Nokia Lumia 900'ün maliyeti iPhone 4S'ten daha yüksek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 900'ün maliyeti iPhone 4S'ten daha yüksek

Nokia'nın Windows işletim sistemli akıllı telefonu Lumia 900, iPhone 4S'ten daha yüksek bir maliyete sahip. Buna rağmen daha ucuz.

Hala daha dünyanın en pahalı telefonlarından biri olan iPhone 4S'i eleştiren Nokia, Windows Phone işletim sistemine sahip Lumia 900 akıllı telefonu ile maliyet - satış fiyatı - kâr karşılaştırması yaptı. Sonuçlar ise son derece şaşırtıcı.

Kablosuz çipler, işlemci, kamera, ekran, hafıza ve diğerleri şeklinde sıralanıp giden parçalara baktığımızda Lumia'nın fiyatlardaki üstünlüğünü görüyoruz. Resimde, Lumia'nın 209 dolarlık maliyetine karşılık iPhone 4S'in 190 dolarlık maliyetini görüyoruz. Kar oranlarında ise Apple neredeyse ikiye katlamış. Tabloya bakınca görünen bunlar.

En çok merak ettiğim konu ise şu: Nokia yazılıma ne kadar para yatırmış, Apple ne kadar yatırmış? Bunu niye yazmadıklarını çok merak ediyorum doğrusu. Zira iPhone, iOS işletim sisteminden güç alan bir akıllı telefon. Yoksa o telefonun donanımsal açıdan muadilleri, 800 - 900 liradan satılıyor. Nokia'nın işletim sistemine ve yazılımlara da ne kadar para harcadığını bilmek isterdiğik doğrusu...

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Böyle birşey mümkün olsaydi emin ol nokia bundan zararini cıkarırdı.

Yani parcalari pahali olacak telefon ucuz olacak Burada mantik devreye girer ve böyle birşey mümkün degil

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

Yani parcalari pahali olacak telefon ucuz olacak Burada mantik devreye girer ve böyle birşey mümkün degil

Alakası yok.Apple şu sıralar sırf marka olduğundan dolayı ne bileyim %300 kar ile satabilir ama Nokia şu anki durumunda bunu yapamaz.Bundan 10-15 yıl önce olsaydı dediğin şey mümkün olabilirdi ama şu sıralar eski halinde olmadığını, geliştiğini göstermek için telefonlarını satmalı ve bunun için de telefonlarını diğer rakip telefonlardan daha ucuza satmalı ki öyle de oluyor.

doctorrr

doctorrr

Üye

nokia batmak istese öyle bişeyler yapardı :D

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Mutlaka bir yerden zararını kapatıyordur, yoksa zarar etmek için neden ürün çıkarsın ki NOKIA?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yanlis yatirimlar ve eskiden kalan hantalligindan dolayi zarar etmis olabilir ama bu nokianin batacagi anlamina gelmez. Gerekirse operasyonel kuculmeye gidip maliyetlerini dusurur. Ama sundan emin olabilirsiniz Nokia 2012 yilini karda kapaticak.

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Mutlaka bir yerden zararını kapatıyordur, yoksa zarar etmek için neden ürün çıkarsın ki NOKIA?

Tahminen adam parcalari pahali telefon cıkarticak sonra ucuza saticak Kesin cıkartıyordur telefonun karini

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
N8'in maliyeti 4s'ten yüksek deseler yinede inanırım malzeme kalitesi olarak nokia apple'dan kat kat yüksek iousun desteği para o yüzden kasası değil içi dışı değil yazılımları :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
N8'in maliyeti 4s'ten yüksek deseler yinede inanırım malzeme kalitesi olarak nokia apple'dan kat kat yüksek iousun desteği para o yüzden kasası değil içi dışı değil yazılımları :)

HTC One X ile çivi çakıyorlar birşey olmuyor :ehe Onun maliyeti daha da yüksektir.

aleranol

aleranol

Üye
Kesinlikle haklsını rambo.

doctorrr

doctorrr

Üye
pentagram_34

pentagram_34

Üye
O değil de fiyatı görünce uyuz olmamak elde değil:D
nerdeyse 2 tane iphone fiyatına 1 iphone alıyoruz.
İnsanın bu kadar da olmaz beee diyesi geliyor:D

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
işletim sistemi sattırıyor o fiyatlara iphone'u

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
[ENGİN];4774609' Alıntı:
işletim sistemi sattırıyor o fiyatlara iphone'u
nasıl bir işletim sistemi o kadar fiyat arttırıyor.tamam ios çok güzel bir sistem ama 400$ da etmez yani

pentagram_34

pentagram_34

Üye
Fazla kar etmeyi düşündüklerinden az kar yetmiyor:)

franzliszt

franzliszt

Üye
apple ne zaman ucuz olduki her yerde parayı veren düdüğü çalar gerisi fasa fiso ne kadar apple a gıcık olanlar varsada bir apple kadar programsal başarı elde edemediler o kazanılan parayla apple sürekli çalıştı ona dava açtı buna dava açtı patentler satın aldı kendi donanımlarını kendi ürettiler falanda filanda yakında çoğu parçayı almayacak iphone için konuşuyorum örneğin tv işinede giriyor akıllı tv işinde samsung smarta darbe inderecekmiş .

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
valla apple tv çıkarırsa heralde 5bin liradan başlar fiyatları ama samsung smartı rakip seçtiyse baştan kaybetmiş zaten samsungun tvleri o kadar da iyi degil. yanyana samsung sony ve philips in aynı özelliklerindeki tv lerine bakın ne demek istedigimi anlarsınız.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
valla apple tv çıkarırsa heralde 5bin liradan başlar fiyatları ama samsung smartı rakip seçtiyse baştan kaybetmiş zaten samsungun tvleri o kadar da iyi degil. yanyana samsung sony ve philips in aynı özelliklerindeki tv lerine bakın ne demek istedigimi anlarsınız.

konuyla ilgili değil ama panasonic tvler hepsini katlar

- - - Eklendi - - -

nasıl bir işletim sistemi o kadar fiyat arttırıyor.tamam ios çok güzel bir sistem ama 400$ da etmez yani

ettiriyorlar ama uygulamalarıyla malzeme kalitesinden pahalı olmadığı biliniyor zaten

turker10

turker10

Üye
bu telefonlar gereksiz çok pahalı bu fiyatlar yazık günah ve o parçalarda üzerinden epey kar alınmış fiyatlardır o kadar para tutacağını sanmam yani adamlar misli misli kazanıyor her yerden...
yani sanayide araca bişeyler yaptırırsın 100 tl mi işte parçalar 70 tuttu abi 30 da işçilik aldım der ama o 70 tende en az 20 kar etmiştir bunun gibi ....:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt