Nokia EOS'un özellikleri sızdırıldı

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia EOS'un özellikleri sızdırıldı

Nokia'nın yeni üst seviye amiral gemisi olması beklenen EOS kod adlı yeni windows phone
8 işletim sistemli akıllı telefonu uzun zamandır merakla bekleniyordu.

cihazla ilgili her hangi bir biligi sızmaması da bu cihaza olan merakları arttırmştı.bugün ortaya atılan iddialar ise bekleyenleri bir hayli heyecanlandıracak gibi.

• Quad Core işlemci
  • 41Mp, OIS, LED, Xenon
  • +/- Variable Aperture
  • FM Transmitter,
  • Amoled 1280 x 768 ekran
  • 2000 Mah batarya
  • detaylı kamera arayüzü

• ne dersiniz beklenildigine degecek gibi bir cihaz olacak mı??

Ayrıca cihazda mikro sd kart destegi,micro hdmi çıkışı bulunacagı ve Snapdragon 800 chipsetle gelecegi de belirtilen diger vözellikler arasında.

Tepkiler: .Murat.
İyi olacak gibi ama bakalım

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

ekran bence 1080 p olmalı yoksa 720p ekran ckarmıısn bısı fark etmez

ÖEY

Üye
ekran bence 1080 p olmalı yoksa 720p ekran ckarmıısn bısı fark etmez
Benim de aklımdan tam bu geçti valla Şu yazan özellikler gerçekten müthiş, çift çekirdekle harika çalışan l920'yi gördükten sonra 4 çekirdek ve 2 gb ramlı bir lumia artık bulutların üzerine çıkartır bizi Ama bu özelliklerin hakkı hd bir ekranda çıkar orası kesin

Tepkiler: hasansen_83

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
HD ekran şart degil,bence önemli olan grafik işlemci ve ram'i kamerayı söylemiyorum zira ben kamera konusunda aşırı beklentiler içinde oldugum için 808'in gündüz lumia920'nin gece performansını verecek bir kamera istiyorum

pirenuri

Üye
Piyasayı kasıp kavuran bir cihaz olacak bizim gibi l920ciler de kıskanacak

inş bakalım gorecez ama bence acele etmeyın arm 2014 te 64 bit işlemciler yongalar şıkaracakmıs onlar cıkınca artık gerısını sız dusunun bu satten sonra tln alınamz cunku seneye 64 bit işlemcili tln lar cıkmaya baslayacak

ÖEY

Üye
Valla üstad ben şahsen l920'nin kalitesine yaklaşan bir telefon kamerası görmedim eski telefonum htc den sonra l920 bana bayağı hd geliyor Bu hali bile bana yeter ki zaten bundan fazlası artık canon veya nikon makine almak lazım derim ben

messevim

Üye
kamerasını merak ettım dogrusu

Oyle kameraya oyle batarya olur mu =/
fake

Tam bir canavar olmuş bu.

Bence HD olmadığı daha iyi çünkü performansı bu şekilde daha yüksek olur.

Ayrıca zaten gözümüzün algılayabileceği maksimum piksel/inç oranına sahibiz.

aynen kardeş 2000 ma batarya 4 çekirdek işlemci 2 gb ram xenon flaş 41 mp cemera çalıştıracak ha bence gucu yetmez ona en az 3000 ma batary a gerek buna

pirenuri

Üye
Tam bilgi çıkmadan yorum yapmak ne kadar doğrudur bilinmez ama bataryası ve ekranı büyük olacak gibi geliyor bana

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
henüz tam ve gerçekliginden emin oldugumuz biligilere sahip degiliz.o yüzden kesin bir şey demek imkansız.fakat nokia'nın batarya ve şarj konusunda geçtigimiz aylarda aldıgı patentleri hatırlarsanız 2000mah batarya o teknolojiyle fazla bile gelebilir.

bu cihaz 1-3 ay arası at&t özel olup daha sonra globale dagıtılacakmış ve dual core işlemci kullanılma ihtimali de varmış

m542tf

Üye
5 inç hd ekran 3000+ mah batarya aleminyum kasa micro sd+128 gb dahili hafıza quad core işlemci 2 gb ram olmalı.
Eğer amiral gemi diye olacaksa tam olmalı

benım duyduğuma gore şu anda wp8 4 çekırdek desteyı yok fakat yıl sonuna gelen guncelleme ıle 4 çekırdek desteyı gelıcekmıs 1080p ekran da dahil 5 veya 6 inç ekran desteyı de dahıl şu anda desteyı yokmsu ama okuduğum habere gore

ecel54

Üye

ekran boyutu ne alaka ayrıca 4 çekirdeği destekliyor. Bunları nereden okuyorsunuz anlamış değilim

mağdem desteklese çokan cıhazlar neden 4 değil d e2 çıkıyor ? microsoft un izni olmada çıkaramıyorlar 4 çekırdeklı işlemcili tlfları yıl sonundakı guncellemeden sonra hem buyuk ekranlı lumia lar hemde 4 çekırdeklı tlf lar çıkıckamıs hem uzantı XAP tan APX olucak

Buna benzer bir görseli ya da konsepti daha önce paylaşmıştım sanırım ben (Lumia 1001'miydi neydi).

Her neyse, özellikler gayet güzel duruyor.
Çok da önemli değil ama arkadaşların dediği gibi olmuşken 1080p ekran olsa ve bataryası daha yüksek olsa daha iyi olurdu.

Yalnız şu var ki 1080p ekran desteği Microsoft'un yıl sonunda çıkaracağı "Blue" güncellemesi ile geleceğinden ve bu cihaz muhtemelen "blue öncesi çıkaracağından" 720p çözünürlükle gelmesini doğal karşılamak gerekir. (Çünkü şuan sistem 1080p'yi desteklemiyor)