var mı bunun? Kutusunu açtığımdan, kullanmaya başladığımdan beri böyle telefon. Güncellemenin ne zaman geleceğini biliyor musunuz?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Artık bir problem olduğunun farkındayım zaten. Ama çıkmazdayım. Garantiye versem şimdi günlerce haftalarca onların nazını çekeceğim. Bir çözüm yolu var mı bunun? Kutusunu açtığımdan, kullanmaya başladığımdan beri böyle telefon. Güncellemenin ne zaman geleceğini biliyor musunuz?

2 önemli güncelleme gelecek yanılmıyorsam.
Bir tanesinin önümüzdeki 2 hafta içinde gelmesi muhtemel.
Diğeri de Şubat sonlarında sanırım :hmmm

dedereis123

dedereis123

Üye
aynı sorun bende var tamamen aynı 2 dk önce %71 yazıyordu biranda %63 e düştü , ekran düşük butun veriler kapalı ekran hasssas kapalı ama su gibi emdi valla , saat 12dan 19 a kadar internet açık 2 saat kapalı bıraktım , az oyun , sms ve indirme ile %14 kaldı acaba sorun mu vardır yoksa normal mi , daha dün aldım hani arzalı olmasındanda korkuyorum

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Ben telefonu gece on iki de batarya yüzde yüz bırakıyorum. Sekiz saatlik uykudan sonra batarya doksan dokuz da. Eğer wifi internet falan açıksa ortalama yüzde yirmi beş şarz yiyor. Normal olduğunu düşünüyorum.
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

NUD

NUD

Üye

bende uygulama ve internetle yükleniyorum telefona ama 4 saatte bitmesi muhtemel bile değil bütün gün tel elimden düşmüyor ama en az 8 saat kullanıyorum aynı şekilde iphone 4 ü kullandığımda 3 saatte bitiyordu ama Lumia da en az 8 saat performans var

dedereis123

dedereis123

Üye
ya bizde neden yok :/ ekran kapalı arka plan kapalı butun ayarlar kapalı 9 saat gitti yani parlak kullanmam mumkun değil o zaman niye parlaklık ayarı varki o zaman kullanamıcaksam

- - - Eklendi - - -

arkadaş bu seferde %100den aşagı düşmüyor ya bu nasıl bir sıkıntıdır ? ekranı açtım 10dk oyun oynuyorum %100 hayla

doukann

Üye
    Konu Sahibi
ya bizde neden yok :/ ekran kapalı arka plan kapalı butun ayarlar kapalı 9 saat gitti yani parlak kullanmam mumkun değil o zaman niye parlaklık ayarı varki o zaman kullanamıcaksam

- - - Eklendi - - -

arkadaş bu seferde %100den aşagı düşmüyor ya bu nasıl bir sıkıntıdır ? ekranı açtım 10dk oyun oynuyorum %100 hayla

Bende de öyle oluyor çok seviniyorum sonra anında 90%'a düşüyor sonra da zaten sayaç gibi işliyor :) Senin durum ne şimdi?

Ben telefonu gece on iki de batarya yüzde yüz bırakıyorum. Sekiz saatlik uykudan sonra batarya doksan dokuz da. Eğer wifi internet falan açıksa ortalama yüzde yirmi beş şarz yiyor. Normal olduğunu düşünüyorum.
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

Peki gece bırakınca 3G dahi kapalı mı bırakıyorsun?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar batarya durumu güncellemesi dakikada bir olmuyor, geri sayım gibi atmasını beklemeyin.
Belli aralıklarla batarya durumu güncellenir. Bu yüzden 100...99...98 diye inmez.
(Hiç kullanmadığınız, bekleme durumundaki haller hariç)

O yüzden kullanım esnasında %100 iken, bir süre sonra %92 diye görmeniz çok normal.
Herşeyi kafaya takmayın yaa, milleti paranoyak ettiniz iyice :)
Hele telefonu birkaç hafta kullanın, nedir bu en ufak şeyde panikleme hali böyle....
Biraz kullandıktan sonra herşeyin daha iyi olduğunu göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: The Darkman

doukann

Üye
    Konu Sahibi
Sizce şarjın orta derece kullanımda (birkaç fotoğraf çekimi, ara ara WhatsApp, Twitter, azcık Facebook, biraz oyun, yaklaşık 1 buçuk-2 saat müzik) ile 21 saat civarında gitmesi nasıl?

PureFood

PureFood

Üye
Sizce şarjın orta derece kullanımda (birkaç fotoğraf çekimi, ara ara WhatsApp, Twitter, azcık Facebook, biraz oyun, yaklaşık 1 buçuk-2 saat müzik) ile 21 saat civarında gitmesi nasıl?

Normal. Benimde öyle. Orta kullanımda bir günü devirebilir.

Ben cimriyim şarj konusunad her zaman Wifi,3G,arka plan uygulamaları, hepsi kapalıdır. Ekran parlaklığı en düşükte. ama yine de 10 dk internete gireyim en basitinden mağazadan uyg.guncelleyeyım dıyorum pat 95 olmuş :) yapcak bişey yok guncelleme ile biraz daha gelişebilir ama umutlanmaya gerek yok arkadaşlar. gece yatarken de bilerek kapatıyorum.. Olabildiğince cimrilik yapın. evet biz bu telefonu nimetlerinden faydalanmak için aldık ama malesef elden tek gelen bu...

IVI-Elia

Üye
Fazla takmayın ilk başta benim şarjım da çok az gidiyordu düzgün şarj edip şarj olurken kullanmayınca batarya düzene girdi bir günü çok rahat tamamlıyorum.3G açık en parlak ekran 3g ve wifi kullanımı mağazadan indirme dahil.İlk başta benim cihaz da 5-6 saat gidiyordu boşuna üzülmeyin.

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Allahtan arkadaşlar htc onex kullanmıyor yoksa kabloyla yaşarlar

hakan.620

Üye
bende de oldu basta veri baglantisini kapatm cozuldu bendeki kendilignden sarji bitiyodu

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bir de WP sisteminde şarj durumu güncellemesi en az 30 dakikada bir yapılabiliyor.
Daha aşağı sürede (örneğin 5dk bir) güncellemeye sistem izin vermiyor.
Bu yüzden hangi batarya programını kullanırsanız kullanın yarım saatte bir güncelleyecektir.
Siz de her baktığınızda telefonun şarjı sanki birden azalmış gibi göreceksiniz.

Yukarıda belirttiğim kısıtlama nedeniyle mağazadaki batarya programlarının çoğu birbiriyle neredeyse aynı.
Farklı yapımcılardan farklı görsellikte ancak aynı işi yapan programlar.
Aralarında bazıları sorunsuz live tile güncelleme, görsellik, detay durumu gösterme, tile'ı tüm boyutlarda ayarlama gibi çeşitli özellikler ve diğerlerine göre daha senkronize çalışıyor. Popülerlikleri arasında farkı da bu sağlıyor.
Yoksa güncelleme zamanı olarak hepsi aynı.

gkcll

gkcll

Üye
Bir de WP sisteminde şarj durumu güncellemesi en az 30 dakikada bir yapılabiliyor.
Daha aşağı sürede (örneğin 5dk bir) güncellemeye sistem izin vermiyor.
Bu yüzden hangi batarya programını kullanırsanız kullanın yarım saatte bir güncelleyecektir.
Siz de her baktığınızda telefonun şarjı sanki birden azalmış gibi göreceksiniz.

Yukarıda belirttiğim kısıtlama nedeniyle mağazadaki batarya programlarının çoğu birbiriyle neredeyse aynı.
Farklı yapımcılardan farklı görsellikte ancak aynı işi yapan programlar.
Aralarında bazıları sorunsuz live tile güncelleme, görsellik, detay durumu gösterme, tile'ı tüm boyutlarda ayarlama gibi çeşitli özellikler ve diğerlerine göre daha senkronize çalışıyor. Popülerlikleri arasında farkı da bu sağlıyor.
Yoksa güncelleme zamanı olarak hepsi aynı.

Bulutsuzgece kardeşim bi ricam daha var hani
geçen bi yabancı siteden bir türk kişinin
yorumumu getirmiştim türkçe ye çevirmiştinya
video inceleme sitesinden türk kişi ye cevap
gelmiş merak ettimde bi zahmet şu cevabı da
türkçe ye çevirebilirmisin

Hi Serkmen

Thanks for the question. At the moment it looks
like the Nokia Lumia 822 is just for the US
market
so I am not sure if we will ever see it outside of
the
states. In terms of specs, the handset is very similar
to the Lumia 820 so in my opinion you will be
fine
to go for the 820 rather than waiting to see if
the 822 arrives in Turkey. Hope this helps!

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
bi zahmet şu cevabı da
türkçe ye çevirebilirmisin

Hi Serkmen

Thanks for the question. At the moment it looks
like the Nokia Lumia 822 is just for the US
market
so I am not sure if we will ever see it outside of
the
states. In terms of specs, the handset is very similar
to the Lumia 820 so in my opinion you will be
fine
to go for the 820 rather than waiting to see if
the 822 arrives in Turkey. Hope this helps!

Merhaba Serkmen,

Soru için teşekkürler. Şu anda "Nokia Lumia 822" yalnızca ABD piyasası için. O yüzden ABD'nin dışındaki diğer piyasalarda görür müyüz hiç bilmiyorum. Özellik olarak cihaz Lumia 820 ile çok benziyor yani benim fikrimce Lumia 822 Türkiye'ye gelecek mi diye beklemektense 820'yi alman iyi olur. Umarım bu cevap yardımcı olur!

Üst Alt