Nokia Lumia 1020: Derinlemesine İnceleme

Sponsorlu Bağlantılar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
:tşk: ellerin dert görmesin:oke:
 


bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi


Lumia1020 Nokia'nın mobil cihaz kameraları konusundaki ustunlugune halel gelmesin diye cikarilmiş bir cihaz gibi duruyor benim gozumde. Eylul ayındaki Nokia World'de tanitilacak yeni ust segment cihazda 12 veya 16mp kamera kullanilir ve snapdragon600,adreno320,2GB RAM,2200&2300mAh batarya olursa 4.7" FHD 1080p ekraniyla ideal bir cihaz olur.

Öyle bir cihaz çıkarsa daha ne isteriz ki :eller:
Söylediklerinin hepsi olsun, bi de benim olsun tamam :kıskıs:
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
hezarfencik

hezarfencik

Üye


bu saydıklarımda bile bence cikiş donemine gore eksiklikler var ama buna da şukur diyebilirim. :)

Ama yine de 1020 ile fiyat konusunda yarışacak telefonlar olacak sanırım bahsettiğiniz/çıkmasını beklediğiniz modeller
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Çok faydalı bir konu olmuş, eline emeğine sağlık Özgür. :good:
 
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
1020'yi kanatlandırmışlar :aha:
 
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Konu için çok çok teşekkürler daha nice derinlemesine incelemer olur inşallah
 
manyaklar61

manyaklar61

Üye
Iyi guzel gecmeye degmez diyenler 1, 41 mp sensor 2:2 gb ram 3:daha ince kasa 4:gorirlla class 3 cam bence bunlar yeter li tabi ekranı 4.7 yapsaydı cok daha iyi olurdu ama nokia 11 eylulde bi toplantısı var orda tanıtabilir
 

skynet

Üye
[video=youtube_share;sMz-fVyBGy0]http://youtu.be/sMz-fVyBGy0[/video]
 
ozggurr

ozggurr

Üye
Nokia 808 ve Nokia Lumia 1020 kullanicisi olarak Lumia'da beni hayal kirikligina ugratan sey 360p, 480p ve 640p desteginin verilmemesi. Kullaniciyi 720p ile 1080p arasinda secime zorluyor.808 ile 360p ile yaptiginiz inanilmaz zoom ozelligi Lumia 1020 modelinde yok ve ben sahsen nokia pro cam ile bu ozelligin gelmesini siddetle istiyenlerdenim.Nokia 808 5 mp yaninda 8 mp pureview fotograf cekimine de izin veriyordu, bu ozellik de yine kirpilmis.Video cekimine gelirsek kiyaslanabilecek tek telefon yine Nokia urunu olan Lumia 925.On kamerasi 925'e gore cok daha iyi isik aldiliyor ve net goruntu veriyor, arka ana kameralarin video cekimleri ise gozun ayiramayacagi kadar ayni. Aradaki fark 1020 ile 4x zoom yapabilmeniz.WP ve pro camera uygulamasia gelmesi gereken ciddi ama cok basit guncellemelerle cozulecek sorunlara sahip.360p destegi olmadigi icin bir futbol macinda zoom ile video cekimi yapamazsiniz. 808 ile ust tribunlerden ortasahadaki oyuncularin kim oldugunu ayirdedebilecek kadar zoom yapabilirsiniz oysa.Lumia 1020 ile 808'in cektigi resimler hemen hemen birbirisinin aynisi, cok az bir farkla Lumia 1020 onde, 808'i olanlarin sirf kamerasi icin Lumia almasi bu manada sadece Video kalitesine asiri onem vermelerine bagli. Ayrica kamera cozunurluk secenekleri haricinde eksik kalan ozellikleri WP'den kaynaklanan eksiklikler.HDMI destegi yok, USB-OTG destegi de yok.Bunun haricinde kisileri yani rehbere kayitli olanlari kolayca silebilmenin de bir yolu yok, teker teker ugrastiriyor.Nesi guzel: En modern uygulamalari destekliyor ve cok hizli bir sekilde kullanima izin veriyor.Nesi kotu:Cok isiniyor. Nokia Lumia 925 de cok isiniyor. 925 deneyimi olanlar neden bahsettigimi anlayabilirler.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:
 
braayn

braayn

Üye
Detaylı inceleme için tşkler
bende 1020 almayı düşünüyourum lumia 820'i biraz daha yıpratayım garantisi bitsin alıcam :)
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Özgür emeğine sağlık, çok ayrıntılı çok güzel bir inceleme olmuş.
Bende bir yandan benim elimdeki 920'nin alacağı destekleri düşünüyorum. Windows Phone 9 dahil desteği var deniliyorsa, Lumia 1020 yi şimdilerde satın almak benim gibi bir kullanıcıya gerçekten abartı ve bol keseden harcama olur. Aralarındaki fark benim için elimdeki cihazı yok edecek yeni telefon aldıracak kadar üstün değil. O telefonun yapabildiği her şeyi 920 ile de yapabildiğim sürece de gereksiz görüyorum. Ha denildiği gibi fotoğrafçılıkla uğraşıyor olsaydım düşünürdüm. O zaman arardım çekilen resimlerin aralarındaki yüksek çözünürlüğü.
Gelecek cihazlardan benim de kendime göre bir beklentim var. Benim de eksikliğini hissettiğim şey, bir kalemle ekranda çizim ve not alabilme özgürlüğü. Yani el yazım ile hızla not alabileceğim yada bir resmin üzerinde işaretlemeler yapabileceğim çizebileceğim karalayabileceğim genişlikte ve büyüklükte ekrana sahip bir lumia isterdim açıkçası. Ama bu büyüklüğü de abartı istemiyorum :) Gelecek olan phabletleri bir görelim bakalım.
 

Benzer Konular



Üst Alt