Nokia Lumia 620 denetimde kalsın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 620 denetimde kalsın
[h=3]1.(inceleme)
Rekabet ortamına son olarak katılan Nokia Lumia 620, birçok cepte şimdiden kendisine yer açıyor.
[/h]

Şu sıralar haklı olarak herkes Microsoft'un geliştirdiği ve Windows Phone 8 işletim sistemi içeren telefonları konuşuyor. Biz de CHIP Online olarak size şu ana kadar piyasaya çıkmış olan tüm modelleri inceledik ve deneyimlerimizi sizlere aktardık. Rekabete katılan en yeni modelse geçtiğimiz hafta içinde tanıtılan Nokia Lumia 620 oldu. Bildiğiniz gibi Nokia tarafında amiral gemisi olan Lumia 920'nin fiyatı oldukça yüksek. Lumia 820 de "neden daha uygun fiyatlı bir Windows Phone 8 olamadı ki?" dedirten bir ürün oldu. Firmanın son bombası olan Lumia 620 aslında birçok kişinin beklediği telefon. Özellikleri zengin ve fiyatı da herkes bütçeye hitap eden türden.
Şimdilik Turkcell mağazalarında kullanıcılara sunulan Nokia Lumia 620'nin fiyatı 749 TL. Böylece Nokia Lumia 620, piyasanın en uygun fiyatlı Windows Phone 8'li telefonu olmayı başarıyor. Ancak fiyat uygunlaştığında herkesin merak ettiği nokta hiç şüphesiz telefonun tasarımı ve sunulan özellikler oluyor. Tasarım olarak Nokia Lumia 620'den etkilendiğimizi şimdiden söyleyelim. Yer verilen ekran 3.8 inç büyüklüğünde ve 480 x 800 piksel çözünürlüğü destekliyor. 127 gram seviyesindeki ağırlık, Nokia Lumia 620'nin sağlamlığı düşünüldüğünde oldukça hafif kalıyor. Ele tam anlamıyla oturmayı başaran telefonun ölçüleri ise 115 x 61 x 11 mm. En çok sevdiğimiz yön arka kapağın cihazı tam anlamıyla koruması oldu. Olası hasarlarda arka kapağı tamamen değiştirerek cihazınızı yenileyebilmeniz mümkün. Bellek kartı, SIM ve batarya takılması için kapak kolay bir şekilde çıkarılabiliyor. Nokia Lumia 620'nin siyah, mavi, yeşil, pembe, turuncu, beyaz ve sarı gibi etkileyici seçenekleri mevcut
Nokia Lumia 620'de çift çekirdekli ve 1.0 GHz frekansa sahip Snapdragon S4 işlemci ve 512 MB kapasitede bellek görev yapıyor. Cihazın genel performansının yeterli düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Oyunlar ve multimedya işlemleri için ideal bir donanımı var. Bataryanın 1300 mAh seviyesinde olması, telefonun gün içinde 10 saate varan görüşme yapmasına olanak sağlıyor. Bekleme süresi ise 330 saat gibi üstün bir seviyede. Depolama alanı olarak da 8 GB'lık yerleşik bir belleğe ve 7 GB'lık SkyDrive alanına destek veriliyor. Elbette isteğe bağlı olarak Micro SD bellek kartı kullanarak artırım yapabilmeniz mümkün. Telefonda 802.11n kablosuz ağ desteği var. Desteklenen Bluetooth standardı ise 3.0. NFC atlanmamış ancak kablosuz şarja maliyetler nedeniyle yer verilmiyor. Sıra dışı bir harita deneyimi sunan telefonun A-GPS ve GLONAGLASS destekleri de mevcut.
Telefonun müzik konusundaki yetenekleri tatminkar düzeyde. Yer verilen kamera içinse daha iyi olması gerektiğini düşünüyoruz. LED flaş ve otomatik odaklanma ile desteklenmesi önemli bir artı ancak 5.0 MP çözünürlük ve 720p'lik video kaydı günümüzün standartlarının gerisinde. Ön kamera için belirlenen çözünürlükse VGA. Tahmin ettiğimiz gibi Nokia Lumia 620, müthiş özelliklere sahip olan bir telefon değil ancak yine de günlük ihtiyaçları fazlasıyla karşılayabiliyor. Kamerası çok iyi olan bir telefonla tatili çıkarabilirsiniz ancak Nokia Lumia 620, fotoğraflarda ve videolarda kalite arayanlara pek de yeterli gelemeyebilir.

2.(sonuç ve alternatif)
[h=3]Sonuç[/h]Diğer Lumia modellerinde olduğu gibi Micro SIM kartlarla çalışabilen telefonun sahip olduğu platform hiç şüphesiz en önemli detaylardan biri. Microsoft, sürekli olarak Windows Phone 8'li cihazların önünü açıyor ve daha şimdiden memnun edici satış rakamlarına ulaşılmış durumda. Nokia Lumia 620, piyasanın iyi oyuncularından biri. Uygun fiyatlı ve her isteğe göre renk seçeneğine sahip. Multimedya yönünden çok zengin olmasa da işletim sisteminin tadını en iyi şekilde almanızı sağlayacaktır.
[h=3]Alternatif[/h]Nokia Lumia 620, iyi bir telefon. Rakiplerinden daha uygun fiyatlı. Özellikleri zirveye oynamasa da tatmin edici düzeyde. Benzer fiyattaki rakipler geldiğinde önemi daha iyi anlaşılabilir.

3(Teknik özellikler)
Teknik Detaylar
Ekran3.8 inç (480 x 800)
İşlemciSnapdragon S4 (1.0 GHz)
Bellek512 MB
Depolama8 GB + 7 GB (SkyDrive)
Boyutlarx 61 x 11 mm




4(ürün galerisi):









kaynak:
 
  • Beğen
Tepkiler: .Murat.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt